Februari, jag hälsar dig!

Jazziga tongångar till mindre svängig bokföring. Men med underbara timmar med underbar vän, efter fika och efter en trots allt underbar dag, med sånglektion imorgon och med en ny budget lagd är jag väldigt nöjd med tillvaron. Det blir svårt att slita sig från musiken, nattmusiken, men för att orka med sång och tågresa på bästa sätt imorgon krävs lite sömn. Den ska jag ta ut nu. Imorgon är det ju fenruari, kärlekens och semlans månad eller hur? Det kan ju inte misslyckas. God natten, katten!


En bild säger mer än tusen ord...



Klockan ringde, jag snoozade i en kvart, jag gjorde mig iordning på en kvart och nu sitter jag här med gröt och te. Lusten att gå upp idag? Jag låter bilder tala för sig själv. Idag väntar en riktig teoridag i all sin prakt. Men imorgon bär det av mot V-rås igen för sångis. Längtar.


Gör vad du vill!

Var den du vill vara. Gör vad du vill göra och umgås med de du vill umgås med. Lyssna på den musik du vill höra. Ring den du vill ringa och skit i den du vill skita i. Älska den du vill älska men hata aldrig någon endast för att du vill. Se på det du vill se och se även det du vill blunda för. Gå på de vägar du vill och välj den rikting du vill. Möt de du vill möta men undvik inte de du inte vill träffa. Se, lyssna, gör och ta in. Lyssna, älska, hata och se. Gör vad du vill och var den du vill vara. Det är genom att följa din vilja och din intuition, med tidigare erfarenheter i ryggen, som du blir en egen person. Det är då du formar dig själv och det är så du styr ditt öde.

Att följa någon annans vilja, medvetet eller omedvetet, skapar en annan människas öde och du blir en dålig kopia av vad en annan människa vill vara.


yummie...

En mycket trevlig tillställning igår som givetvis bjöd på sen sjönsång. Men också på god stämning, trevliga människor och fina skratt. Hade det dock inte varit för en mycket snäll, eller två, person/er hade vi fastnat Fisksätra. Tack! Jag vaknar såklart nu, för att inte kunna somna om, men det är bara hur jag är och även om jag kanske helst bara skulle vilja spendera hela dagen hemma måste jag iväg till skolan och skriva ett fritonalt körarr. Mums...eller inte.


away

Time to go. Fick (om någon skulle bry sig) byta ögonfransar. haha. Nu ska vi fira en blivande 25-åring. Ha en fin kväll.


Min resa

Alltid när jag gör mig iordning vill jag ta god tid på mig. Jag älskar att dona med smink, kläder, naglar, hår och smycken. Jag älskar när jag kan lägga på grunden, gå runt lite, kolla mailen. Lägga på lite smink till och sedan lyssna på lite musik och kanske dansa lite. Jag älskar att låta allt få ta tid och mest av allt älskar jag smink och att sminka mig. Finns det något roligare? Klart det gör, men det är verkligen en av de roligaste sakerna på dagen. Här är lite av min sminkresa. Bara håret kvar...och kläderna förståss...

basen lagd


eyeliner på


lite fransar och mascara


läpparna förståss



Vackert väder, vacker lördag

Åh, vad jag är duktig idag...igen! :) Nu har jag skrivit kontrakt för mitt nya hem i februari. Det blir ledsamt att lämna detta lilla rum med fula golv, med festgalna grannar och med härligt illaluktande hissar....ha, eller inte! Det ska bli så skönt. Jag vet att där jag ska bo snart, är det ordning och reda, det är tyst och lugnt och det bor trevliga människor där, som visar respekt.

Och så har jag skrivit ut lite grejer, jag har övat både sång och piano och så har jag handlat och ja, promenerat såklart. Jag är riktigt stolt och riktigt nöjd och nu kan jag ta det lugnt innan jag ska duscha, måla naglar och förbereda mig för festligheterna ikväll.



eeeller...

...eller ligger man vaken och förbannar sina grannar. Ett tag funderade jag på att med nattlinnet, med håret åt alla håll och svullna ögon gå och knacka på och gorma åt dem att stänga av musiken. Men inte kan man be studenter stänga av musiken och dämpa festen när klockan bara är 23.

Hur som helst, jag somnade till sist och snart ska jag iväg och skriva kontrakt på min nya bostad. Skönt. Även om jag inte kommer ha en egen lägenheter har jag ett eget rum. Lite som nu, fast utan vilda fester och med ett stort och frächt kök som jag endast delar med EN fin person.

Nu, P2 och gröt.

En fredag ute...

...eller stannar man inne värmen, kryper ned i myshooden och mysbrallorna, tänder ljus, lyssnar på Edith Piaf och njuter av allt vad ledighet innebär. Kylan är verkligen ett stort hinder. Hade det varit lite varmare ute hade jag utan problem hittat på både det ena och det andra...men nej, det är minusgrader och det blåser.


always...

Ja, så var snart tvätten färdig och jag får ett allt renare rum, allt renare kläder och ett allt mer renare liv? Nja. Men skönt är det. Känner mig så där bra vid mods, stark och nöjd. Jag är sugen på lite smak av lvad livet kan erbjuda en fredagskväll. Vi får se vad som händer, fötter och sker som min morfar brukar säga.

and btw...


Rapport

Ja, men då var jag igång. Det positiva med att på trångt är att det inte är så mycket yta att städa, vilket gör att det går extremt fort. Det negativa är alla saker som hamnar på golvet som man måste flytta runt. Men som sagt, nu är faktiskt själva städningen över. Lunch och tvätt coming up. Angående gehöret...ja, förra veckan meddelade vår lärare att inte inte skulle vara något gehör idag...tror ni jag kom ihåg det? Nej. Men, men jag fick lite frisk luft, fick använda sminket och jag fick damma av lite kläder.

Btw, är jag trött på människor med attitydproblem, men det är bara en petitess.


Från Rossini till Rihanna

Har lyssnat på p2 hela morgonen men ska nu lämna mitt lilla stämnigsfulla rum för att ge mig ut i kylan. Med musik från 2000-talet i öronen ger jag mig ut i vardagen. Snart är jag tillbaka för att röja undan och tvätta. Det kommer bli ruskigt skönt...när det är klart. Ciao!


Fredag

Vaknade idag innan klockan ringde, vilket är otroligt ovanligt. Jag vaknade och log, och hur ovanligt är inte det. Att jag sedan log över hur förbannat trött jag var är en annan sak. Men jag känner mig faktiskt lite annorlunda idag. Intetaggad, inte förväntansfull och ivrig utan bara...Nej, men det är vardag liksom och det är helt ok om det inte är något speciellt eller att det händer något särskilt. Jag ska ha gehör och tvätta och städa liksom.

Visst är det väl så att livet går i vågor...ljudvågor. :)


Livs-ledighet

Har idag tagit lite ledigt från livet. Förutom en hemsk teorilektion har jag mest varit hemma tillsammans med webb-tv, bok och min fruktskål. Jag ska kanske klargöra att teorilektionen inte var hemsk på grund av innehållet, det blir nog en bra kurs, utan jag var helt enkelt inte riktigt närvarande.

Hur som helst känns det skönt att få ta lite liv-ledigt. Det är som att åka på semester. Man blir lite peppad för vardagen igen. En vardag som några dagar nu bara känts grå, trist, kylig och menlös. Men nu har jag återhämtat mig. Imorgon är det fredag och för mig innebär det gehör och tvätt, städ och komma iordning. Oj, vad jag ska tvätta och oj, vad jag ska städa. Snart är Kajsa back-on-track. I feel it in my fingers and I feel it in my toes.

Godnatten!

Sent? Nej.

Yta eller djup? Gräva eller skrapa? Dyka eller flyta? Bra är det väl om man kan både och. Åh, är sådär trött igen och är mest trött på att vara trött och trött på att tjata om det. Så, jag gör så att jag säger till när jag är pigg istället, liksom fokuserar på det positiva.

Övningsrapporten för dagen ser för övrigt bra ut. Är så härligt att ha kommit igång och har saker att jobba med. Roligt att sjunga. Imorgon blir det förhoppnigsvis lite träning och musikteori där jag ska redovisa min lilla 16-takters fritonala komposition...lycka till säger jag.


Förlåt ett stänk av bitterhet...

Alltså ursäkta min bitterhet, jag brukar faktiskt inte vara bitter, men nu nöjer jag mig inte. Jag nöjer mig inte med kylan och snön, mörker alldeles för tidigt och alldeles för gott och för lite träning. Vart tog de varma promenaderna vägen? De där promenaderna på djurgården, på Stockholms gator i luftig kjol och linne. Vart tog ljusa kvällar om våren och ljumma nätter om sommaren vägen? Och vart tog min vilja och min driftighet vägen? Vart tog mitt liv vägen och vart tog min positiva inställning vägen? Ingen som vet, ingen som vet. Kanske försvann allt tillsammans med solen och värmen.

Ursäkta min bitterhet och även om jag inte är bitter särskilt ofta är det inget tillstånd jag njuter av precis.


En dag i kärlekens tecken?

Denna dagen har varit allt om ögon, speglar och tunga. Det har varit mun, kropp och händer. Det har varit ögonkontakt och leende blickar, menande blickar. Det har varit nervöst men härligt, det har varit längtan, väntan. Det har varit skratt, dejter och helgplaner. Vad jag gjort idag? Övat, övat på ögonen i sången, att tänka på vad jag gör med händerna, se till så att tungan varken faller fram eller bak. Jag har haft redovisning och väntat och längtat till helgen och till sängen. Jag har lunchat med vänner och pratat dejter. Vad trodde ni?!


Tänk framåt!

Åh, vad jag vill tillbaka. Jag vill tillbaka i sängen, till mitt mysiga, fluffiga täcke och till min underabara kudde. Jag hade, som jag spått, mycket svårt att somna igår (igen). Vet inte vad som händer. Hur som helst, för att en dag ska lyckas ska man inte se bakåt, utan framåt. Därför ser jag med glädje fram emot den stund ikväll när jag åter får krypa ned i min varma säng.

Idag väntar pianolektion, övning, redovisning, övning, musikteori och ja, kanske träning. Jag är stolt över mig att jag är uppe, det trodde jag aldrig när klockan ringde för tre kvart sedan. Sen har jag ju inte precis kommit någon vart. Har duschat och ska nu göra iordning frukost. Det går inte undan precis...


Divor

Imorgon väntar ytterligare en tidig morgon och eftersom jag bestämt och lovat mig själv att inte missa en pianolektion till tänker jag gå och lägga mig nu. Men jag somnar ju givetvis inte så jag får läsa lite i min bok. Boken heter Divor och är skriven av Jilly Cooper. Man får följa filmregissören Tristan, dirigenten Rannaldini och så givetvis en massa, massa divor. Tristan ska filmatisera operan Don Carlos och Rannaldini (den största divan av alla?) ska dirigera. Det är faktiskt en ganska underhållande bok.



I övrigt börjar det klia i mitt läshuvud efter lite rysk romantik och boken Anna Karenina börjar göra sig extra synlig, liksom lysa extra röd, i bokhyllan. Kanske ska jag börja på en omläsning av den snart? Men först divorna...


Trött, tröttare, Kajsa

Ok, jag är mer trött idag än igår, men samtidigt så otroligt nöjd med denna dag. Jag menar sånglektion! Det känns verkligen som om smekmånaden(månaderna) är över och att vi nu kan börja arbeta på riktigt. Det handlar om att inte förmindska min röst, det handlar om att inte dra fram tungan, att inte spänna nacken, spänna mungiporna och tänka för långt bak. Det handar om att förbereda, om att andas in för att öppna fram och ner, det handlar om att arbeta med bröstkorgen och ha spänst i gomseglet och något mycket viktigt som ögonen. Det är bara några hållpunkter. Oj, vad hjärnan och kroppen får jobba, men härligt är det. Jag känner verkligen att detta kommer bli en fantastiskt utvecklande termin.

Imorgon är det musikteori och redovisning av musikhistorian, det är övning och förhoppningsvis lite träning. Jag hade gärna gett mig ut och promenerat nu, men aj, vad jag har ont i fötterna.

Nu ska jag städa bland noter.

Nöjd, mer nöjd, Kajsa. Duktig, duktigare, Kajsa.


Dags igen.

Uppe, redo, stressad, pigg, glad och taggad. Jag kommer somna på tåget...

Hur sover man?

Men oj. Jag måste visst upp väldigt, väldigt tidigt imorgon. Mitt tåg går drygt 8 och ja, ni som känner mig vet att jag är en tidspesimist. Men det betyder ju att jag måste sova nu, men hur ska jag kunna göra det? Hur ska jag kunna sova när jag inte är trött, när tankarna far omkring och jag hör sånger i mitt huvud? Hur ska jag kunna sova när jag hellre är uppe och funderar, när jag hellre ser på inspirerande tv och läser inspirerande böcker? Hur ska jag kunna sova när jag inte vill, när jag vet att jag bara kommer vrida mig, sparka av mig täcket och drömma konstiga drömmar?

Jag drar mig nästan mer att gå och lägga mig på kvällen än vad jag drar mig för att gå upp på morgonen...men bara nästan.

God natt.


Jag kom, jag såg, jag segrade och jag tröttnade

Herregud vilken dag. Ja, alltså inte har jag haft mycket att göra. Skulle på upprop i Västerås, ett upprop som tre andra också hade planerat att gå på, ett upprop som enligt mitt mail skulle vara mellan 16-19. Åh, massor med information tänkte jag. Nej, men ett "hej och välkomna" på en kvart fick vi. Ja, vilken synd att jag bokat en ej ombokningsbar biljett kl 20.04 då. Jag kom till Västerås, upptäckte Västerås och hann tröttna på Västerås. Imorgon ska jag dit igen men då vet jag att det kommer bli mer lyckad eftersom jag kommer dit för sånglektion. Jippie.

Det tar en timme till Västerås och det är en precis perfekt sträcka att pendla typ en gång i veckan. Man hinner inte göra något stort, men titta på lite saker. Man hinner inte dra med datorn, men lyssna på musik. Man hinner inte somna, men vila. Ja, en perfekt sträcka och imorgon kl. 08 är det dags igen.

Hello!

Martin Solveig featuring Dragonette – Hello - Club Edit

Laddar nu för att ta mig ut i civilationen igen. Himlen visar små blå bitar och ja, kanske kan detta bli en ruskigt bra dag. Jag ska verkligen ta tillvara på livet hädanefter och inte ska jag låta lite dåligt humör, dålig hårdag, dåliga ögonfransar få förstöra. Nej, nu vänder jag, jag är glad och detta kommer bli en fantastisk dag.

Mot civilisationen, mot staden och sedan mot Västerås.


Happy face

Nu sken jag upp som som en sol. Från att sitta som en likgiltig sengångare är jag nu på tå och dansar runt lite i min lilla håla. Jag fick precis mail från Västerås och har fått mina första sånglektioner för nästa vecka. Herregud, vad detta ska bli roligt!

Yehuuu!

Så mycket krav


Att vara operasångerska/sångare nu krävs inte bara en bra pipa, så mycket vet ju alla. Talang är en sak, hårt arbete en annan. För att få en bra röst krävs väldigt mycket av båda.

Men inte ska man bara ha en snygg röst, man ska ha utstrålning. Hur får man det? Ja, visst man ska mena vad man sjunger och bla, bla, bla...men att beröra är något helt annat. Det handlar att ha ett gott självförtroende, en grym självkänsla, en värdig ödmjukhet, man ska vara en självklarhet så man kan hålla fokus.

Men det räcker inte. Man får ju inte vara ful (en mycket relativ fråga, jag vet), för då tänker bara publiken på det. Man ska ha utstrålning, stil och man ska synas. Men samtidigt ska man inte vara egocentrisk och uppblåst. Man ska vara något särskilt, något som folk gillar och som fastar i människors sinne. Ihågkommen.

Förutom detta ska man bara grym på skådespel. Man ska vara trovärdig, gamla gester funkar inte längre.

Men vet ni vad. Jag älskar allt det där. Jag älskar stil, att klä upp mig, sminka mig och lukta gott. Jag är intresserad av skådespel och är så ivrig att lära mig mer. Jag strävar alltid åt att lära känna mig själv, skaffa en bra självkänsla som gör mig självklar. Detta är vad jag vill göra, allt detta.


Kom hit!

Vissa dagar vill jag kunna föflytta personer med tanken. Vissa dagar vill jag kunna blunda och när jag öppnar ögonen finns de bara där. Då finns de där så jag kan se, verkligen se, att allt är ok. Då finns de där så jag kan krama dem. Detta är en dag då jag vill ha min syster i staden, kunna förklara, prata, lyssna och bara få vara tillsammans med. Idag vill jag inte prata i telefon, jag vill ha henne här för att verkligen förstå och få henne att förstå att jag alltid kommer finnas för henne.












Söndag

Söndag och idag är ytterligare en lugn dag. Söndag och jag ska städa. Söndag och jag ska gå och dansa afrodans på sats. Söndag och jag spår en bra dag.

Imorgon ska jag på upprop i Västerås. Det ska verkligen bli kul att komma igång med den utbildningen. Sånglektioner och instudering.

"You were the one!" - "Well, you weren't..."

Det handlar om att umgås med de människor som vill väl, som bryr sig, förstår och som gör dig lycklig. Varför slösa energi på människor som ger negativ energi. Vissa måste du jobba med, måste du träffa och vara trevlig med och mot. Vissa kan du bara låta bli att umgås med, men så finns det de som du inte kan låta bli att tänka på. Det finns de du hellst skulle vilja kunna låta bli, men som likt parasiter sätter sig kvar i din hjärna, i ditt hjärta och i din själ och vägrar att lämna dig ifred. Om denna person är bra eller dålig för dig blir svårt att avgöra. 

Men långt inne i dig vet du att denna person inte alls är värd att våndas över. Denna person våndas inte över dig. Ibland är det så fruktansvärt, så hjärtslitande och så rått att två människor inte känner lika starkt för varandra. Det är tufft att inse, men när du gör det blir du fri. Du blir fri från våndan, från smärtan, från parasiten. Du är botad.

Lätta på slipsen..

Har gått till stan, träffat mysvän och köpt sångbok. Vi har stollat runt på Stadium, på Intersport och på Stadium igen. Vi har fikat och talat om livet, om att ta vara på varje sekund. Kanske är detta min bästa tid, jag borde ta tillvaka på allt bra jag har och njuta. Jag ska njuta av mitt liv, av mig själv och min omgivning. Är det bara jag eller är 2011 ett år då vi inte tar oss i kragen utan lättar på slipsen, knäpper upp några knappar och gör det vi drömmer om. Allt prat om världens undergång år 2012 ger i alla fall mig lite ångest. Och vem kan vara säker på att vi finns imorgon. Allt kan hända, och det på sekunder. Ta tillvara på dagen och natten säger jag!

Har du en dröm, förverkliga den. Har du ett mål, uppnå det. Har du en hemlig kärlek, gör den offentligt. Har du en vilja, låt den ske. Det tänker jag göra!

Jag och mitt äckliga hår

Nu springer jag med mitt äckliga hår ner på stan för at möta en mycket uthållig och fin vän. Tänkte först opera, men äh, det får vänta. Figaros bröllop har jag ju sett förut...några gånger. Det blir skönt att komma ut i friska, kalla(?) luften och helt enkelt få lite mijöombyte.


Ta tag i sitt liv

Ok, jag har lite saker att erkänna. Jag såg hela, ja, jag menar hela säsong 3 av Mad Men igår. Förstår ni hur många timmar det är? Jag somnade vid halv tre och vaknade nu. Det är inget liv. Jag ska även erkänna att jag har lite svårt att förstå meningen med denna dag. Jag har inget inbokat, ingen tvättid, inget gympass, ingen som väntar på mig, inget ärende, inga planer. Jag drog upp persiennerna för att åter dra ned dem och krypa tillbaka i sängen. aah, snö?!

Ok, jag kan också erkänna att jag sällan kommer bli kvar här hela dagen. Det klarar jag inte av. Men vad är detta för dag egentligen?!

...jag måste helt enkelt hitta på något som gör denna dag. Klurar på den lite...

Lyckan kommer, lyckan går men lyckan består...ändå!

Lycka är att känna sig fin hemma. Lycka är att ha det rent, att vara ren. Lycka är att drömma och drömma. Lycka är att vara nöjd och tillfreds. Lycka är att göra saker, se saker och möta människor som ger lycka. Lycka är framgång och lycka är motgång. Lycka är att känna - ilska, kärlek, raseri, besvikelse, sorg, likgiltighet, attraktion, lycka, kyla, irritation, nyfikenhet, ensamhet, utmattning och allt som hör livet till. Lycka är att tänka, minnas och åter drömma. Lycka är att gråta. Lycka är att se, att verkligen se omgivningen och människor. Lycka är att lyssna, verkligen lyssna till sig själv. Lycka är att smaka, smaka kryddigt, salt, sött och syrligt, smaka gott, äckligt och ingenting. Lycka är att smaka på tanken, på minnet och på drömmen. Lycka är att smaka på känslan, ensamheten, kärleken, ilskan och lyckan. Lycka är att smaka på framgången och motgången, på drömmen och på verkligheten. Lycka är att smaka på allt. Lyckan är att leva.

 


Maaaaadness

Så spenderar jag min fredagskväll.










Den som väntar på något gott...

Herregud, det känns som om klockan är kväll! Jag har bäddat ned mig under filten och har redan sett tre avsnitt av Mad Men. Hur ska möjligtvis denna dag sluta. Jag vet för övrigt inte riktigt vart denna veckan tog vägen. Det känns som om det nyss var måndag och jag hade sånglektion. Nu är det fredag eftermiddag och snart är det ju måndag igen (no kidding...). Tiden går fort när man har roligt och den som väntar på något gott väntar alltid för länge.


Jag är outtröttlig...eller var det tvärtom?

Ojoj, idag på morgonen hade Kajsa bråttom. Hon stängde av väckarklockan och tänkte att hon ju alltid hinner(och det stämmer ju...inte). Men hon hann idag.

Efter en extremt kort dag sitter jag nu hemma och planerar helgen och är öppen för föslag, givetvis.

Igår kväll gjorde jag något jag tror vi är för dåliga på. Jag var som sagt otroligt trött och med fin musik gick jag och la mig i sängen. Inte sova, bara ligga, glo och lyssna och låta tankarna flyga iväg. Minnen som kommer tillbaka, ljuva, hemska och likgiltiga. Känslor som väcks och längan som kommer tillbaka, längtan och saknad. Glädje över vad jag gått igenom, vad jag ska komma att gå igenom och vad jag är i just nu. Ibland väcks inte ens några känslor, ibland är det bara som om kroppen ställs på Stand By och hjärnan bara sollar igenom alla tankar. Skönt var det i alla fall.

Men ÄNDÅ var jag trött när jag vaknade idag. Vad är det med mig, liksom?! Det är ju inte normalt att sova 11 timmar för att fortfarande vara trött!!


Skön trötthet

Ojoj, nu är det svårt att hålla ögonlocken uppe. Klockan är bara typ sex, men ändå är jag så trött. Men det är en skön trötthet. Är precis hemkommen efter träningspass, bastu och promenad. Jag vet en som kommer ha träningvärk imorgon, men oj, det är så värt det!

Jag har varit duktig och uträttat mina ärenden och övat och hållt på. Det är nog egentligen därför jag är trött, för att jag är duktig. Jag är inte riktigt van vid det.

Imorgon är det möte inför Kom och Hör, gehör och ja, sen är det ju fredag! Och vad händer då? Ja, vem vet...

Klapp på axeln

Jag är riktigt duktig idag faktiskt. Får massor gjort och är på gott humör. Nu ska jag springa iväg till träning som kommer ge mig ännu mer energi och tillfredställelse. Tjoho! :)

Periodvis

Första tanken när jag vaknade idag var "Det behöver inte vara varken eller" och med det i åtanke ska jag leva i dag. En dag som jag planerat ska innehålla små ärenden på stan och i skolan, övning, promenader och ikväll SatsEnergy. Låter inte det som en ruskigt bra dag?! Jo. Inte för lite och inte för mycket så det finns massor med rum för spontanitet och oväntade händelser och givetvis livsnjutning.

Jag känner att denna blogg håller på att förvandlas till en hälsoblogg, men det går nog snart över ;)


Berg och dalbana

Världen ville inte att jag skulle få mina saker gjorde idag. Allt gick emot mig. Inget fungerade. Därför gick jag hem igen. Stängde persiennerna och kröp ned i sängen med datorn i knäet och ser nu på webb-tv. Av någon anledning när detta händer (ja, det händer ibland) blir jag så himla pepp, liksom taggad på att leva fullt ut. Jag blir taggad på träning, långa promenader och skolarbete. Jag blir taggad för sena kvällar med champagne, drinkar och shots och massor, massor med dans. Jag blir taggad för att tatuera mig, fixa naglarna och färga håret. Jag blir grymt shoppingsugen och längtar till våren. Jag blir taggad för att söka extra jobb, klämma in massor med saker om dagarna och ändå ha ork med de där sena kvällarna och övning. Jag blir taggad för tusen dejter, one night stands och oskyldiga blickar. Jag blir taggad för opera och framtid och mina innersta visioner. Jag blir taggad för livet.

Men så kommer jag på varför jag inte redan lever så. Jag är ingen supermänniska, jag är inte gjord av pengar och har inte självdiciplin nog att träna på det viset. Men va fan, man måste ju testa! Livet, here I come...again.


Traska på...

Är hemma för lunch och är väldigt nära att ge upp. Nej, jag vänder. Ut i det fina vädret och göra mina små ärenden och få lite promenader på vägen är vad jag kommer ägna eftermiddagen åt.


Älskad och hatad av alla

Försovit mig från pianolektionen och gråtit i telefon. Det är min morgon och ändå är det en underbar dag ute med skinande sol och klar himmel. Tur är väl det. Mitt lipande berodde på frustration över det både älskade och hatade företaget CSN. När de fungerar som de ska älskar man dem en gång i månaden. Man hatar dem när de inte vill sammarbeta och när de efter ett tag kommer med räkningar för återbetalning.

Men vet ni. Jag skojar inte, ute är det mest underbara väder på länge. Jag hör till och med små fåglar som sjunger. Snacka om vårkänslor. Jag blir genast på bättre humör. Inte ska jag låta CSN förstöra min dag.

In the wee small hours of the morning

"In the wee small hours of the morning while the whole wide world is fast alseep, you lie awake thinking of the girl.
Never even think of counting sheep"
















I eller runt omkring

Ja, så är livet i staden. Man kan fly in i något annat när man blir för djup i sina tankar. Men ibland är det kanske bättre att nå djupet för att vilja upp igen. Men visst är det skönt att träffa en varm vän som vet, se på bio och bara få vara. Just nu har jag mest lust att låsa in mig och glömma morgondagen. Jag vill ligga kvar i sängen, läsa böcker och se på tv-serier i maraton. Ja, ibland vill man saker man inte kan få, ibland är det bättre att försöka traska runt djupet tills tiden verkligen är rätt att falla ned där lite. Att traska runt ska jag göra imorgon och ofta är det väl så, att på sin lilla vandring stöter man på roliga, härliga och oväntade saker. Morgondagen blir kanske helt oväntat härlig, ljus och varm. Ja, det tror jag nog faktiskt! Jag förundras verkligen över hur mycket man kan styra sitt sinne, sina tankar och sin inställning och på det sättet sitt liv. Lika mycket som man styr över sin egen lycka styr man över sitt eget liv.

Livet i stada

Aaah! Sällskapssjuk och rastlös igen. Men det skrämmer mig inte, man kan ju inte vara harmonisk och nöjd jämt.
Allt handlar om hur man handskas med det. Därför tar jag handskarna på och möter upp en vän på stan för fika och bio. Åh, vad jag älskar att bo i staden!


Inte en sekund för tidigt

Nu kan jag inte längre skylla på "min egen väg". Nu är det dags för skolan och övningsrummet och tro inte att jag inte ser fram emot det. Det ska bli helskönt att komma igång. Ikväll känner jag för långpromenad, vi får se hur bra det går att öva...

Btw. Idag var jag tvungen att tvinga mig själv, liksom hålla fast fingrarna för att hålla mog borta från den röda läppstiftet. Någon måtta får det vara, men jag älskar det så lite bar känner jag mig. Nä, nu...


Jag är....jag!

Ibland kan jag drabbas av en oro, en oro att jag inte övar tillräckligt. Jag drabbas av en oro som får mig att tänka att jag lever för mycket på ytan av musikervärlden, att jag tänker för lite på musik, på sångteknik och på stycken under dagarna. Ibland när jag ser andra kan jag bli orolig att jag är för slapp, för i slapp i den bemärkelsen att jag inte i vad jag än gör tänker och är musiker. Jag får ibland för mig att en sångerska ska vara på ett speciellt sätt, ägna sig åt specifika saker, tänka på ett specifikt sätt och lyssna endast på opera. Ibland blir jag rädd att en musiker bara lyckas om den läser musikrelaterade böcker, lyssnar på skickligt komponerade låtar och övar hela dagarna. Jag kan ibland bli orolig att man inte är tillräckligt mycket musiker om man inte bara snackar om musik och särskilt sitt eget musicerande.

Men nej, det går inte många sekunder innan jag ler åt oron. Jag är ingen dålig sångerska om jag gillar dåligt ansedda låtar, klär mig som jag vill och läser de böcker jag vill. Jag är ingen dålig sångerska om jag umgås med människor utanför musikervärlden och ägnar mig åt vad de gör. Jag är ingen dålig sångerska för att jag inte övar, översätter texter eller studerar in hela dagarna. Jag är jag, och jag älskar att sjunga. Min högsta dröm är att bli sångerska och det kommer jag bli. Jag gör det inte för någon annan, jag gör det fö rmig själv och på mitt sätt. Även en sångerska måste leva, få uppleva. Så nog med övningshets.


Lycka är att...



Lyckan ligger helt i dina händer. Lyckan finns inte att hämta hos någon annan. Lyckan kan man inte slita ur någon annans händer för vem blir lycklig av att stjäla!? Lyckan kan man inte hämta endast från en sak för saken kan gå sönder och vad har en grej för betydelse för din inre lycka? Lyckan finns inte att köpa, det skulle vara alldels för enkelt. Lyckan är inget man finner om man letar, lyckan kommer när man slutar leta. Lyckan finns inte i att vara perfekt, lyckan ligger i att acceptera sig själv och älska sig själv. Lyckan handlar inte alls om att bara tänka på andra, Din lycka handlar bara om Dig. Men lycka finns inte genom att frysa ut andra för hur ensam blir man inte då?! Nej, du har ett ansvar att ta hand om dig själv och göra dig själv lycklig. Det kommer alltid finnas de som vill dra ned dig, göra dig svag och osäker. Om du kan hitta lyckan i dig själv, kommer du vara stark och harmonisk. Det är ett ansvar mot dig själv. Ingen annan kan göra dig verkligt lycklig, bara Du!

Sånglektion 17 januari

Har precis lyssnar igenom dagens sånglektion. Traditionsenligt anteckar jag och lägger in den på min mp3-spelare. Nej, jag har varken I-pod eller I-phone. Kalla mig omodern eller vad ni vill, men jag överlever. Hur som helst. Med reflektioner nedtecknade och dagens sånglektion på min spelare är jag redo att möta övningsrummet imorgon. Jag är så inspirerad och lycklig. Det kommer verkligen bli en underbar vår då jag får ta allt i lugn och ro, ingen repetoarhets. När jag dessutom får göra det med en sångpedagog jag verkligen förstår, som får mig att sjunga som aldrig förr och som utvecklar mig är ju definitivt ett plus. Så med mitt nya lugn är jag mer ivrig och full av förväntan och vilja än någonsin.


Harmoni...fast bra!

Vilken dag jag haft! Långa promenader, promenader tills fötterna värkte och så givetvis sånglektion - dagens höjdpunkt.

Men jag känner mig verkligen härligt harmoniskt nu. Inte harmonisk som i tråkig och seg. Jag är så full av förväntan, livsglädje och lycka. Jag är full av längtan, saknad och trängtan. Jag är full av vilja och iver, men under allt detta är jag samtidigt lugn. Över allt ligger en matta av detta lugn och jag bara njuter av allt jag tar mig för. Jag njuter av promenaden hem från sånglektionen med musik i öronen och jag kan inte sluta le. Vad jag har det bra!

Kajsa <3 Asfalt

Lika glad blev jag den där novemberdagen då jag drog upp persiennerna och fann att marken var övertäckt och alldeles vit. Samma leende föll på mina läppar och samma pirrande känsla fick jag i magen när jag tänkte på tiden som kändes allt mer nära. Samma känslor fick jag idag när jag fann att marken syntes. Hur ofta blir man glad av att se asfalt, liksom?! Men idag, åh, idag är det en härlig syn. Nu blir allt lite lättare, nu är allt närmare och mer definitivt. Det är som att få komma upp till ytan och andas lite innan den nya snön (som förmodligen ju kommer snart) kommer. Men tills dess ska jag njuta av varje steg utan halka och varje gruskorn som fastnar under skon. Jag ska njuta av varje grå asfaltsbit.


Se det positivt!

Jag är riktigt nöjd med denna dag. Jag har varit duktig och städat, skickat in resterande tentor och varit ute i regn och halka. Jag har tagit det lugnt, men ändå fått saker gjorda. Men något saknas. Vad jag saknar är barmark, långa promenader i Stockholm i skymningen. Jag saknar att kunna gå och gå utan att behöva parera och halka. Jag har lusten, men ja, med min tur finns inte riktigt möjligheten. Men jag är inte butter över det, jag gläds istället över vad denna dagen gett och ser verkligen fram emot vad morgondagen kommer ge, vilket jag tror är en hel del!

Snart går jag och lägger mig med förhoppningen om något finare drömmar och en lång härligt sömn.


Grått och trist

Ja, det var väl knappast en promenad det där! Kan Stockhlom vara mer grå än såhär?! Nej. Men vet ni vad? Även om jag bara kanade runt, fick regnstänk på ansiktet och allt var grått och trist njöt jag av varje sekund. Med rätt musik och rätt sinnesstämning kan en promenad (kanande) vara helt rätt och så var fallet för mig idag. Allt kan inte alltid vara solsken, högt tempo och glada färger. Ibland är det jävligt grått och trist, äckligt halt och jobbigt.

I veckan som kommer drar vårterminen igång och nu kommer det bli åka av, det känner jag. Därför ägnar jag resten av dagen till lugn sysselsätting som att lyssna på musik, se på film, läsa eller bara vara.


Fäädi!

Nu har jag äntligen skickat in den sista tentan. Jag är helt slut efter att bara ha sovit någon timme i morse...timmar som bara tyvärr var fyllda av otäcka drömmar. Det är inte kul att vakna efter sådan sömn, samtidigt som det är skönt att få slippa drömmarna. Nu ska jag nog bege mig ut och gå en liten runda. Det hade varit skönt att rensa hjärnan och lungorna lite, liksom skjuta undan alla bachfugor, händeloratorier, beethovensymfonier och allt tjafs om dessa gamla män. Åh, nu blir det musik från 2000-talet. Det regnar, men visst finns det inget dåligt väder utan bara dåliga kläder?

Alldeles för...sent

Ute alldeles för sent i alldeles för höga klackar. Hemma alldeles för sent. Är alldeles för trött och utan att ha druckit är jag piggare än någonsin. Lyssnar på alldeles för bra musik, med alldeles för bra texter. Jag blir alldeles för eftertänksam och alldeles full av tankar. Jag vill alldeles för mycket, men kan alldeles för lite. Jag tänker alldeles för mycket, men på alldeles för lite. Jag drömmer alldeles för mycket men är alldeles för liten. Jag letar alldeles för ivrigt och missar allt som nästan är alldeles för bra. Det är alldeles för sent!

Lördag kväll

Tusiken. Tusiken för att vara grymt sällskapssjuk men än mer trött. Drabbades av en riktigt tung trötthet i eftermiddag. Kanske är det all läsning om gamla män, vinet igår, den slitsamma tvätten eller rundan på stan. Jag har ingen aning vad den beror på, men jag vet att jag bara vill somna tidigt. Ja, i alla fall försöka. Det är problemet att vara sällskapssjuk men trött och ensam hemma. Man får ingen ro, man är för trött för att få ro. Men jag ska göra mitt bästa. Imorgon ska jag skriva klart tentorna och gå promenad tills fötterna värker. På måndag är det äntligen dags för första sånglektionen efter ett långt sångfritt jullov. Åh, vad jag längtar. Nu kan det äntligen ta fart på riktigt, ta fart i lugn och ro. Kommer bli fantastiskt bra.


Sällskapssjuk



Nu har jag varit duktig och tvättat och läst en massa om Beethoven och börjat på en essä om samma man. Nu kan jag unna mig en liten runda på stan med en vän. Ikväll blir det nog också trevligt sällskap. När jag kommer hit igen, till mitt enliga rum blir jag väldigt sällskapssjuk. Jag har inte mamma som snart kommer hem, inte Linnéa som sitter på nedervåningen eller pappa som lagar mat, eller Simon som spelar i rummet bredvid. Men vad jag har är massor med fina vänner omkring mig och i telefonboken. Det är jag tacksam för. Nu ska jag iväg och träffa en. :)

Godmorgon

Så var lördagen här och jag vill inte gå upp ur sängen. Jodå, jag är uppe, men motvilligt är det. Tvättiden vid elva fick liksom bli meningen med allt. Men så blir det när man har trevligt in på småtimmarna. Äh, jag är säker på att detta kommer bli en fantastisk dag...förutom de där uppsatserrna jag måste skriva. Men det är bara att bita ihop och göra.

Om Berganza räddade min morgon igår, räddar Louis Prima denna morgon. Lite såndär svängig nästan fånig gladjazz kan faktiskt också funka som frukostmusik.


Fri, farlig och fredagsredo

Åh, vad allt ordnar sig! Ja, allt börjar verkligen ordna sig och börjar dessutom dra igång. Jodå, snart drar livet gång på riktigt - utbildningen i Västerås, csn (?), flytt och ja så småningom kommer ju våren. Ikväll ska jag dessutom mysa med fina vänner och kanske kika lite på den fantastiska uppfinningen TV. Jodå, det finns de som har sådana i hemmet. Imorgon väntar uppsatsskrivning (eller söndag?) och tvätt. Men nu, fredag!!

En stor fredagspuss till er alla!




Berganza, från lågt till högt



Nu gör jag denna dagen. Gehör, möte, terminsprov (fast utan sång, eftersom jag fortfarande inte har någon sångröst...) och slutligen fredagsmys. Leendet ni ser är väl lite påklistrat, men jag försöker. Något som får mig på bra humör är dock Teresa Berganza som har sjungit för mig genom Spotify hela morgonen. Underbart!


En bra känsla

Så var hyreskontraktet uppsagt. Den 15 mars flyttar jag officiellt ut härifrån. Synd, jag började känna mig hemma med illaluktande hiss, störiga grannar, full insyn och fula golv. Allvarligt hade jag faktiskt börjat gilla mitt lilla rum, liksom gjort mig hemmastadd, men nu är det slut med det. Den första februari flyttar jag dit jag flyttade nästan exakt ett år sedan. Det är ju rena turen att det gick att ordna. Det kommer bli bra, jag vet vad jag får och det är ett fint hem, fina människor och nära till skolan och stan.

Jag har faktiskt i allmänhet en ganska skön känsla i magen. Ikväll är en bra kväll för yoga, vilket jag nog ska försöka mig på att praktisera här på det fula golvet och med full insyn. Thank, God för persienner.


Historien upprepar sig?



Efter två koppar te och en halvtimme med tusen tända värmeljus, en filt omkring mig och mina nya och redan igångna mystofflor börjar vämren återvända till min kropp. Sakta men säkert. Jag hade en helt underbar promenad på Stockholms gator, jag kunde till och med njuta av den bitande kylan som satte sig på kinderna, på benen och händerna. Himlen klarnade upp och ett fantastisk ljus uppenbarade sig. Jodå, Stockholm är vackert.

Förhoppningsvis ska boendefrågan nu ordna sig. Kommer denna våren bli likt den förra? Det finns en stor risk/chans nu. Men med nya erfarenheter, nytt år och nya nyheter kommer det bli en än mer fantastisk och härlig vårtermin. Jag kan känna det, även om terminen fortfarande är likt ett blankt papper. Tjohoo!


Nöjen i vardagen och konsten att nöja sig

Ursäkta ordvalet, men fan vad jag saknar våren. Tänk när marken är bar och börjar bli grön, när små knoppar tittar fram och solen börjar kännas varm. Tänk när den där känslan kommer, känslan av avslappning efter en lång, kall och hård vinter. Tänk alla planer inför sommaren som börjar ta fart och tänk när man för varje dag ser att naturen blir grönare, fler blommor växer fram och fler människor som ler. Tänk när uteserveringarna öppnar och människor söker sig ut i vårsolen med sina haldukar och solglasögon. Jag behöver nödvändigtvis inte sommar, hetta och ledighet, men vårtecken hade varit lite fint.

Men nu är vi fortfarande bara i januari och det är nog tre månader innan vårtecknen tittar fram. Jag får inte redan vara trött på vinterkyla, snö och halka. Nej, som sagt, lev i verkligheten - allt blir inte bättre bara för att det är vår...eller?! ;)

gaalkjeörlkflrieräakdsm...!

Nu är jag helt död i huvudet. Hjärnan liksom skvalpar livlöst runt i kraniet...Tentor är inlämnade och tröttheten börjar sakta krypa ifatt. Egentligen borde jag gå och handla. Egentligen borde jag gå en runda. Egentligen borde jag äta lunch. Men verkligheten säger - jag är för trött.

Imorgon väntar möten av olika slag. Jag ska på möte på skolan, möte inför konsert, möte med en vän eller kanske två...eller kanske tre. Ja, imorgon bli mötenas dag, men ska jag våga möta övningsrummet och ta ton för att se om sångrösten återvänt? Det återstår att se.

ciao, ciao, bella!


Äntligen hemma



Hemma med trött arm och blandade känslor med allt är uppackat och det är dags att skjuta undan de där känslorna. Nu är det dags för tentaskrivning. Önska mig lycka till!


Verkligheten värker verkligen

Jag har som jag tidigare nämnt lätt för att drömma, att sväva lite ovanför. Jag älskar att drömma, jag älskar drömmar och jag vill ha mina drömmar som verklighet. Jag kan avsky verkligheten, att stå med båda fötterna på jorden och ändå är en stor del av mig egentligen precis så - med båda fötterna på jorden. Men nej, jag tycker inte om det. Jag jobbar med att gilla verkligehet, att gillar vardagen att inte ha så svårt med att ta tag i tråkiga saker. Jag jobbar med att ta ned mig själv på jorden då och då, liksom för att se till att jag inte helt och håller rört ihop det för mig. Men även om jag svävar ovanför, ser jag hela tiden marken, jag har ändå uppsikt. Jag ser vad jag slingrar mig ur och svävar över och ser konsekvenserna för det men har svårare att landa och ta tag i dem.

Men jag jobbar på det men det är verkligen inte lätt att leva i verkligheten när man sysslar med musik.

Det går som på räls

Jajjemen, nu är jag på räls. Det har varit fina sista dagar i Småland, men nu är det dags att skapa fina dagar i Stockholm...igen.

Jag vet dock att det nu i början kommer vara mest röriga dagar på grund av den nya utbildningen som ska pusslas ihop med min nuvarande och så har jag 4 uppsatser att skriva ikväll. Jodå. Men det kommer jag klara galant.

Men det kan jag inte göra förrän jag kommer hem, eftersom jag lämnade böckerna där. Så nu ska jag spendera tågresan som man bör - musik, reflektion och vila. Jag älskar mina tågresor (så länge Sj fungerar), jag kommer nog bli en bra frilansare.




Första gången

Hemma. Trött. Lila nagellack. Röda läppar. Peppmusik and guess what?! Svart hårfärg i mina ägor. Jag ska idag bli av med min oskuld, det är första gången jag ska färga håret själv. Kommer det göra ont? Är det med rätt färg, eller borde jag vänta? Är jag verkligen redo?! 
Jag funderar fortfarande på om det är dumdristigt, men vad tusan, man måste våga. Jag måste våga göra saker jag är lite rädd för. Leva livet. Lite orolig är jag dock, eftersom jag inte har visat någon större talang på att färga innan. Jag hänvisar till händelsen i somras då jag skulle färga min kjol brun och den blev grön...

Dumdristigt må det vara, men ekonomiskt och, hey, det finns ju mössa!

Livet smakar ljuvligt just nu!


Farväääl!

Sista dagen i Småland spenderas i Växjö. Jag ger mig strax ut på en liten runda på stan...utan att försöka göra av med alltför mycket pengar. Molnen spricker upp, detta kommer bli en bra dag.  


livslängtan

Gissa om jag är taggad?! Väglaget är hemskt, det är grått ute, skolan står för dörren, jag ska snart lämna Småland, jag är fortfarande inte frisk och jag har snart ingenstans att bo. Gissa igen...fel! Jag är grymt taggad! Tänk vad lite musik, en dusch och planering kan göra.

Jag känner verkligen att 2011 kommer bli ett bra år, ett år då det händer. Jag känner att det kommer bli ett händelserikt år, men ändå mitt år. Håll ut någon dag till Stockholm. Snart är jag i din famn igen.


jag lever, jag lever

Inne efter promenad. En promenad som tog vääldigt lång tid, en promenad där jag trodde jag skulle dö 5 ggr, bryta benen 7 ggr och ge upp 100. Men jag överlevde utan brutna ben. Det är alltså väldigt halt.

Nu ska jag börja packa. Hur är det möjligt för mig att få med allt och inte glömma något. Det är inte möjligt, konsten är bara att se till att inte glömma något viktigt. Till packning krävs musik. Hoppas internet är på min sida idag så att spotify fungerar...

...ja, det ska sannerligen bli skönt att komma hem.


Dagen helt enkelt

Så har ännu en dag gått, helt utan större intryck eller händelse. Här gäller det att se till det lilla. Lärorikt. Idag har jag kommit fram till den simpla fakta att antingen passar man ihop, eller inte. Det finns inga mellanting. Idag har jag dansat och mimat med musik i öronen på promenaden i snön, jag har reflekterat över familjeförhållanden, längtat hem och längtat bort. Idag har jag hostat, planerat mitt framtida rika liv, drömt mig bort och även dragit ned mig själv på jorden. Idag har jag varit bitter över min utdragna förkylning, skrattat med min bror, jag har ätit mammas lussebullar och mammas köttbullar. Idag har väl ändå varit en bra dag.

Imorgon blir nog sista dagen i de allra djupaste skogarna. En dag av mellanlandning i Växjö innan hemresan på onsdag. Jag kan knappt bärga mig.

GRATTIS!

Vet ni?! Idag fyller bloggen två år! Av en slump såg jag det härom dagen när jag läste lite gamla inlägg. Det har ju hänt en hel del på dessa två år och det är kul att gå tillbaka och se hur jag upplevde allt.

Men ja, jag firar knappast detta precis, men jag ägnar det en tanke i alla fall. :)


att leva i ovisshet

Efter en tur i tung snö och regn med Maskot intar vi båda soffläge och slår på en film. Det är skönt att komma ut och rensa lungor och huvud. Jag känner mig mer och mer stark i mig själv och de beslut jag tar.

Dock oroar jag mig också...såklart. Kommer mina csn-pengar som de ska, får jag bo kvar där jag bor nu och kommer scheman fungera att kombinera? Detta är frågor jag i nuläget inte kan ta reda på. På måndag hoppas jag få svar på om jag kan bo kvar. Om inte, blir det full rulle. Då måste jag hitta ny bostad på bara någon vecka. Jag kikar nu också såklart, men det ser inte ljust ut.

Men som sagt, det får jag ta då. Nu är det filmmys.

En bra kombo?

Uppredardag. Jag ordnar upp csn, kikar på återresor, packar, skriver in scheman och planerar. Nu börjar lovet verkligen gå mot sitt slut och jag är sjukare än innan jag åkte hit. Det blir bra att komma upp till Stockholm och göra en undersökning. Annars ägnar jag de sista dagarna åt så mycket mys som möjligt (så mycket mer ansträngande kan det ju ändå inte bli med min hals).

När jag försöker pussla ihop mitt liv inför nästa termin håller jag tummarna och hoppas innerligt att allt ska gå ihop, att allt mer eller mindre ska fungera. Jag ska alltså kombinera 25% studier på musikhögskolan och 50% studier på kammarmusik i Västerås. Det kan bli så bra, låt oss också hoppas att det blir det.


Tatuering?

Efter mitt besök hos Z är jag mer sugen än någonsin att ta tag i kragen och tatuera mig. Tänk så många gånger man tänkt på det. Jag sitter nu och kikar runt lite och jag har lite idéer.

Väldigt snyggt:


Funderar även på en liten enkel dödskalle på handleden. Som en sådan liten han har längst ned på armen.



Eller vingar som dessa i nacken eller på handleden.



Funderar även på ett par ögon på fingrarna. Ett öga på vänstra långfinret och ett på det högra. Hade inte det varit lite coolt?

Vill gärna att tatueringen ska vara liten och diskret, något man inte ser med en gång men upptäcker med en närmare titt.

Jag lär mig

Det är en sak att vara spontan och en annan att vara tanklös. Jag tänker lära av mina erfarenheter och handla spontant därefter. Om några dagar åker jag hem till Stockholm och mitt avsked av Småland kommer inte bli likadant som i somras. Jag har haft ett bra lov, men jag längtar efter mitt eget liv. Jag längtar efter att leva mitt eget liv. Jag längtar att få pröva mina vingar.

Men som sagt, ett lov med sina goda stunder men även med sina besvikelser, med sin frustration och ilska. Med nya erfarenheter och lärdomar lever jag vidare i staden med stort S, med människor jag känner, människor jag kommer lära känna och med upplevelser jag kommer uppleva.

Men, som sagt, några dagar till här.


Guess what?!



Guess what?! Det blir ingen konsert för Kajsa ikväll. Ja, alltså jag ska se på två konserter men inte medverka i någon av dem. Min hals vill uppenbarligen inte samma som jag, vi delar uppenbarligen inte samma dröm.

Igår natt drömde jag att jag fick barn. Jag var lycklig tills jag insåg att jag förstört min dröm, min stora framtidsdröm om att bli operasångerska. Snacka om att jag har lite ångest över denna långvariga heshet jag drabbats av.

Hur som helst. Givetvis ska jag lyssna på de andra ikväll och när jag kommer hem väntar den årliga trettondagskonserten från Berwaldhallen. Ska bli skitkul att se.


Det gäller att tänka positivt

Jag undrar om jag kommit i målbrottet...på riktigt? Mitt under ett telefonsamtal med min syster bröts min röst. Vad händer?! Kan det månne vara gårkvällens sing-a-long som satt sina spår?!

Idag hade jag för övrigt tänkt att ta en långpromenad. Väldigt olägligt är det snöstorm ute. Någon promenad ute blir det inte av. MEN. Detta är ändå en riktigt bra dag...

Mamma mia!!!

Ja, home alone på trettondagsafton men för att pigga upp dammar jag av Mamma Mia. Visst är det den perfekta boosten? Glada människor, varma länder, glada färger, hollywood-leenden, rena människor, musik och lyckligt slut. Jadå, visst kommer detta boosta mig och min kväll.

Imorgon väntar konsert i Väckelsång kyrka. Det är kören med solister under ledning av Anki Lindeqvist som medverkar och det blir allt i musikväg från första advent till trettondag jul. Alla är givetvis varmt välkomna!

Jag önskar er en trevlig afton. Själv ska jag snart bege mig in i drömvärlden...


Jag är så tacksam!

Trettondagsafton och jag sitter hemma. Trettondagsafton och jag ska inte iväg ikväll. Trettondagsafton och jag ska stanna hemma, i skogarna, och glo på tv. Trettondagsafton och det är väldigt dåligt på tv. Trettondagsafton och jag är inte alls bitter.

Nej, jag är inte bitter, jag är tacksam. Jag är tacksam för att jag börjar bli bättre i halsen, jag är tacksam att jag snart återvänder till civilisationen. Jag är tacksam för att det finns en tv, att det finns värme och ström. Jag är tacksam för att jag inte är bitter över att sitta insnöad i skogen på trettondagsafton.


Tiden är inne

Ja, nu är det dags att skrida till verket. Nu är det dags att lägga reflektioner och spekulationer åt sidan och praktisera. Nu är det dags att leva!

Vekrligheten

Jag kommer aldrig vara hon som är snyggast på festen, aldrig hon med den nya prylen, hon med den dyra bilen (jag har ju för tusan inte ens körkort). Jag kommer aldrig vara hon som håller fina middagar, asgrymma fester och lagar god mat. Jag kommer aldrig vara hon som vet, hon som kan svaren, aldrig hon som uppför sig som man bör, som aldrig gör bort sig. Jag kommer aldrig vara hon som säger rätt saker, som andra vill vara eller ser upp till. Jag kommer aldrig vara hon som får full pott på prov, är bäst i sport eller i frågetävlingar. Jag kommer aldrig vara den prefekta.

Men vad jag kan vara är mig själv. Jag kan vara mig själv och också då vara det bästa jag kan vara. Jag kan vara bäst på att vara Kajsa Palmér.


Livet ska vara en flygtur

En känsla av otillräcklighet men överflöd. En känsla av att inte få plats, som fångad i en för liten bur. En vilja att få pröva sina vingar, kasta sig ut över klippan och veckla ut vingarna och känslan i magen - ska det gå eller inte. En vilja att hitta rätt och hitta hem.

Men herregud, idag är andra dagen på detta år och detta år ska jag se till att ta mig ut, våga kasta mig ut från klippan och falla. Jag ska falla och känna vinden, se allt som drar förbi mig, se det dunkla djupet dit jag faller. Känna, och kanske njuta av hur fort jag faller. Jag ska sedan veckla ut vingarna och testa...funkar dem, eller funkar dem inte. Om inte, ska jag kasta mig ut igen och igen, alltid i tron om att jag denna gång ska få mina vingar att bära mig. Kasta mig trots att jag ser fallets slut och vet hur ont det kommer göra när jag landar. Men till slut kommer den där känslan av att luften tar tag under vingarna och jag flyger.

Jag kommer så lära mig att använda mina vingar, lära mig hur jag ska ta fallen och så småningom lära mig landa mjukt och fint med hjälp av vingarna. Jag kommer lära mig hur det ser ut, hur det käns när jag faller. Jag kommer lära mig när jag närmar mig fallets slut och kan i tid veckla ut vingarna. Jag kommer lära mig att leva.


A wind of change

Nyårsdagen. Sovmorgon. Disk. Städning. Bullfrukost och kebablunch. Röda läppar. Röda läppar men ingen mascara eller hårgelé. Ett lugn. En lugn storm. En storm som ligger i dvala men kan storma upp igen, vilken stund som helst.

Igår vid tolvslaget drog just en storm in över oss. A wind of change? Kanske, kanske inte. Allt käns inte annorlunda men inget käns likadant. Nu vet jag vad som väntar mig - verkligheten. Åh, vad jag kan hata verkligheten ibland.

Stay strong!

RSS 2.0