I'm the worlds greatest...?

Är i full gång att peppa mig själv. Har en pepp-lista på spotify som jag missbrukat denna morgonen. Hittade även ett blogg inlägg om mina stövlar, som tydligen är världens snyggaste. Då har jag i alla fal något.

Nu ska jag iväg på sånglektion på ackis, sedan är det övning, semenarium, rep och möte med hårfascisten Jenny som ska hjälpa mig hitta bra hårproduktier till mitt äckliga hår. Kanske finns det hopp om dagen ändå. "Simply the best...Just to sexy...just the way you are...the worlds greatest"?!


APD-allmäna pissdagen

Idag är en sådan där allmän piss-dag. Himlen är klarblå, luften är frisk och jag har massor mer roliga saker på schemat. Men vänta lite, borde inte detta var en toppendag? Nej, för att idag har jag inget att ta på mig, idag är håret äckligt och idag är jag den fetaste människan som vandrar på denna jord. Idag hinner jag inte träna och idag kommer jag frysa arslet av mig. Punkt.

 

en av två världar

Jag slits ständigt mellan två världar. En värld där jag inte behöver plugga, där jag kan äta vad jag vill, där jag inte beöhver träna, där jag är ekonomiskt oberoende, där jag är nöjd och glad med min tillvaro. En annan värld där jag har så mycket att göra, där jag inte tror att jag ska hinna med allt, där jag är missnöjd med mina dåliga matvanor, där jag får ångest av för lite träning och där jag känner mig fattigast i världen, en värld där jag är missnöjd med det mesta.

Jag slits mellan dröm och verklighet och jag har så otroligt, otroligt svårt att ta mig samman och stå fast med båda fötterna på jorden. Jag lever i en dröm, en sådan dröm där allt går långsamt, en sådan dröm när man försöker springa men allt går i slowmotion och kroppen inte lyder. Jag kan inte styra mig själv, min kropp, mitt hjärta eller min hjärna. Jag hinner inte med.


Så var det bara 3 kvar

Detta har varit min dag. Älskar ljuset som blir av ljusstakar och stjärnor. De tända ljusen har brunnit hela dagen. en sann första advent (även om jag avvikit från julmusiken lite...mycket)












Första gången

Sitter och lyssnar på La Traviata (se hur det gick med mitt adventsmys). Det är den skiva jag lyssnade på innan jag upplevde mitt första operabesök. Jag hade tagit sånglektioner i ett eller två år och opera började komma mer och mer på tal.
Familjen bestämde sig i alla fall för att göra ett besök i huvudstaden och se på opera (till "allas" förtjusning). La Traviata visades under den tiden vi skulle åka, så den fick det bli.
Det var stort att komma till Stockholm och inte tala om operan. Sådan vacker byggnad. Jag var helt såld på inredningen och atmosfären. Det var verkligen en stor händelse.

Nu går jag på opera när jag vill även om det inte blivit så väldigt ofta denna hösten. Det har blivit en vana, men det är alltid samma njutning att vistas i huset. Sedan är kanske inte alltid föreställningarna toppen, men det är något visst med det ändå, en speciell atmosfär.


Att brottas med sig själv

Jag har en enorm vilja. Viljan är att genom min sång, genom mitt musicerande beröra andra, alla. Jag har en vilja att få förmedla känslor, äkta känslor, känslor människor känner igen och kan relatera till.

Jag har en enorm dröm. Drömmen är att få hänföra mig åt min konstnärlighet och mitt uttryck. Min dröm är att kunna musicera ur hjärtat utan att behöva tänka teknik. Jag vill ryckas med i musiken, leva i harmoniken och texten. Jag vill vara musiken.

Jag har ett enormt hinder. Mig själv. Samtidigt som jag är min enda tillgång är jag mitt enda hinder. Hur övervinner man sig själv?

Jag vill så det gör ont. Jag känner så det värker. Min dröm är ibland ett mål, ibland endast en dröm. Kan jag övervinna mig själv, kan jag uppnå det jag helst i livet vill?

Någon som är min eviga inspiration på alla plan är Maria Callas. Man får tycka vad man vill om hennes sångteknik, men hon ger mig just det jag vill ge andra. Hon berör mig.












All I want for christmas is...this













Och givetvis resten av familjen, men de har jag dessvärre inga bra kort på.

Första advent

Nu har adventsmyset börjat, mys som jga kommer göra till en heldag. Det kommer bli en heldag av julmusik, tända ljus och adventsstakar och stjärnor. Det kommer bli en dag av glögg och pepparkakor. Det kommer bli en riktig advents-mys dag. Jag önskar er alla en underbar första advent!


Färdig

Iväg på middag hos och med vänner. Jag har storstädat, tvättat och har även tagit fram adventsstakarna och stjärnan...kunde inte hålla mig. Imorgon ska jag gå och köpa ljus och så blir det adventsmys till 100%. Men som sagt, nu middag!


Kampen mot vecken/veckan

Så har jag varit och tränat bort chips och gnagande känslor. Vecket i pannan är borta och förhoppningsvis försvinner snart vecket på magen ;)

Nu väntar frukost/lunch och sedan tvätt och städ i överflöd. Det är ju som känt första advent imorgon och då är det tradition med storstädning. Allt ska vara skinande rent innan jag tar fram adventljusstakarna och stjärnorna.
Ikväll ska jag på middag med gott sällskap. En bra lördag, det!

Ciao!

En efterlängtad hemresa...?

Nu är jag en mycket fattig människa, då jag har beställt två T/R och en enkel resa innan jul. Jag får väl skylla mig själv när jag väntat såhär länge.
När jag satt där och betalade resorna fick jag en underlig känsla i magen. Det var inte en entusiastisk känsla inför mötet med min famlij och mina vänner, det var inte en känsla av vemod för att lämna staden. Nej, det var en känsla av pirr blandat med ångest. Kanske finns det en anledning till att jag inte åkt hem någon gång under hösten. Plötsligt kom alla känslor och tankar tillbaka från i somras. Det är känslor jag blir glad av, men också som väcker oro och osäkerhet. Vad väntar då för känslor när jag kliver av perrongen i Växjö? Det skrämmer mig samtidigt som det får mig att längta.

Det ska givetvis bli underbart att få krama om min syster, min bror och mina föräldrar. Men vad händer med mig själv när jag kliver på mark där det hänt och där jag känt saker, nya saker. Det återstår att se...nästa helg smäller det.


Att släppa garden

Idag på den gemensamma sånglektionen drabbades jag av något jag inte tänkt på sedan våras - att släppa garden. Att släppa garden, att våga stå för sig själv i sitt framförande kan vara fruktansvärt svårt. Jag skulle gärna innan varje framförande, litet som stort, ha en föreläsning om att jag är mycket väl medveten om alla fel jag gör, att jag så gärna vill göra rätt och att jag vet hur det borde vara. Jag vill ursäkta mig.

Allt handlar om att kunna stå för sig själv och sin förmåga, sin konstnärlighet. Gör man inte det finns ingen chans att kunna beröra en publik. Jag vet inte vad som hänt, jag är en person med otroligt mycket känslor i mig och jag vill inget hellre än att få sjunga med dem. Jag blir dock så lätt fast i teknisk tänkande, liksom försöka få allt rätt. Men vad fan! Inte kommer man någonsin göra något helt felfritt, jag måste verkligen jobba på att släppa och sjunga med alla de känslor jag har i mig.

Det är något min kära fd sångpedagog skulle säga till mig, det är jag säker på. Idag hade jag bara lust att sjunga något hjärtlsitande vackert, kanske för svårt, men sådär så jag själv inte skulle ungå att bli berörd. Men nej, det gjorde jag inte...

Så, släpp garden Kajsa och våga stå för var du är, vad du är och hur du är och vad du har. Det är inget fel med det!


Shakespeare sonnet 116 - Let me not to tge marriage of true love

Let me not to the marriage of true minds
Admit impediments. Love is not love
Which alters when it alteration finds,
Or bends with the remover to remove:
O no! it is an ever-fixed mark
That looks on tempests and is never shaken;
It is the star to every wandering bark,
Whose worth's unknown, although his height be taken.
Love's not Time's fool, though rosy lips and cheeks
Within his bending sickle's compass come:
Love alters not with his brief hours and weeks,
But bears it out even to the edge of doom.
If this be error and upon me proved,
I never writ, nor no man ever loved.

 

 William Shakespeare


Smaken av det som var

Herregud vad en smak kan få en att resa i tiden. Jag dricker glögg. Minnen om  julen kommer, känslor av värme och familj svämmar över. Jag dricker det där teet jag drack innan. Bilder blixtrar till på näthinnan, bilder på där brukade sitta och dricka just detta te. Känslor jag hade bubblar upp och jag blir nostalgisk, längtar, saknar men ändå inte. Alla tankar jag då bar på kommer tillbaka, tankar som får mig att tänka tillm känna efter och börja fundera. Jag får inspiration och styrka.

Tänk vad en smak kan väcka.


Det som var

Idag har jag träffat min underbara farmor och vårt möte gick helt i museernas tecken. Vi började med att se på delar av Terakottaarmén på skeppsholmen. Herregud vilket arbete det måste varit att göra alla dessa figurer.
Sedan gick vi en vända inne på Östasiatiska museet. Därefter åt vi på Nationalmuseum och gick givetvis en vända där med.

Nationalmuseum är en otroligt vacker byggnad och att bara vistat i lokalerna är nöje nog (men då är ju jag en väldigt lättroad person). Hur som helt. Där hade de en utställning kallad Härskarkonst. Jag älskar ju sent 1700 och 1800 tal. Jag älskar ju kungar, drottningar, prinsar och prinsessor. Jag älskar ju vacker konst och vackra kläder. tror ni att utsällningen passade mig? Men självklart.



Att se de magnifika tavlorna på de stora härskarna Napoleon och co, se deras ansikten, deras blick. Det är fångande.
Att se deras kläder gör känslan av verklighet så påtaglig. Detta har verkligen hänt. Och när jag stod där och glodde på kläderna, kunde jag för ett ögonblick se hur de såg ut med dessa kläder på. Kostymen fick liksom liv. Obehagligt på ett sätt, men facinerade på ett annat.
Att få se Kung Johans rum med allt som hörde därtill, gjorde mig nästan knäsvag.

Jag älskar de som var, det man läser om, det som bara käns som dröm, men faktiskt verkligen har varit. Jag är en romantiker och vill tro att det var just som i böckerna, som på målningarna och som i berättelserna. Jag älskar verkligen det som var.


God Jul...i förskott

Idag äter jag min havregryns gröt med russin. Idag äter jag min gröt med julmusik. Idag längtar jag till julen.
På söndag är det första advent, och då ska jag dra fram adventsstakar och julsjärnor. Nu är det bara drgt tre veckor kvar till jullov och det sprudlar i mig av tanken på det. Jag behöver ledighet, få ny inspiration, få vila och få umgås med nära och kära.

Men samtidigt vill jag ju inte lämna staden, jag vill inte lämna min underbara sångpedagog i flera veckor. Men, lov, som sagt, väldigt eftertraktat.

Plus att vi idag ju är några tusingar rikare. Lite som en för tidig julklapp. Idag äter jag russin i gröten och lyssnar på julmusik med all rätt.

Ha en fin dag!

I-landsproblem

Ja, vad har då denna onsdag att erbjuda (som för övrigt känns som helg då jag inte haft några lektioner idag)? Ja, antingen bio, balett, Mad Men-avsnitt eller kanske jazz-lyssning eller läsning. Alltid när jag har för mycket alternativ slutar det oftast att jag inte gör något alls av förslagen. Jag tänker och känner efter för mycket på vad jag egentligen vill, väger plus mot minus och så blir inget gjort. Jag borde egentligen bara bestäma mig, men det är lättare sagt än gjort.

Fy, vilka tråkiga problem man har. Skärpning!


Bellinis Norma



Igårkväll var jag på Norma. Mina förväntningar var...inte så stora. Senast jag försökte mig på Norma var med en opera-dvd från 70-talet. Jag klarade mig inte igenom hela på grund av...hrm..tristess. Men jag ska gå på opera på låga förväntningar fler gånger. Det är ju en underbar känsla att bli positivt överraskad.

Såhär såg startfältet ut:

Norma Hasmik Papian / Lena Nordin (är inte hundra på vem av dem det var igår)
Adalgisa Paulina Pfeiffer
Pollione Francesco Hong
Oroveso Michael Schmidberger
Flavio Klas Hedlund
Clotilde Agneta Lundgren

 
Dirigent Andrea Licata

 

Kungliga Hovkapellet
Kungliga Operans Kör

Men sången var riktigt bra. Norma (vem det nu än var) och Paulina Pfeiffer utgjorde en underbar duo. Samspelade och samklangliga så det bokstavligen slog. :)
Vad gäller Bellinis musik är kjag ena stunden ett fan, andra inte. Ena stunden är det överromantiska linjer, andra struttiga trumpetchargonger. Nä, jag vet inte vad jag tycker, men det är hur som helst en opera värd att se. Sedan kanman ju inte annat än älska den lilla tenoren helt klädd i rött, från topp till tå, med stora opera-gester och överspelade aktioner.
Norma är allt som har med opera att göra - stora gester, imponerade arior med många, långa höjdtoner och ja, givetvis död.


Jag gör mitt bästa. Biggest looser? Kanske det

Iväg, iväg till semenarium. Ingen träning idag pga lite kvarlevor av förkylningen. Men tro inte att jag inte är taggad till tusen. Såg precis sista avsnittet av Biggest looser sverige. Herregud vilka kämpar. Kan de så kan väl jag?! haha

Bilden nedan visar förljande:
*De nya svarta stövlarna - som jag ju var tvungen att inhandla när jag skaffat mörkt hår
*Min hårda ansträngning att vara rock - jag hoppas ni ser vad jag lärt mig göra med handen
*Min "skrivbordsstol" som ju då är en träpall. Mums för rumpan vid långa stunder vid datorn


Nya liv med nya regler

Har precis sett det avsnitt av Gossip Girl som senast lagts ut på kanal5 play. Detta är en serie som står näst på tur för beroende och streck-tittande. Det kommer nog inte dröja länge innan jag har säsongerna i mina ägor. Hur kan tv-serier vara som en drog?!

Och på tal om skådespeleri, idag har vi haft scenframställning. Vad jag älskar våra lektioner, de mest lärorika timmarna i både scenframställning och om sig själv.
Anyhow, imorgon är det träning, övning och semenarium med pianisterna som gäller. Min förkylning börjar lägga sig.

Btw, jag har tänkt appliciera en ny regel i mitt liv. Att på vardagarna förska vara i sängs kl. 22. Vare sig jag sover med en gång eller kanske läser. Från och med 22 är det läggdags. Vi får se hur det går.

Så, om 40 minuter är det läggdags. Nu gäller det att ta tillvara på den sista tiden.

Om jag hade pengar labi di bi dibi dubi..


Skor från Valentino


Top från Adam



Stövlar från Gucci


Linne från Preen Line


Boots från Miu Miu



Ring från Style by Tyra


Blus från Just Cavalli

Söndagsmys

Nu, mina vänner är det söndagsmys som gäller. Tända ljus (givetvis), Celine Dion, te, Brittiska In Style och Vouge. Av någon anledning föredrar jag de brittiska utgåvorna. Kanske för att det är lite närmre rent geografiskt.

Imorgon ska jag ha musikhistoria, öva inför julkonsert och ha scenframställning. En fullspäckad dag som kommer bli fantastisk. Såklart!

Men nu...


Bas i sången

Igårkväll pratade jag med min kära fd sångpedagog i småland i över en timme. Jag är så fruktansvärt glad att han fortfarande vill hålla kontakten och följa upp. Han har gett mig så mycket och utan honom hade jag aldrig varit där jag är nu. Vi snackade sångteknik och livet, hur viktigt det är att ge sig ut och skaffa inspiration och erfarenhet för sången. Hur ska man annars referera när man sjunger om känslor och händelser. Vi tänker så lika. 

Jag hoppas verkligen han vill fortsätta hålla kontakten, han är min stomme och min bas (fast han är ju tenor dåra ;)). 

Idag är förkylningen lite bättre, men näsan rinner och det slemmar sig. Träningen får kanske vänta ändå. Dock funderar jag på promenad om vädret tillåter (jag har ännu inte dragit upp persiennen...).  

lördagsmys

Jag har i princip sovit hela dagen. Det blev en galen natt på diverse gayklubbar igår. Galet och galet kul! Jag verkar ha åkt på en förkylning också. Dubbelt upp! Det var svinit kallt igår och det är ju konstaterat att jag är extra känslig. Därför blir det en mycket lugn och fin kväll och morgondag. Snart är det pizza-time med filt, te och film.

Det är dags för lördagsmys....hoppas inte grannarna stör...

use the force

Arbetar på attityd och stil. Det är inte lätt att gå från opera till rock. Men det är ett långsiktigt projekt.






Ledig fredag

Hemma från träningen och jag börjar gilla både den nya frisyren och den nya träningsformen. Jag hade dock en grym träningsvärk i benen, men jag gav den vad den (inte) tålde. På dagens shema står för övrigt tvättning,städning, middag med pappa och idol.

Pappsen är bara här några timmar ikväll, därför blir det bara en kort visit, men ack så ljuvt. Jag har ju inte träffat pappa sedan sommaren. Herregud! Det ska bli helmysigt och härligt att få krama om sin lilla far och prata igen.

Nu till tvätten och städningen.

The new me

Från och med en timme sedan är jag inte längre den Kajsa ni förut kände. Detta är första steget av förändring. Ja, jag har inte så mycket val. För en timme sedan steg jag ut från Goldwells studio i en hel ny frisyr. Det är mörkt, det är lila och det är kort, det är rock. Under tiden jag satt i stolen gick jag i huvudet igenom min garderob, från strumpor till klänningar och kom fram till att halva garderoben numer är ganska oaktuell. Men vet ni vad?!

Jag behöver en förändring. Under sommaren hittade jag nya sidor hos mig själv, som kändes fria, mer jag. Den nya frisyren kan mycket väl passa in och kankse rent av tvinga mig att anamma min nya sida. Go all the way.
Och jag menar, jag är ju inte den som säger nej till shopping...













Så skaffar jag mig en mentor, en guru

Så ringde jag min kära bror, som är en inbiten, erfaren och väl påläst rock-lyssnare. "Hjälp mig, jag ska bli rockare" sa jag med entusiasm. "Vad bra", svarade han med iver i rösten. Vi har ett projekt på g. Han har nu skickat mig ett gäng låtar jag ska lyssna på. Kanske ska detta gå. Jag har i alla fall en bra mentor.

Rock on, folks!

(ok, jag har en bit kvar, men jag ska ha en eloge för att jag försöker...)




Stockholm igår natt

Ibland önskar jag verkligen att jag ägde en riktig kamera, kunde måla eller bara vara duktig att beskiva händelser och bilder. Igår kväll var en sådan kväll. Igår kväll gick jag nämligen genom Stockholms innerstad i bitande kyla och med vacker musik i öronen. Tankarna flög och känslorna likaså, allt i takt med mina steg.

Jag styrde mot karlaplan och vidare mot strandvägen där jag följde allén, kajen och utsikten över söder och jag kom att tänka på Peter Jöbaks låt Stockholm i natt. "Jag ser strandvägen sträcka sig mätt och nöjd, jag ser blåljusen skrimmra på söders höjder. Jag vill bara gråta, så vackert är Stockholm i natt"



Jag fortsatte till kungsträdgården där jag stannade till vid skridskobanan. Det var så vackert och det fick mina tankar att snurra ännu kvickare. Jag gick därför vidare mot Sergels torg där jag satte riktning mot odenplan.





Det är verkligen något visst med Stockholm, även kvällstid och i bitande kyla.

Sångerska eller människa, vad väljer du?

Jag är helt tom ikväll. Känner och tänker knappt alls, kanske ska jag vara tacksam för det, liksom njuta av det stilla. Men det gör jag givetvis inte. Äh, jag behöver sova.

Motivationen är som sagt inte på topp just nu, och det gör mig lite ledsen. Jag älskar att sjunga, det är mitt liv, egentligen. Det är bara så svårt att hålla skol-tempo just nu när det är så mycket nytt att tänka på sångtekniskt. Ok, det är inte en massa nytt och det är definitivt inte mycket tryck från skolan, men det har ändå varit en intensiv period av nya intryck i sången. Just nu skulle jag behöva en liten break från skolan, så jag kunde få koncentrera mig på sånglektionerna. Kanske skulle även motivationen komma tillbaka då.

Men jag måste hur som helst acceptera att jag är inne i en period av låg motivation och det är ok. Att inte ha lust att traggla och öva betyder inte att jag inte kommer lyckas eller att jag är en dålig sångerska. Herregud, jag måste ju få vara människa också.

Det var ju det där med balansen mellan att vara sångerska och människa. Finns den?


Motivation

Är hemkommen från träningspass på gymmet. Visst är det skillnad på att strosa runt själv på gymmet och köra pass. Men nu är läget som det är och jag är ju van att göra egna träningsprogram. Det var faktiskt ganska kul att ta upp några gamla godingar till övningar igen.

Motivationen är i botten just nu. Trodde botten var nådd för en vecka sedan, men nej, nu är den lägre. Men som sagt, det är bara att bita ihop. När man inte vet ordet av det är det lov.

Men tro inte att jag inte tycker det är kul att sjunga. Jag lever för sånglektionerna! :)

En resa

Ok. Borde lyssna på Meine Rose av Schumann, i och med att jag ska arbeta med den på morgondagens masterclass. Men gör jag det? Ha, sällan. Istället lyssnar jag på gamla hits från gymnasietiden, en salig blandning av rnb med andra ord. Jodå, tro det eller ej, men jag har varit en stort fan av detta, såg på The Voice vid varje ledigt tillfälle. Av någon jäkla anledning längtar jag tillbaka till den tiden nu. Det är ruskigt konstigt i och med att jag inte precis hade mina bästa år då. Men det är kontrollen jag hade över mitt liv då som jag saknar. Nu för tiden är jag mitt emellan alla olika former av liv jag levt under mina levnadsår. Kanske är det där man ska landa så småningom, som ett mellanting, eller en balans mellan allt man överdrivit under åren. Men jag kan ju knappast vara en färdig människa nu. Jag är bara mitt emellan två olika sorters sätt att leva. Undra just vad som kommer efter...

Men kom igen. Visst är låtarna underbara, Say Goodbye - Chris Brown, Say it right - Nelly Furtado, Sexy back - Justin Timberlake osv...

Aarghhh

Jag skulle behöva springa varv efter varv, mil efter mil tills benen kroknar och tills jag skippar efter andan. Jag skulle behöva skrika tills rösten inte längre bär och tills lungorna får kramp. Jag skulle behöva krampa varje muskel i kroppen tills jag inte längre har någon styrka kvar. Jag behöver göra slut på min energi och dämpa det som kör runt i mitt huvud och i hela miin kropp. Jag skulle behöva dämpa den ström av allt som drar fram i varje ådra i mig.

J. Mendel

Ja, vad finns det att säga. Jag borde ha sovit för en timme sedan och 3 minuter. Men ja, så är det ju inte. Istället sitter jag också kollar på J. Mendels kollektioner och dreglar. Är det inte likt en dröm?








Fan, fan, fan...

...fan! Jag har brutit mot den viktigaste regel i livet, i Kajsa-livet. Jag avbokade inte passet jag missade i fredags på Sats. Vad får det för konsekvenser? Jo, jag får inte boka pass förrän 6 dec!!

Hjääääälp! Jag kan inte gå på pass förrän 6 dec!!

Hjääääälp! Jag måste nöja mig med gymmet. Maskiner, vikter, löpband och cyklar. Heeelt i ensamhet.

Hjääääälp!

Nu är jag riktigt arg på mig själv. Hur kunde jag göra såhär mot mig själv. Hur?!

SATC

Så var jag på banan igen. Med fötterna i badet, med tända ljus och nagelfil och nagellack i högsta hugg har jag sett Sex and the City 2 igen. Gud vad jag saknat det. Jag har nu inte tillgång till serien och jag börjar tro att jag faktiskt behöver den tillgänglig. Liksom se ett passande avsnitt efter humör. I alla fall väldigt bra!

Nu borde jag sova, men hur skulle jag kunna nu. Det kan väl vara morgon så jag kan leva. En underlig företeelse det där med att längta till morgondagen, att vilja skippa natten med dess sömn. Men nu är det faktiskt så.

Tack SATC!


Oh, holy...day!

Herre Gud! Jag är så trött idag. Alldeles för lite sömn för mitt eget bästa, eller ja...i alla fall för sena nätter och för sena morgonar. Sov till halv tolv idag. Inte ok. För när man sover så länge, har man en tendens att inte få något gjort på resten av dagen. Men sånt är livet...eller hur var det?! ;)

Ska möta upp en vän om någon timme, där tanken först var träning, men ja, promenad är väl också en slags träningsform? Det ska snackas och strosas. En perfekt söndagsaktivitet.

Helga din vilodag! Oh, holy Sunday!


Up and away

Nu ger jag mig iväg till mys-mys med mys-människor. Mysigt! Tips. Ha en mysig lördagskväll med dina mys-människor du med. Mer mys till folket.






Ju fler destu mysigare...

Nu, mina vänner, sitter jag och lyssnar på mys-musik och med tända ljus. Mörkret börjar falla och kläderna är tvättade, golvet är rent och likaså resten av mitt hem. Som jag längtat efter denna stund, just såhär när jag är fardig, har tänt ljus, lyssnar på musik och allt doftar gott.

Ikväll hade jag tänkt ha en alldeles egen hemmakväll, något som inte hänt på ganska många helger nu. Men så är det ju mysigt att vara fler. Därför beger jag mig nog till andra mys-sugna människor och myser tillsammans med dem. Varför sitta hemma i sin ensamhet? Nä, just det.

Åh, vad jag varit duktig idag!


Ja, men eller hur...

Städ, tvätt, plugg och funderar-dag. Städningen i princip avklarad, tvätten startar om en timme och funderar...ja, det gör jag ju hela tiden. :)

Plugga? Ja, men det är ju en senare fråga. Nu är det ju lunch.


Dubbla tränings-problemet

Hela dagen har det känts som om jag bara konkat på saker, släpat på saker, tunga saker. Ingen skön känsla kan jag lova. Men det har varit träningskläder och tunga böcker. Hur tusan ska man lösa frågan om konkande på träningkläder fram och tillbaka, upp för trappor och upp för gator. Det är ett stort problem vill jag lova. Visst att man är duktig och tränar, men ska man behöva träna axlar och armar hela dagarna?!


Är det bara jag?

Ja, så var besöket hos halsläkaren gjort. Läkaren var väldigt trevlig och bemötande, förstående. Äntligen någon som förstår och inte bara himlar med ögonen bara för att man är sångerska.

Han kollade på svullnaden, konstaterade att jag helt enkelt var lite mer svullen än andra och mer känslig. Vi filmade stämbanden och skratta nu om ni vill men jag tyckte det var något sensuellt, nästan erotiskt över dem. De hade en liten defekt i form av ytliga blodkärl, men inget farligt. Vi ska dock följa upp det om några månader.

När jag såg mina stämband in action, i slowmotion, fick jag en sådan varm känsla i magen. Jag älskar mina stämband, med defekt eller utan. Som sagt, något sensuellt. Och sättet läkaren pratade om dem - se så vackert de vaggar. mmm....


Utvilad?

Idag likt några tidigare dagar har jag vaknat innan klockan och känt mig utvilad. Jag har givetvis tvingat mig att ligga och blunda tills jag inte behöver gå upp i någon slags tro om att det är bra att bygga upp ett lager av sömntimmar. Det funkar kanske inte så...

Idag ska jag till halsläkaren. Nej, jag är inte sjuk, men jag ringde och beställde tid när jag var det och jag känner att det är lika bra att kolla så allt står rätt till där nere...i halsen alltså. Sedan väntas gemensam sång, då jag inte alls vet vad jag ska sjunga eftersom jag inte har något jag kan väl nog. Om det skulle vara ok att jag stod med näsan i noterna hela tiden skulle det funka, men jag har en vag aning om att det inte finns sådana överseenden. Men vi får se.

Sen? Ja, sen är det Body Combat och sen, sen är det helg! :)


Morgon igen...

Yttelrigare en tidig morgon, men med träningsvärk i slå och sparka musklerna mår jag ändå gott. Idag är det övning kl. 9.00, träning 12.00 och möte med vän 14.30 och viktigast av allt (sry Jenny) - Sånglektion 20.15. Tänk om man kunde ha sånglektion varje dag, få träffa denna fantastiska människa varje dag. Men lite måste man väl tänka själv hur ska man annars klara sig i framtiden.

Produktivitet är bra för själen

Sprang till pianolektinen, var där tio minuter innan, var ärlig och sa som det var, fick en klapp på axeln och vi jobbade istället vidare. Phu!

Annars har jag idag övat med gitarristen Karima Essabih. Vi har lite something, something på g. Berättar mer när det finns mer att berätta. Men kul är det!

Träning har jag också hunnit med. Bara en halvtimme, men det är ju alltid en början. Nu sitter jag och översätter och studerar några av de tusen nya tyska sångerna jag ska lära mig (ok, tusen är det inte...). Senare i eftermiddag ska jag på BodyCombat (yehuu), och sedan skynda mig till birkagården där det bjuds på elevkonsert.
Med andra ord...Jag är duktig idag och tänk så bra man mår av det! :) Go me!


seeega morgon

Morgon. Vaknade ganska utvilad, men somnade om ganska trött. Om en kvart ska jag gå mot skolan och pianolektion där jag ska möta skammen av att inte ha hunnit med alls vad jag skulle, vad jag ville och vad jag tänkte. Alltså, om en kvart ska jag vara färdig och jag är fortfarande inte sminkad...så...varför sitter jag då här?! Rör på fläsket, Kajsa!


Jag

Jag vill vara den hälsosamma, den målmedvetna och flitiga människan. Jag vill vara den roliga, den galna och den trendiga. Jag vill vara den klassiska, den snygga och den smarta. Jag vill vara den impulsiva, nya och den självsäkra. Jag vill vara den ödmjuka och den kloka. Jag vill var den som inte bryr sig. Jag vill vara den duktiga, den intelligenta, den ordningsamma och den rena. Jag vill var den som rycker på axlarna, den utan behov att tillfredställa andra utan bara göra vad jag själv vill och känner för.  Jag vill vara sångerska och jag vill vara människa. Jag vill sjunga och jag vill leva. Jag vill hoppa och jag vill flyga.


Det stormar

Snön yr, tankarna yr. De stormar fram och tillbaka, utan riktning och mål. Vad finns det egentligen för mening med detta väder, med dessa tankar? Ingen blir på bättre humör, ingen vill ut, ingen vill göra något i detta tillståndet, i detta väder. Det är mörkt, kallt och menlöst. Det är rått, tärande och hårt.

Hur lugnar man stormen? Man kan inget göra, bara låta den mojna av sig själv. Plötsligt när man inte vet ordet av har den stillnat. Det enda som finns kvar är ett svagt minne av hur jävligt det var innan, men mest gläds man åt den fantastiska lättnad som uppstår när stormen lugnar sig.

Åh, vilken härlig dag...?

Det blåser så det skallrar i rutorna och regnet piskar. Lust att gå ut? Knappast. Men jag har inget val. En dag som denna vill man bara krypa under en filt, kolla på film och dricka te. Men nej, idag är det lektion på förmiddagen, sedan semenarium på eftermiddagen. Ikväll är det dock träning och det känner jag mig faktiskt taggad på. Efter veckor av onyttigt leverne är det dags att ta tag i sitt liv. Kanske kommer vardagsinspirationen tillbaka då också?!

Well, well. Nu väntar storm och regn.

Livet för en sådan som Kajsa

Idag har varit en konstig kajsa-dag. Ibland behöver jag fly från livet lite, från verkligheten. Idag har varit just en sådan dag.
Ibland behöver jag försova mig och rycka på axlarna. Ibland behöver jag ta på mig konstiga kläder och gå runt på Stockholms gator med Coldplay i öronen. Ibland behöver jag bara strosa runt utan mål och mening i mina egna tankar och med mitt eget soundtrack. Ibland behöver jag bara få fly, få känna att jag är fri, att jag styr över mitt eget liv.

Ibland behöver jag en konstig kajsa-dag.



Men tro nu inte att jag ägnat hela dagen åt dessa aktiviteter. Jag har haft sånglektion också. Behöver jag säga att det var helt underbart? Nej, men jag säger det ändå. Det var helt underbart. Jag är så lyckligt lottad.

Scenisk framställning har jag haft. Hur kommer det sig att man alltid är lite nervös när man ska sjunga för gruppen? Jag menar hur många gånger har man inte gjort det nu?! Hur som helst, underbara lektioner. Som sagt, scenisk framställning är så intressant och viktigt, kul och lärorikt.

This is my life

Mitt liv är jobbiga morgonar och härliga dagar. Mitt liv är kvitton, ljus och tvätt. Mitt liv är vatten, te och massor mer gröt. Mitt liv är "ska jag eller ska jag inte", det är "äh, jag kör", det är skratt och tårar. Mitt liv är långa promenader, lättja och velande. Mitt liv är sång, piano och musik i öronen. Det är datorn, mobilen och kläder. Mitt liv är alla de skor och kläder jag vill köpa, mitt liv är prioriteringar. Mitt liv är planering och oplanering. Det är konstiga drömmar, massor med konstiga drömmar. Det är med båda fötterna på jorden men mest svävande ovanför. Mitt liv är smarthet, dumhet och idioti. Det är ånger, ryck på axlarna och tvivlan. Det är självförtroende, självkänsla och självbild, både bra och dålig. Mitt liv är beslut, beslut jag står för, som jag inte står för och som jag aldrig borde ha fattat alls. Mitt liv är opera, pop, rock, jazz, house, klassisk och bra musik. Mitt liv är hetsig träning, för lite träning och slapphet. Mitt liv är antingen eller och allt eller inget.

My life is all about schizophrenia!

Requiem

Skulle gått upp sju. Ställde om till halv åtta. Snoozade till kvart över åtta. Tid för morgonpromenad? Nej. Tusan!

Idag är jag altsolist i Mozarts requiem och jag känner mig varken pepp eller förberedd. Det var ju därför jag behövde den där morgonpromenaden. Men nu fick det bli dusch istället, en lång varm dusch. Nu peppar jag med att lyssna på requiem, liksom för att komma in i ett mood.

Lite tjurig är jag också för att jag inte hittat någon bra svart klänning. Det nöter lite faktiskt, men nu finns ju inget att göra åt saken. Det får bli som det blir.

Det får bli som det blir...

Some days...

Rullade igång Mannen som kunde tala med hästar. Grät smärtsamma tårar genom hela första delen. Somnade efter en stund. Vaknade och städade undan. Nu är klockan tjugo i åtta. En mycket lustig lördagseftermiddag/kväll.

Behöver nog sova mycket inatt om jag ska orka med morgondagens etapp...

There's always a reason

Helt galet rolig kväll igår. Eller ska man säga en helt roligt galen kväll?! Hur som helst är det ännu en knäpp fredag i Stockholmsnatten. Lördag idag, söndag imorgon och då är det requiem i Torsåker som gäller. Altsolist och det ska inte bara gå vägen, det ska gå riktigt bra också. Men för att kunna genomföra detta behöver jag en bra requiem klänning. Svart, lång och något som i allmänhet passar i sorgetider. Dags att dra ner till city med andra ord. Bye, bye!


What can I say, I fell in love...

...and it was love at first sight!




Ett hål

Det visade sig att det inte alls var någon gemensam sång denna veckan. Alltså blev det ett hål mellan 15.00-17. Hur fyller man det?! Träning - ett mycket gott förslag, men det hinns nog inte riktigt med (med tanke på hur lång tid jag vill ha på mig att fixa iordning mig för kvällen). Nej, följande kommer hända:

Fotbad.
Musiklyssning.
Te.
Pepp.

Äkta Kajsa-tid med andra ord. Men är fortfarande lite putt över BodyCombat:en. Hade de inte kunnat flytta bak den en timme, då hade jag ju hunnit...grr..


Dagens första motgång

FAN! Inser att jag inte kommer hinna med BodyCombat i eftermiddag. Jag tror inte ni förstår hur många gånger jag fått avboka detta pass jag varje vecka ser fram emot! Tjurigt? Ja!


Hämta andan och fånga dagen!

Vad jag är glad att jag masade mig upp i tid idag (dock en halvtimme för sent) och gick min morgonpromenix på Djurgården. Jag fick möta soluppgången, eller ja inte riktigt så tidigt, och hela landskapet badade i solljus. Nu med frisk luft i lungorna, gröt i magen och positiva tankar i huvudet tar jag mig an denna dagen med härlig anda. Det är en dag som kommer gå i ett. Gehör, Requiem-rep, sånglektion, gemesam sång, bodycombat. Allt med nollbyten.

Ikväll är det lite fest med oktoberensemblen. Mycket trevligt!

Nu sätter vi fart, vänner!


Verklig inspiration

Har precis sett Rebecca och Fiona på Svt. Alltså de tjejerna, finns det några coolare och grymmare? Tror inte det! De är verkligen inspiration på alla plan. Otroligt.








Livets stora utmaningar

Ja, vad kan jag säga. Min sånglektion blev inställd. Tråkigt givetvis och i och med att det skulle vara den första aktiviteten på dagen blev resten av dagen lite avig. Tusan.

Fick ett samtal från Goldwell och den 18 november ska jag vara hårmodell. Visst, tänkte jag när jag anmälde mig, gratis klippning och kanske lite förnyelse. Men, tänkte jag efter samtalet, tänk om jag blir platinablond och kort-kort-klippt?! Risken finns ju. Men har jag gett mig in i leken får jag leken tåla. Det får bära eller brista. Gratis blir det ju och förnyelse också förmodar jag. Livet är fullt av utmaningar :)

Utmaning blir också att genomföra Mozarts requiem på söndag.
Utmaning blir att klara av resten utav terminen utan att kolaps. Just nu vill jag bara åka hem till smålandet och få en veckas rehab. Jag behöver glömma musikeriet för några dagar och bra återhämta kraft, energi och inspiration. Sången är inga problem, där flödar inspirationen som bara den, men allt annat, allt plugg. Jag har inte någon som helst lust att plugga sångtexter, sånger, teori, gehör och musikhistora.

Livets stora utmaningar.

Bio?

Så var jag åter hemma, men funderar på att ge mig ut igen. Är inte detta vädret ett perfekt film-väder? Så varför inte bio ikväll?! Ja, kanske för att det är hemskt att behöva gå utanför dörren, men å andra sidan är det ju faktiskt väldigt myisigt med bio. Ja, vi får se hur jag gör. Oavsett tänker jag ha en riktigt mysig onsdagskväll. :)

      


Nytt och fräscht!

Nytränad, nyduschad och fruktansvärt hungrig men även fruktansvärt glad. Nu ska det ätas lunch i hast för snart börjar min instudering och i alla fall några toner vill jag hinna ta innan dess. Håller just nu på att sakta med säkert jobba mig igenom Frauenliebe und leben av Schumann. Det värsta är texten, så mycket text och så mycket tyska. Ingen bra kombo, men förhoppningsvis lär jag mig lite på kuppen.

Imorgon är det sånglektion, gissa om jag är pepp! :)


Var hälsad sköna morgonstund!

Uppe med tuppen, men längtar till i ikväll då jag får lägga mig igen. Men är det inte alltid så?

Innan den timman är slagen ska jag dock hinna med massor med roliga saker, så jag kommer nog inte ens tänka på hur trött jag var dessa morgontimmar. Pianolektionen är framflyttad en halvtimme vilket innebär att jag har en extra halvtimme här hemma. Skönt! Ok, jag borde vara på skolan vid nio och öva...men kom igen liksom!

There can be miracles!

Pratade precis med min kloka mor och vi båda kom fram till att detta har varit en dag av ingenting. Varken solsken eller regn, varken kallt eller varmt. En dag mittemellan.

Men för att ha varit en dag av mittemellan har den varit ganska bra. Nu har jag tränat, lyssnar på powerballader och blir glad (!), liksom pepp. Jag blir pepp på självständighet, på att "trust my voice within" och "look inside me and be strong" för att "then a hero comes along" och jag inser att "I am beautyful" och "I will always love you", Kajsa Palmér!

Nu ska jag snart krypa ned bland rentvättade lakan och jag har en känsla av att nattens drömmar kommer vara betydligt trevligare än gårdagen. Så godnatt och kom ihåg "that a hero lies in you"! :)


Från valross till...?























Jag vet i alla fall vad jag kommer göra minst en gång om dagen framöver. Ja, men träna såklart! Jag har nu vilat i flera veckor på grund av den jäkla sega förkylningen. Dagens pass gjorde mig mer anfådd och svett än jag möjligvis aldrig varit, det är inte ok! Nej, Kajsa, nu får det bli ändring på det här. Svettas - jättebra, bli anfådd - jättebra, men inte för det lilla arbete jag utförde idag.

Men jag känner att jag är back on track igen. Valrossen ska förvandlas till något vackrare... (inte för att valrossar är fula...)

Imorgon väntar (förutom träning), pianolektion, gehörsplugg och instudering. Ja, och så övning såklart. Behöver väl knappast nämna det numer. Hur som helst, en härlig dag!



 


Biggest gainer!

Har nu sett på Biggest looser. Gissa om jag på två sekunder satt i träningskläder och färdig att gå och träna. Ojoj, vad jag ska träna nu! Imorgon ska jag inte kunna gå! :)

Jag tar till mig det gamla hederliga uttrycket "No pain no gain".

Alltid denna längtan

Herregud vad jag har sovit! Gick och la mig tio igår och väcktes idag halv tio då min sångpedagog på skolan ringde och sa att hon inte kunde komma idag. Det var ju en jäkla tur det.

Mitt huvud och min själ vill ut och promenera...långt...men min kropp vill bara ligga och stirra i väggen. Vad kan man göra då?!

Idag har jag längtan.
Jag längtar efter julen. Doften av att tända en tändsticka ger mig bilder av snö, känslor av lycka och ljudet av julsånger.

Jag längtar hem. Att längta efter julen ger mig bilder av huset, hästarna och nära och kära. Det ger mig doften av nybakad bröd och lussekatter. Det ger ljudet av aktivitet i huset på morgonen och av kyrkokören i byn. Det ger känslan av len mule, kramar av famlijen, känslan av trygghet, hemtrevnad och känslan av att vara omringad av nära och kära.

Jag längtar till sommaren. Att tänka på hemmet ger mig bilder av cyckelturer genom skogen till kyrkan, till jobbet. Det ger mig doften av nyklippt gräs, blommor och nyslaget hö. Det ger mig ljudet av traktorer i fjärran, av hästhovar och plågsamma men ack så ljuva sommarplågor. Jag ger mig känslan av lata sommardagar, av ljummna sommarkvällar och en känsla av välmående när man är bland gamla bekanta.

Jag längtar mycket idag. Vad kan jag göra?! Jo, jag kan tända ljus, lyssna på julsånger och glädjas åt att det snart är jul. Och det, mina vänner, är precis vad jag gör. Promenaden får vänta till ett senare tillfälle.




Bara vara

Och tänk så lycklig jag blev med en gång jag gjorde saker som planerat. Morgonpromenix, tvätt och städning. Klapp på axeln, Kajsa!

Imorgon kommer denna positiva våg fortsätta med morgonpromenix, övning, träning och lite mer övning. Yehuu, livet är en fest. :)

Jag kom precis hem från tre timmars scenframställning. Vi började med lite övningar - enkla saker som att gå och stå kan vara väldigt komplicerade vill jag lova. Men väldigt hjälpsamt om man hittar rätt. Allt hör ju ihop. Jag var inte själv uppe och sjöng idag, men jag blir så sugen att testa själv. Det är så lätt att sitta vid sidan om och tro att man vet exakt hur man ska göra. När man själv står där inför klassen och ska presterna, men ändå inte presterna utan bara vara och bara göra, då är det svårt alltså.

Att det ska vara så svårt att bara vara.


RSS 2.0