IE-sökning i Malmö

Ja, då var det som sagt dags. Klockan stod på 03.30 när jag gick upp och nu sitter jag och vilar en smula. När man ska upp så fruktansvärt tidigt, tycker jag det är skönt att inte behöva stressa. Därför räknar jag alltid med en saftig marginal när jag ställer klockan kvällen innan, dessutom vet man ju inte om man försover sig...

Bussen till stationen går om knappt 40 minuter, så jag har gott om tid att se till att få med mig allt och göra mig lite extra fin. Det behövs ju en sånhär dag. Jag är bara så trött på mitt hår som vägrar samarbeta. Jag måste verkligen gå till frisören och be henne fixa till det livlösa jag har på huvudet. Jag har som sagt lite tid över nu, så jag ska kämpa en stund till med det.

Malmö musikhögskola

Idag ska jag, för de som inte förstått, ha sångprov till IE-utbildningen i Malmö och detta ska jag sjunga:

*Aspåkerspolska-W. P Berger
*Kommt ein schlanker bursch gegangen ur Friskytten av C. M von Weber
*Se tu m'ami se sospiri-G. B Pergolesi

Och den obligatoriska sången som i år är Lillan sång, eller vad den heter. "Pappa kom hem" föredrar jag att kalla den :)
 Jag känner mig lite oroligt lugn faktiskt, men det är väl inget negativt antar jag. Jag tror det beror på att det inte är så mycket som står på spel. Visst, jag vill givetvis göra ett gott intryck, men jag har ingen jättestark vilja att komma in på IE. Men jag lovar att göra mitt bästa som vi brukar säga...

Dan' före dan'....

Seit ich ihn gesehen, glaub' ich blind zu sein...

Så börjar sångcykeln Frauenliebe und leben som jag ska studera in. Det är så otroligt vackert!! Helt klart ett tillskott i favoritlistan. Schumann vet verkligen hur man skriver musik!!
 
Ja, mina damer och herrar är det imorgon sen är det Malmö ochsångprov till IE som gäller. Jag har blivit rådd att inte sjunga tills dess, vilket känns lite nervöst, men behövligt då jag känner mig lite sliten. Nu när jag hittat det underbara öppna läget har jag sjungit på lite väl mycket och det blir väl lite som en chock för mina stackars stämband. Imorgon ska jag ha teori på morgonen, men sen blir det nog ett varmt bad, textpluggning och mental laddning. Det är bra att IE-provet ligger först, för det är mindre viktigt.

Jag har lovat mig själv att se sökningen söm en kul erfarenhet detta året...igen. Jag känner mig väldigt laddad till nästa års sökningar och framför allt sökningarna i Danmark. Japp, jag ser fram emot ett år till med min kära sångedagog. Min kära underbara sångpedagog som fick mig på så gott humör idag och gav mig precis lagom med självförtroende, så nu känner jag mig lugn.

Ja, jag sitter som sagt och lyssnar på Frauenliebe und leben och blir väldigt berörd och inte minst inspirerad. Den första sången finns med på min sökningsrepetoar till musiker.

Ja, nu känner jag mig harmonisk igen, och inte alls stressad utan bara glad och taggad. Det ska bli riktigt roligt att fara runt i landet lite och få sjunga.

De sömnlösa nätternas tid...

Jaha, nu börjar den. De sömnlösa nätternas tid. Istället för att sova rabblas det texter, går igenom resor och undrar hur allt kommer gå.

Det positiva med det är ju att jag lär mig texterna nattetid, vilket ger mer tid över till annat på dagen. Nackdelen är att jag blir väääldigt trött, så jag orkar ändå inte med mer på dagen...


Härlig dag

Åh, idag känner jag mig som en helt annan människa än den jag var igår. När jag vaknade idag strålade solen och jag kände mig genast mycket lättare i sinnet. Jag bestämde mig för att ta cykeln till stan och det ångrar jag verkligen inte, för det var så underbart!! Solen strålar och värmer i ansiktet.

I eftermiddag ska jag och Lisa iväg och öva med Benedicte. Det ska bli superduper kul!
 Pratade även med orkesterledaren igår och vi försökte hitta ett datum jag kunde öva med dem. Det som gick var den 5 mars på eftermiddagen. Problemet är att jag eventuellt har pianoprov och teoriprov i Malmö den dagen. Kanske ska jag hoppas på att inte gå vidare då... Nä, vi får se. Jag får se till att få en tidig tid.
 Min kära sångpedagog lovordare åter det nya konservatoriet i Aahus. Jag fick en broschyr och det verkar verkligen bra om inte annat har de en fantastisk konsertsal! :)

Nu ska jag öva texter för sökningarna drar ju faktiskt igång på lördag....

Butter-dag

Åh, vad jag är trött på vintern nu. Jag hatar den! Jag vill ha vår. NU!

Men...nu blir det kallare igen, så våren kommer väl aldrig känns det som. Jag har en allmän depp-dag idag och det beror faktiskt på det hemska vädret! Sånglektionen gick sådär. VI lyckas inte heller riktigt få ihop min repetoarlista till musikersökningen. Nu har jag nio sånger, så det fattas en. Jag vet verkligen inte vad jag ska ta, men det får lösa sig.
 Det gick upp för mig idag att sökningen faktiskt är nästa vecka. Nästa vecka!! Jag känner mig inte alls så förberedd som jag skulle vilja, men vad kan man göra förutom att traggla, öva och hålla tummarna...

Well, well, nu ska buttra Kajsa lyssna igenom dagens program av Såpoperastudion i P2. Kanske blir jag på bättre humör.

Melodifestivalen

Gissa vad jag gör? Jodå, jag lyssnar på V'adoro pupille igen. Men det är så nyttigt och jag måste lära mig att sjunga den lika snyggt som Magdalena Kozena. Jag fick in en riktigt bra känsla på den i går när jag hade sånglektion. Åh, va roligt det är att sjunga!

Men imorgon blir det värre. Jag och några klasskamrater ska sjunga lite ensemblesånger i Öjaby imorgon men vi har fått problem. Killen som skulle spela piano har blivit sjuk! Oj, oj, panik. Men det ska nog ordna sig...

Kanske ska Lisa och jag öva med Benedicte på måndag eller tisdag. Vi ska öva till stipendieutdelningen som sker den 22 mars och Lisa och jag ska bland annat sjunga två duetter. Det är verkligen jätteroligt, men vi måste se till att öva lite själva också...

Ikväll är det åter melodifestivalen och jag kan givetvis inte hålla mig från tv:n, även om jag gärna skulle vilja. Mina förväntningar på kvällen artister är dock väldigt låga. H.e.a.t blir svåra att slå och Molly Sandén...molly...vill vi verkligen ha en "Ny" Carola som gormar och skriker. Nej, tack!!!

Återhämtning

Små, små saker kan faktiskt ge ny energi och kraft. Idag har jag inte gjort någonting! Jag har spenderat mesta delen i soffan och bara tagit det lugnt och slappat. Inte tänkt så mycket på sången och sökningarna (det är oudvikligt, men jag har inte ägnat lika mycket tid till att tänka på det som jag brukar). Ikväll tappade jag även upp ett varm, skummigt bad, tände ljus och satte på La Bohéme med Jussi. Det var otroligt härligt att krypa ner i det varma vattnet och med sådan hög mysfaktor kan jag meddela. Nu känner jag mig väldigt avslappnad och inte alls stressad och nervös för alla olika prov. 
 
Nu ska jag stänga av datorn, släcka lyset och krypa ner i sängen och förhoppningsvis falla in i djup och härlig sömn. Godnatt.

Sångkonsten

Herregud! Det känns som om man kan inte kan jobba nog med en aria. Det finns alltid saker att göra, och då menar jag inte tekniskt utan smp drillar och utfyllnader. Det är verkligen häftigt att det finns så många olika tolkningar på bara en aria. Jag lyssnar just nu på V'adoro pupille som verkar ha tusentals olika versioner. En riktigt snygg tolkning är inspelad av  en mezzosopran vid namn Magdalena Kozena. Det är ju säkrskillt sånger och arior fårn barocken som man kan jobba med i en evighet. Jag är själv inte så duktig på improvisation, så det är väldigt nyttigt. För att lära sig är det väldigt nyttigt att lyssna, och det är vad jag gör nu. Sedan är det bara att exprimentera och försöka ha lite kul. :)

På fredag har jag sånglektion och då måste vi sätta ihop repetoarlistan. Det är verkligen inte lätt att få ihop 10 sånger som är olika och bra och som dessutom kan visa de fördelar man har på bäst sätt. Vi får se om vi kan lyckas få ihop det...

Lyssnade även på Leontyne Price's tolkning av samma aria, och tolkningen suger, men min kära sångpedagog bad mig lyssna på henne höjdtoner. Jag skulle lyssna och härma och försöka känna hur hon känner tonen. Inte så lätt uppgift, men för ett ögonblick kände jag hennes ton i kroppen och det var en ganska häftig upplevelse. Jag kände liksom vilken konst sången faktiskt är, det är så känsligt och det handlar om små, små detaljer. Jag ska var ärlig och säga att när jag kände tonen, kom tårarna. De kom helt utan förvarning, och jag blev på något vis rörd av hela sångkonsten. Ja, jisses. Tänk om man en dag....


Måndag

Så var det vardag igen och denna veckan börjar med en härlig sovmorgon. Gott. Sov till åtta och gick en promenix och har nu avnjutit en lugn och härlig frukost. Dagens planer annars innhåller pianolektion och fika med Ellen. För övrigt måste jag öva teori, men jag ska däremot försöka vila från sjungandet. Det kommer bli svårt, men jag ska försöka vara stark. 
 Nr 5 av Tidskriften Opera.
Något jag inte får missa är ju veckans program av "Såpoperastudion" i P2 som går idag kl. 12.30. Har ni inte tillgång till radio då, vilket jag inte har, är det bara lyssna på det när ni få tid på hemsidan. Ska bli roligt att följa eleverna på Operastudion, och kanske får jag en liten inblick om hur den utbildningen är.

Börjar längta efter nästa nummer av Tidskriften Opera. Tycker att det börjar bli dags för ett nytt nummer. Jag har läst de tiningar jag har om och om nu några gånger, så nu kan jag de nummren.

H.E.A.T


H.E.A.T

Jag fullkomligt älskar H.E.A.T's bidrag i melodifestivalen. Jag fullkomligt älskar sångaren! Han är likt en rockig björn-en riktig rockbjörn. Yes, jag är helt klart ett fan!!!


 http://www.youtube.com/watch?v=ivYNGGkwQg0


En stund för mig själv och Händel

Hu, nu är jag grymt trött och sliten i halsen. Jag är lite orolig för hur det ska gå för min stackars hals imorgon i Öjaby, men bara jag får vila över natten ska det väl gå bra. 
 Det är ju som sagt alla hjärtans dag idag och det firas med far och lillasyster med festmåltid och mys. Melodifestivalen får väl vara delaktig också.

Sitter just nu och kikar runt på youtube. Jag har som vanligt fastnat vid V'adoro pupille. Just nu är det Inger Dam Jensen som framför denna otroligt vackra aria. Ta gärna en titt- http://www.youtube.com/watch?v=-cHBSdWftWU&fmt=18 

Jag skulle så gärna vilja se denna opera av Händel. Det jag har hört av innehållet är det fantastisk musik och i och med att den är barock är det ofta fina kostymer och sååå mycket opera! Jag missade den när den gick i höstas på Göteborsoperan och det tynger mig lite än, för det är inte ofta den sätts upp har jag förstått. Jag måste hålla ögon och öron öppna efter uppsättningar av denna opera. Här är en annan aria från samma opera. Även denna är helt underbar och jag har sjungit den med, och det är nästan svårt att sjunga den på grund av att den är så fruktansvärt fin. Det är svårt när man känner så mycket för en sång. Man vill få ut alla känslor, men de är så många och så stora att det bara sätter krokben. Det är en av de saker jag måste jobba på-att ta hjälp av tekniken för att få ut känslorna och uttrycket.

Nähä, nu ska jag åter fara ut i youtube's oändliga värld.
Ha en riktigt mysig kväll med nära och kära (och gärna lite Händel)


Alla hjärtans dag.



Så var jag uppe igen. Jag är själv förvånad. Idag hoppas jag på en favorit i repris på gårdagens väder (gärna lite varmare dock) och önskar er alla en trevlig Valentin! :)


Pajkastande Cleopatra...

Jag måste säga att jag känner en väldig stolthet över mina klasskamrater idag efter vår lunchkonsert. Vad duktiga de är! Oliver spelade ett egenkomponerat pianostycke. Väldigt dramatiskt alltså helt i min smak. Lisa framförde Der Nussbaum och Waldeinsamkeit. Der Nussbaum är en personlig favorit och med det underbara pianokompet går den inte att ogilla. Det är bara att luta sig tillbaka när Lisa framför denna tyska lied. Johanna sjöng O cessate di piagarmi av Scalatti och Markus sjöng Se på mig. En trevlig konsert i mina öron. Jag själv sjöng Se tu m'ami, se sospiri som har kommit att bli en stammis i min repetoar. Snart kanske den sitter...Sedan framförde jag V'adoro pupille, en aria ur Händels Giulio Cesare. Jag fullkomligt älskar den arian. Jag älskar att sjunga den med, men mina känslor tar över och tekniken får falla tillbaka tyvärr. Min kära sångpedagog sa att jag "kastar pajer" och det han menade med det var att jag inte håller igen eller samlar upp något av rösten. Han hade dock överseende med det i och med att jag precis börjat hitta det friare läget.
 Han var och tittade på oss även idag och hade fortfarande synpunkter angående hur jag för mig. Jag försökte idag att tänka på att inte vara för flickig, men lyckades tydligen inte riktigt övertyga. Jag tar gärna in publiken när jag sjunger, vilket inte alltid är det bästa. Jag ska härmed inte bara vara kvinnan Kajsa utan Queen Kajsa, nice va?

Här får ni ett smakprov från min pajkastande V'adoro pupille:
http://www.youtube.com/watch?v=9YymjgxIzLM&fmt=18


I helgen får jag revanch på detta framträdandet. Jag ska sjunga i Öjaby och ska då sjunga som Queen Kajsa. Det är lite svårt för mig, för jag är hellre ödmjuk, men jag ska jobba på min divighet. :)



Att drömma sig bort...

Nä, usch. Denna dag har inte börjat bra. Jag sov till halv nio och åt sedan en brakfrukost och nu sitter och här och gör mest ingenting. Vart tog den där ambitiösa Kajsa vägen? Nä, nu hinner jag ändå inte till Kulturskolan för att öva. Jag får helt enkelt göra det efter gehörslektionen. Då har jag faktiskt tid så det räcker och blir över.

Om det bara denna outhärdliga kylan kunde upphöra. Det är därför jag är lite ur spår-jag är så fruktansvärt trött på att gå runt i mörkret och frysa. Om bara solen kunde visa sig lite oftare, om bara snön kunde försvinna, om bara det kunde bli lite plusgrader, om bara det kunde börja bli lite grönt....om bara våren kunde komma!! Jag längtar så otroligt mycket efter våren nu. Tänk att slippa gå runt och frysa trots att man är rejält påpälsad. Tänk när naturen börjar få färg och tänk på fågelkvittret. Ah, ja, våren är varmt välkommen nu, men dess ankomst får man väl vänta på ett tag till. Vi är ännu bara inne i februari. Det dröjer förmodligen minst två månader till.
 Ja, tänk om två månder är alla sökningar över och man koncentrerar sig på att hinna färdigt till terminsslut och börjar räkna ner till sommarn...

Nähä, nu får jag rycka upp mig. Två månader går fort och tänk vad mycket roligt man ska uppleva på vägen dit! 

*Sökning i Malmö IE och Musiker
*Sökning i Stockholm IE och Musiker
*Sjunga med symfoniorkestern 15 mars
*Stipendieutdelning 22 mars
*Stabat Mater

*m.m...

Malmö musikhögskolaTågKungliga musikhögskolan i Stockholm



Nä, jag får verkligen rycka upp mig, det är ju massa roliga saker...och massor av tågresor...

Nu ska jag se till och lyssna in mig lite på Frauenliebe und leben. Ha det fint i vintermörkret...



...fast helst vill jag kura ner mig i soffan igen. Jag har inte alls lust att duscha, sminka och fixa håret. Jag har inte alls lust att åka buss till universitetet och vara trevlig. Tänk om man kunde gå i ide för ett tag. Stoppa tiden och somna in...Ja, tänk...



Revanch! :)

Birgit Nilsson som Isolde i Wagners Tristan och Isolde
ÅH, va bra det gick på sånglektionen idag!!! Det var faktiskt helt underbart. Till en början var det pest. Jag hittade verkligen inte "det öppna läget" jag letade efter, och det gjorde mig så frustrerad. Min kära sångpedagog gjorde allt han kunde för att jag skulle förstå och visst förstod jag, men det är en annan sak att verkligen göra det. Han kallade upp Ninni, fd sångerska, och bad henne att hjälpa till att förstå. Det gick inte lång tid innan jag hittade ett så underbart läge. Det var öppet, behagligt och jag kände att det var kroppen som reglerade tonen. Helt underbart!! Nu när man fått känslan vet man vad man letar efter. Det var egentligen bara så enkelt-att slappna av och vidga. Inte vara så mekanisk eller tänka på stöd och position och sjunga med "en tyngd ner". Åh, va härligt! Detta gjorde min dag.



Som brev på posten, fick jag brev (på posten) från Malmö musikhögskola. Det var information om musikersökningen. Nu sätter det igång. Den 28 februari är det sångprov till IE i Malmö och den 3 mars är det första delprovet i sång till musiker sen rullar det på i någon vecka. Det ska bli fruktansvärt kul!! :) Nu ska jag bara lära mig den obligatoriska sången.


Gårdagens konsert

Igår framförde Anna, Ulrik och jag de där franska julsångerna vi tragglat så länge. Det var skönt att få det gjort, men det var också väldigt roligt. Publiken var positiv och själva konserten efter oss var fantastisk. Det enda som inte tilltalade mig var Concertino av Stravinskij. Det var lite väl experimentellt för min smak, men allt annat var fantastiskt. Först spelade pianisten Mats Widlund och violinisten Mats Zetterqvist en Sonat för violin och piano och det första satsen var helt underbar. Men bäst var nog ändå när Ginestrakvartetten och de båda Mats samlades på slutet och spelade en Konsert för piano, violin och stråkkvartett av Chausson. Det var helt underbart!!! Jag blev väldigt tagen av den. Så, det var alltså en lyckad kväll!


Pianisten Mats WidlundViolinisten Mats Zetterqvist



 Det är så roligt när man får beröm för det man gör. När folk i pausen kommer fram och berömmer ens röst, frågar efter ens namn och var man sjunger och pluggar. Även om dessa människor kanske inte är de mest kunniga, är de trots allt publik. Det betyder mycket att man får den responsen, och inte bara från folk man känner. Det är vad en man sa som jag varmt bär med mig. Han tyckte jag hade en väldigt fyllig röst och att det var Valkyrian som gällde sen och önskade mig lycka till i framtiden. Jag blev så glad. 

Idag ska jag till kyrkan och sjunga med kören och så ska Jonna och jag framföra Pie Jesu av A Loyd Webber. Det ska bli väldigt intressant med tanke på att jag inte hunnit öva så mycket, men jag är inte så särskilt nervös, det brukar ordna sig...hoppas bara det gör det denna gången med. 

Mamma-tid

Återigen har jag fått uppleva vad en morgonspromenad kan göra för humöret. Genast känner jag mig mycket piggare och starkare. Jag måste verkligen försöka få in en promenad om dagen, för jag märker ju hur mycket bättre jag mår av det.
 För övrigt har jag idag varit riktigt huslig. Jag har städat av lite, bytt sångklader, lagat lunch och diskat och gjort fint i köket. För en vanlig människa låter detta som en del av vardagen, men inte i mitt liv inte. Gör jag dessa saker, och på samma dag, är det verkligen en bedrift.

Idag har jag lyssnat och lyssnat på Schumanns Frauenliebe und leben. Det är ett helt komplett verk innehållande åtta sånger. Det är fakiskt lite som en miniopera, fast inte så hysteriskt utan bara vackert...Ja, de råder jag er att lyssna på om ni får lite tid över någon gång.

Snart ska jag bli upphämtad av mamma, så ska jag hem till gården och avnjuta en mysig middag. Det ska bli härligt att träffa lilla mamma igen. Det blir inte lika ofta nu när jag pluggar och bor mer i stan. Denna helgen har jag egentligen ganska fullt upp, men ikväll är det mamma-tid. :)



Nattliga funderingar...

Det är inte lätt när det går upp för en själv hur mycket man förändrats. Det är inte lätt att tackla det jag och dess problem i det förflutna, när man inte längre är samma person. Vissa saker blir aldrig som förr och det är både gott och ont, men det är en del av livet och något man bara måste ta och leva med-gå vidare helt enkelt.


Jag ska döda den jävlen, och jag ska njuta av det!

Dagens sånglektion var väldigt intensiv men väldigt, väldigt bra! Min kära sångpeddagog var och såg på vår "Fantastiska" lunchkonsert igår. Han la då märke till lite saker jag har för mig när jag sjunger. Han hade några fantastiska liknelser, men det är jättebra! Det är sånt man inte själv har koll på. Man har en egen uppfattning om hur man Birgit Nilsson som Elektraser ut, men det är en annan publiken upplever. Detta är även något som påverkar mig vokalt och som påverkar min teknik. Detta jobbade vi med idag. Jag ska lämna flickan Kajsa bakom mig och bejaka min kvinnlighet utan att bli tantig. Inte en lätt uppgift, men jag ska jobba på det. Jag ska uppträda med mer självförtroende, Dessutom jobbade vi med min klang. Jag har en tendens att öppna käken för en större klang, istället för att tänka tonen bakåt och uppåt...typ. Så jag skulle sjunga med ihopbitna käkar och vara riktigt förbannad. "Jag ska döda den jäveln" skulle jag tänka och inte nog med det. Jag skulle njuta av det. Hemskt nog fungerde det väldigt bra. Min kära sångpedagog är väldigt pedagogisk med sina liknelser och får mig att förstå hur det ska kännas och hur det ska låta. Fantastiskt!



Sång-helg

Det bästa sättet att få blogginspiration är att läsa andras. Därför har jag nu varit inne på dessa bloggar http://angeeeliqe.blogg.se , http://tigerbulle.blogg.se. Ge dessa bloggar en visit vettja. Jag besökte även blondinbellas blogg (www.blondinbella.se). Man blir ju inte annat än nyfiken när hon varit med i Let's dance och allt. Till slut kan man inte håll sig undan den utan måste kika in där hur mycket det än tar emot. Men allvarligt talat tar det inte emot. Jag tycker hon är duktig och flitig och hon skriver kul, så jag kan rekomendera den ändå. Ha bara i åtanke att hon inte gått ut gymnasiet än, vilket man gärna glömmer när man läser om hennes liv.

Idag har vi i Musikalisk specialisering haft lunchkonsert på universitetet. Som tur var befann sig inte så mycket folk där just då. Ingen var väl egetligen riktigt entusiastisk vad gäller konserten, men nu är den gjord och det gick ju ganska bra. Det var bedrövlig akustik där. Det kändes som om man sjöng rakt in i en vägg, men man måste ju vara beredd på sånt. Jag spelade in hela konserten och när man lyssnar på det tänker man inte så mycket på den dliga akustiken. Visst blir det väldigt torrt och naket och väldigt avslöjande men, that's life.

I helgen väntar två "konserttillfällen". På lördag ska jag, Anna Söllscher och Ulrik Ingmarsson fungera som förband innan Ginestrakvartetten. På söndag ska jag sjunga med Väckelsångs ungdomskör. Jag ska sjunga understämman i Pie Jesu av Lloyd Webber. Jag har tidigare sjungit den övre stämman, och det är faktiskt riktigt svårt!!

Men vi får se hur det går. Jag ska göra mitt bästa, som alltid!! :)

Motions inte motivationsproblem

Jaha, fjärde morgonen och fjärde försöket till att gå upp en timme tidigare för en morgonpromenad. Har jag lyckats? Nej. Det är helt möjligt att gå upp när man vet att man egentligen kan ligga en stund till. Jag vet inte vad det är med mig-jag sover jättemycket. Antaligen behöver jag sova nu och visst jag går runt och är ganska trött, men jag tror att jag skulle bli lite piggare av lite mer motion. Jag hinner inte riktigt motionera under restan av dagen, men kanske får jag helt enkelt skaffa mig tid till det för annars lär det ju inte bli av. Att gå upp på morgonen har ju visat sig vara ett omöjligt uppdrag.
 Ja, då betämde jag mig för att jag istället skulle få in motionen i vardagen, så jag satte mig på cykeln och trampade iväg. Det funkar helt ok, men det är bara så fruktansvärt kallt. Jag fryser händerna, kinderna och näsan av mig, men jag står ut. Jag har för visso bara cyklat två dagar nu, men jag känner mig redan duktig. Det är nog en vana jag kan leva med-att cykla dit man ska (om det är rimligt avstånd och inte spöregn vill säga). 
 Och som en start på denna nya vana har jag idag fått den cykel jag väntat på. Perfekt!



Fulladdat batteri

Jag lyckades givetvis somna ifrån Regementets dotter av Donizetti igår. Äntligen visar de lite riktigt tv, och så somnar jag!! Ja, det stör mig lite, men jag fick i alla fall se programmet innan som handlade om hur uppsättningen i Covent Garden blev till. Dessutom kan jag avslöja att jag inte sovit så gott som jag gjorde inatt, på väldigt länge. När jag sedan vaknade idag kände jag mig utvilad och fulladdad med energi. 
 När jag tittade på termometern stod det att det var 6.3 grader. Jag blev givetvis överlycklig, tills pappa kom och sa att det faktiskt fanns ett minustecken framför sexan. Att dagen skulle varit SÅ bra att det var flera plusgrader ute hade varit lite väl bra....
 
Idag ska jag iväg och träffa Ulrika och Cecilia. Vi ska öva på våra sånger med Vox Vitae inför skivinspelningen den 14 februari. Det ska bli väldigt kul att få se de där mysiga tjejerna igen. Jag har dessvärre inte hunnit kolla på de där sångerna, men jag hoppas att lite sitter kvar sen i sommras.

RSS 2.0