Stockhausen vs Wagner...lätt match

Jag kan informera att det blev promenad till sats, träning, mat och nu ska jag plugga text. Vad jag inte gjort är att öva, men man kan ju inte hinna allt. Imorgon ska jag med tåget till lilla Västerås för sånglektion. Efter den gemensamma lektionen (som filmades X) ) finns mycket att diskutera och jobba med. Ska bli riktigt skojigt.

Lyssnar just nu på Wagner-mezzos. Det är skillnad från plockmusik/elektromusik av Stockhausen som vi fick höra idag på musikhistoran...

 VS 



Är man duktig bara för att man gör saker man borde?

Hemma och funderar på vad jag ska hitta på. Äta? Öva? Träna? Promenera? Plugga text? Känner mig av någon anledning duktig idag då jag gjort nästan allt jag borde. Det är ju egentligen ingen bedrift, bara lägsta möjliga krav. Jag tänker på högstadiet och gymnasiet då jag ständigt hade läxor och fulla skoldagar. Då tränade jag, red, spelade piano, sjöng och hade ändå tid för fritid. Hur klarade man det då?

Ídag har jag för övrigt lämnat Studentbacken bakom mig. Aldrig kommer jag bo där igen. Det är skönt och jag känner mig lättad och glad. Nu bor jag på rätt sida skolan, rätt sida Birger Jarlsgatan och rätt sida Valhallavägen.


Sista besöket hos husvärdarna (som inte var där, trots att de skulle...grrr)


Mina fina kjolar längtar hem och efter en kall färd är de nu i mammas ägo igen


Och såhär glad är mamma


Någon slags måndag

Måndag och massvis med saker att göra, ta igen och sätta igång. Jag ska snart bege mig till affären och inhandla lite mat. Därefter är det komposition som gäller, följt av teori och vidare mot Gärdet. Där ska jag hämta upp lite kjolar som gråter i ett kallt och tomt rum. Där ska jag även lämna nycklarna och då samtidigt lämna det boendet bakom mig. Skönt.

Senare blir det piano och sång. Frågan är, kommer jag kolapsa innan dagens slut?


Same old, same old?

Jag har inte gjort någonting jag borde idag. Det har varit en lång söndag...i soffan. Den har spenderats med SATC och huvudvärk, med konstiga känslor och lustiga tankar, nostalgi, saknad och grubbel.

Visst låter det som en helt vanlig söndag? Tja, det var väl ett tag sedan jag hade en söndag som denna, men imorgon kan jag inte upprepa detta beteende.

Jag börjar mer och mer installera mig här, men det är alltid en omställning att flytta, även om man flyttar dit man bott innan. Allt är likadant, fast ändå inte.

Easy like sunday morning

Uppe med tuppen, eller inte. Pigg och vaken, eller inte. Sugen att göra teoriläxa, eller inte. Nej, idag vill jag gå promenix, titta på sex and the city och blir rik. Det sistnämnda har jag inte riktigt klurat ut hur jag ska lösa än, men jag har en plan...

Igår var det fullt ös i Elinas korridor och jag mår lite dåligt när jag tänker på allt det är att städa i köket och i rummen idag. För övrigt är det söndag och jag tror på en bra dag.


Laddar batterierna

Har ätit och fastnat. Blev så trött, så trött, men laddar. Ikväll ska jag iväg till någon annans korridor och spela hög musik, skrika och springa i korridoren. Nej, skämt och sido. Min kära vän har korridorsfest och jag ska dit.

På tal om korridor måste jag återvända till det ställe jag trodde jag skulle slippa se igen. Jag har glömt mina älskade kjolar. Jag lider när jag tänker på dem och ibland kan jag höra dem skrika. Stackars, stackars små kjolar som ligger i ett tomt rum och känner sig vilsna och övergivna...

Nostalgi, vårkänslor och annat

Nu börjar saker och ting komma i ordning. Vi har tömt, städat, packat, packat ur, burit och konkat. Nu är jag ensam igen och det känns så konstigt. Ena stunden är det fullt ös och andra är det alldeles lugnt. Lite prat och lite ljud av pyssel i köket gör att ensamheten och tystnaden inte käns lika påtaglig.

Det blir lätt att känna sig hemma här, eftersom jag bott här tidigare. Något jag dock märkte var nostalgi, assosiasioner till dofter, känslor och ljud. Allt kommer tillbaka. Hela förra våren utspelas i mitt huvud och återupplevs i mitt hjärta, om och om igen. Det är oundvikligt och det känns redan som vår.










Så mycket bättre.

Mina grannar gör det lätt för mig att lämna detta ställe. Idag ringde min klocka vid 7.00 och tidigare idag, runt 04.00, spelade de musik på högsta volym i feta högtalare. De skrek och sprang runt. Jag kan inte längta bort härifrån mer.

Nu kommer allt konkande på saker kännas så mycket mer värt det, så mycket bättre.

Let's go

Efter en mycket trevlig och mysig middag i Gamla stan är vi nu hemma i stöket igen och ska försöka sova lite. Tänk, detta är sista natten här. Jag tänker på när jag kom hit, in i rummet för första gången och fick en liten hjärtattack, hur jag sakta skapade ett hem och allt jag tänkt, känt, gjort och upplevt här. Tänk alla tankar och känslor som är samlade och förknippade med detta lilla utrymme.

Men tänk också så mycket frustration över att inte ha ett eget kök, ha en ekande korridor och högljudda grannar.

Over all, har det varit en bra tid, men nu blir det bättre.

Nu kör vi!

What a day!

Idag har jag varit stressad, otålig och irriterad på allt och alla. På lunchen begav vi, jag och min stackars syster, iväg för att käka med pappsen och mona. Nu är allt som går nedpackat och jag är helt slut! Helvete vad jobbigt det blir att flytta allt detta, konka ned för 5 trappor, in i en bil och sedan ut ur bilen och upp för en ny trappa. Sen ska allt packas upp. It's a mess!!





Things couldn't be better

När jag idag gick in på fb stirrade och hånade statusuppdateringarna mig. Alla verkar ha varit på konsert med Nina Stemme och Matti Hirvonen. Ja, för den som är snabb och är på skolan oftare fanns en chans att gratis gå på denna konsert i Immanuelskyrkan. Men vet ni vad?! Ni kanske har sett och hört Nina Stemme men igår fick jag istället höra många, många fantastiska och begåvade sångare på gemensam lektion i Västerås. Jag känner mig privilegad.




God natt

Nu är min lilla syster här och allt ska ta fart. Imorgon är sista dagen, sista natten i detta rum och det käns skönt ... när det är färdigt. Längtar efter att ha allt på plats och längtar efter att börja med mitt liv på andra sidan Östermalm, med fräscht kök, trevliga boendekamrater och framför allt lugn och ro.

Imorgon får vi se vad som händer, det ska väl packas och fejjas inför flytten, sen ska vi väl hitta på något att göra. Det blir knappast några probs.

Ciao!

Yes!!!

Sjunger upp med min senaste sånglektion i öronen och det slår mig. Det är som porr. Jag lyssnar, blir inspirerad (upphetsad?) och vill sjunga minst lika bra som hon på bandet. Och jag menar, det faktum att sång mycket går ut på att öppna, andas, använda muskler ner till könet, samla energi och skrika...
Allt pekar åt det faktum att sång, om inte annat, är väldigt känsloladdat och erotiskt.

But then again, det är en stor skillnad på porr och erotik.

En djup tågresa följt av en djup sömn?

Hemma. Har tvättat av sminket, borstat håret, smörjt in min stackars hud och sitter nu i nattlinne och njuter. Sånglektion nr två ska avlyssnas och sedan är det sängen. Imorgon ringer klockan 06.45 och jag ska upp och hoppa, glad och pigg...eller ja, pigg räcker det om jag är lite senare, men upp ska jag.

Under hela resan hem, lyssande jag inte på min sånglektion som jag brukar, jag satt istället och glodde på min spegelbild i fönstret på tåget. Jag vet inte om det var på grund av trötthet, fascination eller på grund av mina otroligt djupa ögon (...), men där satt jag, som ett fån och glodde på mig själv i en timme. Om jag kom fram till något? Nej.

God natt.


Väntan, väntan och värt väntan

Så var det lite väntan igen. OM jag är trött. Men sängen där hemma väntar mig med öppna armar...eller ja, öppna lakan. Jag har haft två fantastiska sånglektioner idag och imorgon är det gemensam sång heeela dagen. Kan det bli bättre, knappast!

Imorgon kommer även min lillasyster med entourage (pappa och mona) för att hjälpa mig att flytta...jo, hjälp behöver jag allt. Packa är ju bra att göra t ex...

Men nu, åter till...väntan.


Öppenhet

Så var första sånglektionen avklarad och om en dryg timme väntar nästa halvtimme. Alltså, dessa vokaler (och särsklt i som bara inte vill sluta dra upp hela min hals) och dessa frustrerande onödiga spänningar jag lagt till med. Vilken tur att jag har en sångpedagog som kan hjälpa mig att hitta rätt.

Det är en lång dag i Västerås idag och en lika lång dag väntar imorgon. Jag har precis boostad med frukt och choklad och tänker att jag ska orka sista passet och sedan kan jag bege mig hemåt.

Det är väldigt vackert idag och med min öppenhet efter massageworkshop och sånglektion blir jag sådär fånigt hänförd. Ursäkta...


Rapport från Västerås

Om det finns ett ord som är starkare än svintrött så är jag det. Har suttit på kammarmusikavdelningen i nästan två och en halv timme, men vad som är bra är att det alltid är någon här att fördriva tiden med.

Det är kallt, solen skiner och detta är en bra dag. Jag ska ha sånglektion, gå på workshop med massageterapeut och ha sånglektion igen. Kan knappast misslyckas.


Stockholm i mitt hjärta

Det är något med Stockholm ikväll, det är något i luften, något på himlen, i husen, i asfalten och i de försenade bussarna. Det är något, och det är bra. På min lilla promenad från gymmet kände jag det starkare än någonsin och för varje steg saktade jag ned lite. Med P2 live jazz i öronen kom det till mig, kärleken till denna stad och trots kylan ville jag inte komma fram, hem och in. Jag ville inte frysa ögonblicket för jag ville ha det precis så levande som det var, men jag ville hålla kvar och känna så ett bra längre tag än jag gjorde. Promenaden hem var för första gången alldeles för kort.




Mannen i mit liv

Vad är detta?! Hur kan det komma sig att mannen i mitt liv kommer till Stockholm utan att jag vet om det och varför ska han komma såhär sent i månaden då mina pengar är slut? Hur kan det komma sig att mannen i mitt liv är i samma stad och jag är den enda som inte vet?! Det är skamligt av mig, men mest skamligt av honom att inte höra av sig...

...jojo, höras kommer han göra imorgon på konserthuset halv åtta.


A new day has come

Nya färg i håret, ny färg på naglarna och en ny dag. Idag ska jag öva, ha instudering och pianolektion. Ikväll ska jag också träna lite. En bra dag på pappret och en bra dag i mitt huvud. Dags att ta reda på vad ödet anser om dagen. Ha en fin tisdag!


Längtan, förväntan och väntan

Lyssnar på Melody Gardot och funderar över vad jag gjort idag egentligen. Men det kryper också i mig. Min kropp tycks aldrig vilja vila, min hjärna och mitt hjärta verkar aldrig få ro.

Lyssnar på denna låten och tänker på hur fort våren kommer gå. Vi längtar sönder oss efter våren, efter knoppar och grönt gräs, efter friska mornar och värmande sol. Vi lägger så mycket energi på att längta att vi glömmer leva det som är nu och sen när väl våren kommit går den alldeles för fort för att man ska hinna njuta. En dag är den där, andra dagen är det sommarlov och man reser hem med blandade känslor.

Är längtan något bra eller är det bara ett hinder från att leva i nuet?


En eftermiddag i tvättstugan...

Ok, det var inte kul att tvätta idag. Allt började med att jag startade två stora tvättar ... när jag en timme senare kommer ned för att starta två ytterliga maskiner kommer jag på vad jag missat - tvättmedel. Grattis. Detta gjorde att mitt humör liksom sjönk till botten.

Mitt dåliga humör gick ut på en stackars liten man som tvättade samtdigt som jag. Jag var väl inte elak, men inte särskilt tillmötesgående heller. Jag gillar inte att tvätta inför publik, att någon ska stå precis bredvid när jag hänger upp mina underkläder i torkskåpet.

I och med att jag var så sent ute torkar kläderna nu i mitt rum. Lite otympligt, men det luktar ju gott i alla fall. Man får hitta lösningar och alla som funkar är bra. Nu kan jag slappna av igen.





Nice to know that you are there

Vaknade, sträckte på mig och log. Vad det är härligt, att vara lycklig när man vaknar alltså. underbar känsla.
Idag är ändå tvättdag. Men det är inte så illa, jag gillar ju att göra saker (mina egna saker ska jag kankse tillägga) rena.

Det dalar lite snö, men solen sken in genom persiennerna idag på morgonen. Jag vet att solen finns där bakom molnen och trots snön känner jag att våren lurar. Även om den inte visar sig på någon månad är det skönt att veta att den finns där.

Nä, nu tvätthögarna...


Around midnight

Jag måste sova men luften är för torr och det hjälper inte att dricka. Rummet är för varmt, men det hjälper inte att öppna fönstret eller klä sig svalt. Kudden är för platt men det hjälper inte att lägga dit en till. Jag vrider och vänder på mig, meningar och bilder far igenom mitt huvud. Jag stannar upp och plötsligt är jag klarvaken och vid fullt medvetande slår det mig. Varken ett svalare rum, allt vatten i världen eller den bästa kudden kan hjälpa mig.

Vill ni veta vad det är? Vem vet, det kanske ni får en dag ;)

 


Livets sidor

Jag har bott här nu i ett halvår och jag har flyttat 3 gånger här i Stockholm. Varje flytt är ett projekt, en ansträngning. Man ska packa ned alla sina saker och hitta nya lösningar, nya ställen att sätta sakerna. Man ska hitta nya mataffärer, nya hak och lära känna ett nytt område. Man lämnar alltid något bakom sig. Det är sorgligt, arbetsamt och det tar energi, men samtidigt är det skönt. Det är som en nystart. Varje gång får man se staden från andra vinklar, man får lämna ett liv, minnen och känslor och tankar bakom sig och börja om. Allt är där, men man har ett annat perspektiv sedan sist man flyttade. Att flytta må vara arbetsamt och ta energi, men man får också energi av att upptäcka nya vinklar, nya hak, nya minnen och nya känslor.

Det är som livet. Att lämna en fas bakom sig är arbetsamt och man vill inte lämna sitt mönster, sina vanor. Man ger sig ut på jakt efter nya, man gör snedsteg, man hänger på det närmaste haket istället för det bättre 100 m därifrån. Men man måste våga testa, man måste våga göra bort sig, göra fel och lära sig. Det är så viktigt! Annars ser man livet från bara en vinkel och det blir tomt och platt. Samma hak, samma människor, samma minnen, samma känslor, samma kök och samma rum, samma lägenhet och samma rutiner. Nej, jag väljer att leva, att utforska alla sidor och se till att inte glömma de sidor jag ser. Livet har så många sidor att utforska och även om inte alla är underbara och sköna är de alla en del av livet.

Det gäller att se det positiva att inte ha en fast bostad.


Sexy is what I try to make them believe when I've won them over with my personality

Söndag, träning, SATC och cola zero. Söndag, sol, blå himmel och glatt humör. Söndag och jag njuter och är tillfreds och tänker och reflekterar och funderar och..

..men allt på ett bra sätt.

Nästa vecka döper jag till Västeråsveckan. Ska dit i alla fall två dagar för workshop, sånglektion och gemensam sång. Men nästa vecka är också flyttveckan. På torsdag kommer flytthjälp från Småland och på lördag lämnar jag Gärdet. Detta är en vecka som kommer gå i turbofart.



It's something in the air...

På väg hem från gymmet funderade jag lite över det här med synen på sig själv. Hur man själv uppfattar sig själv stämmer inte alltid överens med vad andra ser. Eller? Hur ska man möjligtvis kunna veta det och spelar det egentligen någon roll? Nej, det var inte därför jag reflekterade. Det spelar ingen roll, men det är en intressant fråga.

Hur som helst. Har haft en underbar start på denna söndag. Ett avsnitt SATC till frukosten och sedan en sväng till gymmet. Och hur härligt är det inte idag?!

På väg hem från gymmet såg jag även 4 par, liksom samtidigt, vara ute och gå hand i hand. Det märks att våren börjar närma sig och blomma ut. (OK, det är väl en månad kvar innan vi får uppleva ett vårtecken, men det är något med luften...)

Vad jag älskar

Jag älskar att umgås med vänner och bekanta. Jag älskar att träffa nya vänner och bekanta och umgås med dem. Jag älskar en halv liter vatten när jag kommer hem sent en kväll och jag älskar att städa undan innan jag går och lägger mig. Jag älskar nämligen att vakna i renhet. Jag älskar att dra upp persiennerna och bländas av sol och blå himmel. Jag älskar soft jazz om natten och opera om kvällen. Jag älskar också soft jazz till solskenet den där dagen, då jag strosar fram på stockholms gator och i djurgårdens grönska.

Det är så mycket jag älskar med livet och det är just det jag också ska fokusera på. Varför ens ägna en tanke åt något annat om jag inte måste. God natt.


Det är ju värsta schlagern...

Så kom jag ut ändå, och njöt av vad dagen bjöd på. Fint väder, kall promenad och massa tjatter med Jenny. Nu ska jag se vad en schlagerkväll på söder bjuder på. Jag gissar på skratt, tjatter och mys. Men vad vet jag...


Om det varit sommar hade jag gått ut precis såhär, utan halsdukar och extrajackor. Jag hade satt på mig mina älskade svarta klackar och njutit till fullo. Men nu prackar jag på mig extra lager och stövlar.


Funderingar en vacker lördag

Det blir inte alltid som man tänkt sig och jag börjar se ett mönster. När jag borde ha lust att vara ute hela dagen, njuta av det som är bra, vill jag hellre vara inne och tänka på det som är mindre bra.

När jag däremot med full förståelse borde vilja vara inomhus under en filt och njuta av det som bjuds där, har jag hellre lust att vara ute.

Är jag en människa som bara vill ha det jag inte kan få?

If the sex is good, who cares what anybody thinks

Fredagskväll och SATC-maraton. Hade först tänkt opera men något drog tillbaka. Jo, just det....kylan och snön och så SATC-boxen såklart. Serien fullkomligt spottar ut fantastiskt roliga, smarta, kvicka och träffande citat.

"I never leave my underwear in a guy's place, cause I never get it back" Samantha
"What happens to it"? Charlotte
"Nothing, I just never go back" Samantha

Ett av många fantastiska citat.

Imorgon ska jag nog träna lite, öva och så ska jag på Schlagerspektakel hos en schlagerfantast. Det ska bli ruskigt roligt! :)









Flyttpackning är startad

Så många skor i min garderob som vill känna en fot mit sitt läder, asfalt mot sin sula och frisk luft på tårna. Så många skor jag så gärna vill ha på mig men inte kan ut och lufta på grund av vintervädret. Klackar får mig på gott humör, men jag får hitta andra saker. Läppstift till exempel, ett fantastiskt knep. Min älskade kappa sviker mig heller aldrig. Så tills våren kommer får jag nöja mig med kappa och läppar...


"Mamma vi vill ut och leka" skriker mina stackars skor


Min älskade kappa


Lite av min ena garderob. Det är att göra nu när jag ska börja packa...


Freeeedag!

Så var det fredag, hur fort har inte denna veckan gått? Turbofart vill jag lova. Idag väntas träning och ja, varför inte lite SATC så småningom. Det snöar lite lätt ute men fåglarna kämpar faktiskt tappert på ändå. Det ska jag också göra, med glädje.

Nu ska jag ut i solskenet och bege mig itll gymmet. Jag spricker av liiiiiiiiv!


Idag

Så har första dagen i mitt liv gått och jag är fortfarande glad och förväntansfull. Jag har tagit på mig min älskade, älskade kappa som jag...som jag som sagt älskar. Gårdagens nytändning fick mig att tänka till...eller snarare sluta att tänka och bara vara.

Idag har jag dansat ned för Odengatan, letat stipendium på biblioteket i timmavis och sedan har jag lyssnat på Barber-musik på ackis. Mina vänner och kurskamrater framförde vacker och rolig musik som detta ju är. Det var inte bara sång utan musik för cello också. Ursäkta, men cello är bland det vackraste som finns!! Två tillskott i min spellista på Spotify...


Här är ditt liv

Igår kväll gick jag och la mig ochhade svårt att somna, men denna gången var det för något positivt. Jag log och kunde inte sluta skratta för mig själv. Det kröp i kroppen och det pirrade i magen. Jag längtade efter något, något jag visste skulle komma. Jag längtade efter livet och här, mina vänner, här är det! Weeeeiii

Jag tar råd från hon med kaninen

Igår hade jag en bloggfri dag (som kanske ni som är inne här ändå märkte). Ett konstigt beslut kan man tycka, men där satt jag med tomt blad och det enda som kom upp i mitt huvud var dåliga saker. Igår var jag en dålig version av mig själv, jag behövde (och har behövt länge) en nytändning, något kul. Jag tränade och mötte sedan upp med Jenny-blivande baryton.

Hon gav mig skratt, goda råd, SATC-boxen och en bok. Herregud vad jag log och skrattade när jag läste denna bok. Och SATC, vad kan jag säga, jag blir inspirerad varje gång. Tack, Jenny, för att du nästan alltid vet vad jag behöver!


"Alla får ligga" av Henrik Fexeus och SATC-boxen


Jenny med sin livskamrat "Ninen"


...natt!

Så kör jag ett pass med stängda ögonlock i mörkt rum med eventuell ytlig sömn med förvridna drömmar. Om jag ser fram emot att gå och lägga mig? Nä. Om jag är trött? OM jag är trött!



Zarah Leander


Just let it go!

Lyssnar igenom dagens sånglektion. Herregud, det är som om jag blir pånyttfödd varje sånglektion. Jag upptäcker nya saker, nya rum, nya världar.

Varför vill jag stänga in, förmindska, min röst? Varför vågar jag inte släppa taget och låta mig själv ljuda?! Det är ju en underbar känsla och förmodligen är det behagligare för de som lyssnar. Jag vet nog varför. Jag är ett kontroll-freak. Jag har släppt mycket och jag blir bättre, nu ska jag bara våga släppa ut min röst lite oftare.

Birgit Nilsson visste hur man släpper lös sin pipa!


And I know I'm dead on the surface but I am screaming underneath




Vilken underbart härlig dag!

Godmorgon solstrålar! Idag är en positiv dag. Idag är jag rikare än igår, idag ska jag ha sånglektion med min fantastiska sångpedagog, idag skiner solen och idag ska jag träna. Idag är verkligen en bra dag!

Jag har väl sovit lite längre än jag tänkt, men nu är jag ju utvilad och har massor med sparad energi till sånglektionen! Jippie!


Can't buy me love?

Imorgon. Imorgon kommer mina csn-pengar. Jag har ringt och frågat, verkligen frågat och tjatat idag och de looovar att mina pengar ska komma imorgon och jag tror faktiskt (!) att de har rätt denna gången. Men att de inte kom idag (som de skulle gjort enligt fredagens rapport) betyder att jag är fattig på alla hjärtans dag. Hur kul är det liksom? Jag kan inte unna mig någon pryl, ett smycke eller en top.

Så vad gör jag då på alla hjärtans dag? Ja, jag sitter hemma och lyssnar på kärleksmusik utan att deppa. Nej, istället tänker jag på hur fint det är med kärlek, äkta kärlek. 


Alla hjärtans dag

På allvar skulle jag ha stannat hemma idag. Jag gjorde knappast mig själv eller någon annan en tjänst när jag trots mitt off-mode asade mig upp och ut. Men nu har jag i alla fall medverkat på musikhistorian och så har jag övat. Nu är jag hemma och tänker på hur lång denna dagen kommer bli.

Jag skulle så gärna, och hade tänkt, att vara positiv, glad och tacksam idag, men så är det ju måndag...

..men ha en riktigt mysig, skön, härlig, underbar, fantastisk, rolig, kärleksfull, öm, positiv, sprudlande, tacksam, sexig och bra alla hjärtans dag!



Söndagkväll i Tumba

Hemma efter äventyr i Tumba. Med kalla fingrar, förfrusna tår och med färdkost begav vi oss iväg ut i det okända. Vi lämnade Tumba station bakom oss och med endast en bild i huvudet av kartan lotsade vi oss fram. Med hjälp av några trevliga Tumba-bor hittade vi fram till kyrkan. Där fick vi värmen tillbaka och så fick vi ju lyssna på musik. Det var musik av Puccini, Mozart, Donizetti och Händel framförda av Botkyrka symfoniorkester och sångare från Operastudions andra år. Spännande.

Vi hittade tillbaka till Tumba station och tillslut kom jag även hem. En kväll som gett mycket. Ja...det gav mycket.



gangsta-Jenny försöker passa in

Min version av Sång till månen

I väntan på musiken


Det är söndag!

Så beger jag mig iväg mot något så konstigt som Tumba och möter upp en vän för konsert. Det är söndag, det är solsken och det är glatt humör och harmoni. Det är möte med en fin vän, möte med nya sångarförmågor och möte med musik. Det är söndag!


Behöver inte vara antingen eller

"Nu tar jag bort vänner ur mitt liv som inte ger mig något. Det krävs ganska mycket att säga till någon 'Vet du vad, vi passar inte som vänner'. Jag vet att folk uppfattar mig som dryg, jag är inte egoistisk men jag tänker på mig själv. Jag vill ju göra grejer som jag mår bra av, då vill jag inte ha folk i min närhet som ger mig dålig energi." Rebecca Simonsson

Dett säger hon i en intervju med nyheter24. Alltså detta ämne med människor som ger dålig energi, det är outömligt material till långa samtal och det tar mycket energi att snacka och tänka på det. Det är inte så enkelt att man bara kan utesluta människor, men man behöver inte bli bundis med alla. Man ska inte rata, man ska inte inge förhoppningar och man ska aldrig vara elak.

Jag anser att man inte ska umgås med människor som ger dig dålig energi, som är elaka och får dig att må dåligt. Men någonstans gäller det att jobba med sig själv, att du är stark i den du är och kan därmed vara bland olika sorters människor utan att rata och vara elak...men det är ingen lätt match...

Livet leker

Åh, även om det är vinter ute är det ju riktigt härligt. Solen skiner och värmer ansiktet (i och med att det är den enda hud man kan visa i denna kyla). Jag sov till halv elva och har varit och tränat och nu väntar lite lunch.

Jag gör lite byten i dagens schema. Jag byter plugga mot konsert. Alltid kul att höra unga sångare/erskor och plugga kan jag göra imorgon...


Coulda woulda shoulda

Ja, jag vet inte. Kanske borde jag kommentera melodifestivalen? Nej, jag tror jag skippar det. Istället kan jag meddela att även om jag fortfarande är svintrött mår jag bättre och ser ljust på morgondagen. Då ska jag träna, plugga och ta det easy.

Under tiden drömmer jag lite...


Läderbyxor Thomas Wylde


Sandaler Yves Saint Laurent

Top Kain

Väska Diane von Furstenberg




Igen

Herregud vad jag blev trött och min mage likaså. Med plättar till frukost och choklad till lunch är inte min mage inte glad på mig. Min kropp är inte heller glad då jag sovit väldigt lite inatt och drömt konstiga drömmar (igen). Därför har jag krypit under min diva-filt (igen) och tittar på melodifestivalen (igen). Jag hade hellre varit med vänner och haft det mys (igen), men det vill tydligen inte min mage. 

Nu, åter till melodifestivalen...(igen...)

I gamla fotspår?

En liten promenad  blev lite längre och hur skön är inte luften i Stockholm ikväll och hur underbar är inte denna staden!? Älskar. Jag gick runt kvarteren och på ladugårdsgärdet. På vägen lös månen, kaknästornet, himlen och Stockholms stadsljus.

När jag svängde ut från Djurgården får jag syn på vårt lilla studentnäste på Gärdet som sticker upp ur landskapet som en liten kulle. Det får mig att tänka tillbaka på den tid som jag bott där. Jag tänker på hela hösten och vintern och ler. Om två veckor flyttar jag, och det är verkligen ett kapitel i sig jag lämnar och hur äckligt det må vara i mitt lilla boende har det ändå varit en underbar tid.









Lördag förmiddag

Så var man ensam igen. Ensam men rik på skratt och fina stunder. Så kommer tröttheten sakta krypande efter bara någon timme natts sömn och så undrar jag om jag kommer orka en social kväll till nu. Kanske, det får framtiden utvisa.

Vad jag nu känner är en lycka över att få hjälpa och finnas för mina vänner och så känner jag för en liten promenix eller lite gym. 

Good morning starshine

En natt av lite sömn, men att vakna till en vacker solig dag och med en vän i rummet gör att det kan vara värt det. En stor madrass är bra att ha vid oväntat besök.

Idag är en dag som är öppen och fri och ska spenderas som det faller in. Lite träning ska väl ingå någonstans men annars är det väldigt öppet.

Nu ska vi snart trippa ned (eller upp dåra) till affären och inhandla lite frukost. Godmorgon Stockholm i vinter!


Dåså. Nuså

Så var kläderna rena, golvet likaså och inte minst spegeln i badrummet. Jojo, så var det rent och så var det fredagskväll. Så var det inte längre snö, men fortfarande riktigt blåsigt. Så var det kallt och så var det där med beslutsångesten. Film, träna, hemma, läsa...

Äh, så var det där med att ta det som det kommer.

 


Lyssnar på Bruna Mars och dansar runt

Men se, nu har det lsutat snöa och jag har pulsat runt i hög snö och blåst. Jag har varit på gehörslektion, lämnat studieförsäkran till csn och haft sushi-lunch. Livet leker, eller? Ja, men sen är det ju fredag också och jag tvättar och städar. Och klocka är bara typ två. Tänk så effektiv man kan vara...


Sista rycket

Efter lite gröt, lite te och musik och efter att ha sneglat på mina rosa naglar tar jag beslutet att trotsa vädrets makter och ge mig ut. Jag gör det till ett äventyr. Mössa-check, vantar-check-halsduk-check, en stark vilja-check!

Nu kör vi!

The day after tomorrow?

Herregud, det är katastrofväder ute! Nästan att man blir lite orolig, nu när domedagsåret börjar närma sig. Frågan är om man ska våga sig ut. Ok, jag bor gångavstånd från skolan, men fan, det är inte fint ute alltså. Kommer ramla 100 ggr, slå mig varje gång och på det en förkylning och det skulle bara vara på ditvägen.

Det som gnager mig lite är att jag gärna, gärna vill hämta min studieförsäkran idag så jag kan få mina pengar på måndag. Men kanske måste jag vänta lite till. Fan, det är någon som inte vill att jag ska få mina pengar, det har krånglat i 4 veckor nu...

Denna dag

Idag har jag varit riktigt duktig. Jag steg upp tidigt, var på skolan och övade innan instuderingen. Därefter har jag tränat och sedan fikat länge, länge och pratat mycket, mycket. Jag har vurpat men ändå behållt humöret. Att jag behållt humöret är egentligen den stora grejen idag. Man får bara bestäma sig, måla naglarna chock-rosa, le trots äckelväder och skratta åt sina vurpor.


Som för att sätta färg på denna dagen inhandlade jag lite roliga och färglada saker!


Såhär knäpp ser jag ut när jag går till gymmet genom vinterstorm (och vurpar)

En skakig uppvärmning på gymmet

Jenny fikar

Kajsa fikar med glädje


Ut i friska luften...igen

Så, ska erkänna att jag däckat en stund under min diva filt efter duschen och lite mat. Att träna är jobbigt, att gå i vinterstorm än mer jobbigt och att faktiskt halka och slå sig jobbigast av allt. Jojo, jag har gjort det vi alla fruktar när vi är ute på Stockholms gator dagar som denna. Jag vurpade.

Men det är glömt och förlåtet och med lite öm rumpa beger jag mig till stan för att möta upp en vän. Jag behåller mitt fina humör trots detta väder. Nöjd med mig själv.


Om man bara kunde

...nä, om en timme ska jag ut i vinterstormen och bege mig till Sats. Där ska det tränas och sedan ska jag hem, duscha och möta upp vännen min för fika och pladder. Jag har ju slutat vara negativ och inspiration fick jag idag då jag såg en man som precis missade bussen (som bara går 2 ggr i timmen) och som skrattade, trots pissvädret och den halvimmes väntan som var framför honom. Tack!


P2, gröt och grönt te

Ännu en natt med konstiga drömmar. Idag kommer jag knappt ihåg dem, annat än att de var konstiga och lite smått obehagliga. Men det skjuter jag undan och bestämer mig för att försöka gå och lägga mig i tid i fortsättningen även om jag kanske inte somnar. Det är inte lätt att gå upp när man fått så lite sömn...

Idag ska jag ha instudering för andra gången. Det är fortfarande lite spännande och pirrigt, men samtidigt väldigt kul och jag vill suga åt mig allt hon säger med en svamp.


Vad jag vill är inte det jag kan få

Vem gillar en person som bara svävar i det blå? Vem vill umgås med någon som aldrig vet vad de vill, vart de är på väg och vet vad de känner egentligen? Man kommer alltid till en punkt då man måste växa upp eller i alla fall leva det riktiga livet. Det riktiga livet är kanske inte så dumt ändå? Men man kan få det. Det är det som är skillnaden. Jag vill inte ha det jag kan få, jag tänker inte nöja mig med något annat än vad jag vill ha!


Någonstans mittemellan...







Hrm..

aaarghhh.....(biter mig i läppen, sväljer bitterheten, ler ansträngt). Det är en fin dag idag. Att det blåser och är svinkallt spelar ingen roll...aaaaargghh...jag mår fantastiskt och skuttar fram med lätta steg...

Har haft teori, lämnat in min studieförsäkran...igen...aaargghh.....sjungit (gick sådär) och börjar sprida ut mitt cv över stan. Nu är jag hemma och mellanlandar för att sedan gå och handla. Ut i det vackra vädret igen!


Vänta lite nu...

Nu kommer jag ihåg. Jag har haft en otroligt orolig natt, det är därför jag känner mig mörbultad. Jag har vridit och vänt mig så lakanen är kaos. Jag har sovit på ytan och drömt jättekonstiga drömmar om vänner, feta råttor, kaniner och födelsekalas. Ínte konstigt jag känner mig mörbultad. På ett sätt är det skönt att vardagen är lite tråkig idag. Phu, det var en pärs...


Det är...

När jag vaknade idag kände jag mig mörbultad, liksom inte riktigt kababel att gå någonstans. Men, ja, jag övervann mig själv och nu sitter jag här.

Idag är det teorilektion och övning på schemat. Vad mer kan jag säga än att...det är onsdag. :)

O soave fancuuullaaaa

Idag har det varit full fart hela dagen och är det ett dåligt tecken att drabbas av bloggabstinens?

Hur som helst. En lång och härlig dag i Västerås. Allt startade på centralstationen där jag satte igång Puccinis La Bohème medan jag betraktade människoskaran som irrade runt till tonerna av "O soave fancullaaaaaa..." Bohémerna fick följa med mig under tågresan och till tonerna av "L'amooooooore" steg jag ut från vagnen i ett Västerås som badade i sol och blå himmel. Hela vägen till skolan fortsatte bohémerna sjunga och väl framme vid skolan ljöd Jussi Björling "Miiimiiiiii". Perfekt timing. Efter denna upplevelse fick jag avnjuta inte en, utan två sånglektioner och träffa inte en, utan flera nya människor.

Ikväll har jag blivit bjuden på fika och hjälpt en vän. Kanske blir man lycklig av att hjälpa andra trots allt...eller av att få fika...



 

 


Money, money, money...

Jag känner vittring av pengar. Jag är en studieförsäkran ifrån mina csn-pengar. mmm....pengar luktar gott, som nyduschad, gröt och varmt te...elller är det vad mitt rum luktar nu...har to tell...


Från det ena till det andra och så vidare

Åh, vilken underbar dag det varit! Jag har bara i eftermiddag/kväll gjort en vid musikalisk resa från Guns n roses till Ida Falk Wiland via svenska körmusik och kristina från duvemåla. Men för att stanna vid Ida Falk Winland. Vilken röst! Jag har hört henne en gång live och ja, hennes uttryck i alla enkelthet är väldigt fångande. Hon är så inspirerande. Nå, nu må det vara att jag inte har en lika vacker och glittrande röst som henne (jag har väl annat...?) men ändå. Hon är en inspiration. Så hennes framförande av V'adoro pupille får avsluta denna fantastiska dag. Imorgon ska jag sjunga och tralla hela dagen. God natt!


En dag som denna, som då

Kommer ni ihåg. Det är sommar, det är blommor som knoppas och du bär shorts och linne. Du cyklar till kyrkan för övning inför sommarnattskonsert. Du cyklar genom ett landskap som doftar, det doftar av växter och av sol. Du känner den ljumma vinden som smeker din kind och du ler och du njuter. Vilken underbar dag!

Du inser det inte då, men du kommer att sakna denna stund, denna dag. En grå februaridag sitter du i stan och tänker på just denna dag då livet doftar vår.


Zo-o-mbä, ä, ä, ä, ä, ä, å, å, å

Men herregud, efter lite mat blev jag en zombie. Kan knappt hålla ögonen öppna, så inte ett steg utanför dörren tänker jag ta om inte någon knackar på och vill ge mig några miljoner och en våning på strandvägen förståss. Då skulle jag överväga att lyfta och öppna dörren.

Imorgon är det Västerås för hela slanten. En heldag. Om det ska bli kul? Ja, men självklart! :) Tänk också vad utvilad jag kommer vara imorgon. Ja, denna veckan börjar ruskigt bra.

Jag har btw diskuterat med mig själv en stund och kommit fram till att jag ska sluta säga att jag är så trött. Det gör väl knappast mig piggare eller den jag pratar med heller. Så, hädanefter inget snack om trötthet eller dåligt väder.

Måndagar alltså...

Jaha. Måndag ja, den officiella hemsk-dagen. Det hemska är över (eller ja, hemska och hemska, men krävande) och nu funderar jag på hur jag ska göra måndag till en bra dag, en officiell "våda?"-dag...

Film? Opera? Bio? Läsning? Ingenting? Träning? Någon?






It was a lover and his lass...and her dreams




Vackra söndag

Så var söndagen snart slut. En riktigt bra dag, produktiv, full av njutning och harmoni. Ja, harmonier fick jag ju en dos av nyss på konserten på Kmh. Mycket kul.

Jag har tränat, skrivit teoriuppgift, övat piano, sjungit, dansat i övningsrummet, sovit en stund i soffan och sedan lyssnat på sista konserten av Kom & Hör på kmh. Nu sitter jag med söndagslyx i form av en Coca cola Zero och lyssnar repertoar. Har en riktigt bra känsla i magen inför nästa vecka. Vecka sex, jag menar, det kan ju inte misslyckas...


Kom och hör och häpna!

Se, nu har jag varit duktig. Jag har skrivit en komposition med sekunder och kvarter och en tolvtonskomposition till morgondagens teorilektion. Hur kvalitén blev, det spelar ingen roll. Det är gjort. Nu ska jag öva lite och sedan ska jag lyssna på Grand finale av årets upplaga av Kom & Hör. Kom och hör vettja! :)


Fakta. Tack, Malena!


Det var något med det Malena Ernman sa hos Skavlan angående vad som krävs av en operasångerska. Det var något inom mig som fick mig att inse. Vad det än var, gav jag mig idag på morgonen av till Sats och tränade. Gissa om det känns ljuvligt?! Amen visst! Att vara sångerska, oavsett om det handlar om pop, rock, opera eller rnb är utseendet a och o. Det mesta kommer med självförtroende och självkänsla, men man kan inte komma undan träning och kost-delen. Man kan ju inte ha en fet Isolde, Tosca eller Julia oavsett hut ljuvligt och vackert de sjunger.

Att vara operasångerska handlar inte bara om att låta mycket, man ska synas med ;)




Jussi Björling

Vilket människoöde. Vad som får min hud att knottras är när de på slutet av dokumentären påminner oss om att rösten är ett tumavtryck av själen. Ingen röst är lik någon annan och det är det som är så viktigt, det som gör en sångare. Personlighet. Att sjunga är att blotta sig, att uttrycka med hjälp av sitt innersta.


Kulturkväll

En kväll i kultur. Först nu en direktsändning i P2 från Göteborgsoperans uppsättning av Händels opera Alcina. Kl. 19 är det ett program om Jussi Björling i svt och kl. 20 är det melodifestivalen. Varför välja liksom?! En akt av Alcina, en snutt Björling och melodifestivalen.






Welcome to the jungle. I want to here you scream!





Vårt Stockholm

Det är någonting med Stockholms luft idag som doftar vår. Trots att små snöflingor dalar lyser solen över Stockholms hustak och den blå himlen känns klar och frisk. Allt ljus ser annorlunda ut. Är det mina ögon eller är våren påväg? Vyn över stan får mig att tänka på Karlsson, värdlens bästa Karlsson. Vilken underbar inställning han har. Det får mig och le och solen tittar fram lite till. "Ingen annan gillar jag så bra som mej"


Dramatisk mat i dramaten?

Jag är en mycket dramatisk person, det går i släkten. Jag kan inte hjälpa det, därför blir det nog en bra konstrast för mig att se melodifestivalen ikväll. Så ytligt det bara kan bli. Först hade jag en tanke på opera eller börja läsa Anna Karenina igen, men nej. Melodifestivalen får det bli.

Nu ska jag och mitt dramatiska hjärta gå till affären och handla. Och nej, jag äger tyvärr ingen dramaten...
 


At last

Att försöka sova efter man läst ut en bok är väl ungefär lika svårt som att försöka sova direkt efter en konsert. Det är omöjligt och när man väl somnar är drömmarna de mest underliga. Men vilket slut sen! Jag grät ut all vätska i kroppen och min romantiska ådra fick arbeta på högvarv. Jag tänker givetvis inta avslöja slutet, ni får läsa boken själva.

Nu är det lite frukost som gäller, frukost och P2 såklart. God morgon!

Det är ok

Det har ärligt talat varit riktigt skönt att ha en kväll hemma. Inte göra någonting och vara nöjd med det. Inte känna sig rastlös, inte känna att jag missar saker, inte känna att jag vill fly ensamheten. Jag öppnar mina armar och njuter. Snart ska jag läsa vidare, snart är den slut, min bok och sedan väntar sömn.

Imorgon är inget särskilt inplanerat och det är också ok. Frågan är egentligen, ska jag plugga imorgon eller på söndag...jag sover på saken.


Black out?

Är Kajsa själv en fredagskväll blir hon förmodligen rastlös och uttråkad, men det händer också att hon nöjer sig med tillvaron. Då släcker hon ned och tänder massor med ljus. Då sitter hon vid datorn och lyssnar på musik som får henne att känna. Hon smaskar i bästa fall på godis annars på äpplen. Efter en stund sätter hon kanske på en film och blir lycklig, sorgsen eller tankfull. Då sätter hon åter på musik som får henne att känna ännu mer och så är tankeverksamheten igång. Tankeverksamhet, kreativitet. Lust och vilja. Saknad och längtan. Rastlösheten kommer i samma takt som hon blir mer och mer trött.

Hon somnar tillslut efter ha planerat upp hela sitt kommande liv och vaknar med en underlig känsla i kropp och knopp. Vad hände igår egentligen?!



Fredag på riktigt

Så var det fredag och jag kom upp till gehöret. Varför kan man undra. Jo, det ska jag svara på. Jag fick ett sms på morgonen om att en tjej gärna ville komma och kolla på studentrummet som ju bara är mitt ett litet tag till. Ooook, tänkte jag då går jag på gehöret när jag ändå är vaken och så får hon komma efteråt. Jag angav en tid så jag skulle hinna städa undan, men hon ville komma så tidigt som möjligt.

Kajsa satte igång och panikstädade och fick iordning det så gott det går. Precis innan min lektion får jag ett sms till där hon ursäktar sig, men vill hellre ha en visuell visning. Så jag har städat som en galning och stressat som en idiot i onödan?!

Nejdå! Nu slipper jag ju städa i helgen och kan ägna mig åt trevligare saker. Men då är det stora frågan...VAD?!


En ljuv natt

Var så trött igårkväll, ville bara dra täcket över huvudet och gömma mig från världen och vet ni vad? Det var precis vad jag gjorde. Jag drog mitt mjuka, varma täcke med alldeles rentvättade lakan över huvudet och somnade. Jag somnade och jag drömde om hemma i byn, där det blomstrade, doftade vår och där luften var ljummen.

Det var med samma känsla jag vaknade idag och drog upp persiennerna. Snö? Jaja, det är ju trots allt bara februari.


And now when all is done, there is nothing to say, you have gone so effortlessly. You have won...




Fredagskväll?

Har duschat, sminkat mig lite grund, gjort iordning håret och packat finkläder. Det känns som fredagskväll...

Men det är du då inte, utan Kom och Hör (lika kul?). Är snart redo att ge mig iväg ut i blåsten och kylan mot skolan.


Fram och tillbaka

Hemkommen efter instudering, och vägen har varit lång. Först gick jag till skolan för att inse att jag glömt min plånbok. Jag gick tillbaka hem och sedan tillbaka till skolan. Sedan tog jag mit ut mot områden i utkanten av Stockholm med buss och till min sludestination. Sedan samma resa tillbaka. Faktum är att det inte alls hade varit så märkvärdigt om det inte varit för det otroligt hemska vädret ute. Kallt, regnsnö och blåsigt. Men, jag har lovat att sluta var bitter och glädjer mig istället åt att instuderingen var kul och att jag snart ska få rena kläder.

Första mötet

Idag är en bra dag. Idag ska jag nämligen träffa min instuderare för första gången. Det är spännande, kul och kanske lite nervöst. Först ska jag nu iväg och sjunga upp på skolan. Kan inte fatta att jag är uppe...


En lång fin dag

En bra pianolektion, en bra övning, ett semenarium om tolvtonsteknik, en lunch med fina människor och en övning med Karima. En lång runda på stan i det fina vädret, en fika med Jenny (vad hände med long-lasitng-kick-ass-operasångerska? Och vad hände med träning istället för fika?!), en runda till på stan. En doft från vårt förflutna, kära återseenden och massor med prat och mys. En sak kan jag säga, parfym är inte bara en doft.

Det känns som om det gått en hel månad bara idag...men på ett bra sätt såklart! :)




Fick inte ta kort på Jenny, så det blev ett kort på tomma tallrikar och koppar...blev det ingen fika eller var vi bara klupska och smällde i oss var sin semla?


Och så här såg det ut i vårt lilla fikahörn

I like it na na come on!

Cause I may be bad, but I'm perfectly good at it. Sex in the air, I don't care, I love the smell of it.










Redo!

Dags för sängen. Redan tänker ni. Ja, redan svarar jag. Imorgon ska jag nämligen upp innan klockan sju för pianolektion. Sedan väntar musikteori, ännu ett semenarium där vi gräver oss in i den moderna musiken...

Sedan ska jag öva lite och sen är det ju onsdag och alla vet ju vad det betyder, eller? Jag har ingen aning, men för min del blir det kanske en tripp till statsbiblioteket, sångövning, piano och matshopping.

Men nu lite Divor och sedan drömmar. mmm... 

en vanlig tisdag?

Idag har jag stressat i päls och nytvättat hår. Jag har åkt tåg och lyssnat på när Jussi Björling sjungit Till Havs med full hals och Växjös kulturskola som spelade en fanfar i p2. Jag har haft en helt underbar och fantastisk sånglektion med en helt underbar och fantastisk sångpedagog i Västerås. Jag har gått leende runt på Västerås och Stockholms gator och tänkt att Gud vad det är kul och härligt att sjunga, Gud vad livet är fantastiskt. Detta har jag gjort och detta har jag tänkt trots att vädret varit mer grått än på länge.









Kajsa bokar tågbiljett

Nu ska jag berätta hur det går när Kajsa ska boka tågbiljetter på internet mitt i natten. Hon rotar fram sin bankdosa och går in på sj's hemsida. Där väljer hon datum och tid, mobilbiljett (det är ju praktiskt) och betalar. Så blir det morgon den dagen då jag ska resa men får inget sms. Hon försover sig och stressar järnet mot centralen. Fortfarande inget sms. Hon springen in hos biljettkassan tio minuter innan avgång och får reda på att hon bokat fel dag. Hon har bokar biljett för 1 mars. Grattis.

Som tur är sitter en vänlig, lugn men effektiv kvinna bakom disken och hjälper henne att återbetala och få ny biljett på nolltid.

Ibland älskar man sj, men hatar sig själv...men oftast är det ju tvärtom. :)


vaken och smaskar

Men Fabruari känns faktisk betydligt lättare och bättre, eller hur?! På riktigt! Och då är det ändå morgon. Idag ska jag ta mig ned till centralis och ta tåget till Västerås igen. Mums för sånglektion, men mindre mums för att jag inte kommer hinna sjunga upp. Konstiga tider de har sj...

Hur som helst, sitter med mitt morgon te och lyssnar på p2. Det är verkligen en bra start på dagen, liksom lite mer harmonisk än typ Det här som visserligen kan vara bra vissa dagar, men bäst frammåt kvällen ;)


RSS 2.0