I never thought I could fall this hard

Det är konstigt hur man kan falla för något så nytt. Det är konstigt att det går så fort. Att man även faller så hårt är än mer konstigt. Det hårda fallet gör lidandet större och läkningstiden längre.
Det är också konstigt att man kan falla av ingenting, ingenting förutom ens egen fantasi och förhoppning. Att falla för något eller någon som inte är beredd att falla tillsammans. Det är konstigt och onödigt. Det tar tid och det svider. Ibland glömmer man, men så kommer det en dag, ett tillfälle som väcker allt igen, som strör salt i det nästan läkta såret. Men det läker, om det så tar år, och lämnar som tur är ett ärr. Ärret påminner om allt, men är läkt och fint och det gör inte ont. Det är nu bara en del av dig.

Men innan det har läkt, är det fortfarande en pina...

Konsten att ha kul

Nu är jag precis hemkommen efter en runda med lillsyster i det fina vinterlandskapet. Det blev flams, spring och sprätt, balettmoves, fotboll med snöbollar och skratt så vi blev alldeles utmattade. Nu blir det lunch och lite återhämtning. Ikväll blir det fest såklart. Helt opretto, utan höga förväntningar eller förhoppningar. En skön kväll, en skön nyårsafton.

Höga förväntningar förstör nämligen allt, alltid.

Oförklarligt

Uppe med tuppen och lyssnar på lugn och mysig musik. Morgonmusik. Jag vet inte vad det är med mig, eller vad som blev av mig igår. Det pirrade, pirrar fortfarande, i magen. Ni vet när man är sådär riktigt kär, förväntansfull eller glad. Men jag kan liksom inte koppla ihop mig med någon av de sinnesstämningarna. Kanske är det helt enkelt det nya året som börjar närma sig, som skapar  förväntan i mig. Ja misstänker dock att det är något helt annat, något jag måste glömma och lägga bakom mig. Varför är det så svårt att släppa taget?

Jag får en främmande osäkerhet, flackande blick och pirr i magen och det är inte bra för mig, det är inte jag. Men nu är som sagt ett nytt år påväg och kanske kommer detta bli ett år då jag lär mig att släppa taget, att våga lita på mitt hjärta, stå för mina känslor och mina tankar. Kanske kommer detta bli det år då jag lever i nuet och i framtiden. Kanske blir detta mitt år, mitt år då jag bestämmer över mig själv och mitt öde. Detta blir kanske mitt år, och endast det.


28 dec

Klockan är alldeles för tidigt på morgonen, men jag är uppe (uppenbarligen). Igår lagade jag middag, jag lagade middag! Detta för att jag bjudit hem lite gamla, kära vänner. Det var väldigt mysigt och trevligt att få träffa dem igen. Nu, ja, nu ska jag strax iväg mot bussen som för mig till Växjö. Från Växjö ska jag sedan vidare med tåg till Köpenhamn med några vänner. Kul med en liten dagsutflykt, mindre kul med utebliven sovmorgon. Men det är det värt.

För övrigt är jullovet ganska mycket som jag tänkt mig. Stilla, lugnt och härligt med familj och vänner. Massor, massor med mat dock. Vilken tur att jag har träningskort på sats. Det är något kan kommer utnyttja när jag är tillbaka i stan. :)

Nähä, nu te, sedan buss.


God jul?

En varm, kärleksfull och god jul vill jag önska alla er! Det tänkte jag också ha, ända till jag fick ett mejl, ett svar som fick mig väldigt, väldigt ledsen. Jag ska inte säga att jag inte bryr mig, det gör jag, men jag vet vad jag gör. Jag känner mig stark i mitt beslut och har även mycket back-up i människor jag litar på. Mitt hjärta och mitt sunda förnuft säger detta och jag tänker lyssna.

Ha ändå en riktigt God Jul!

Kramar

Dan före dopparedan

Dagen före dopparedagen. Är jag i julstämning? Tyvärr inte. Det är nog sjukan som är anledningen. I alla fall är det vad jag skyller på.

Jag har ägnat förmiddagen åt att skicka ut mejl om de ändrade planerna för vårterminen till berörda lärare (ja, jag tror i alla fall jag fått med alla). Även om jag inte vet om det ännu är påskrivet vill jag meddela lärarna så det inte kommer helt från klar himmel.

Idag är det väl pynt och sånt som gäller. Jag känner mig inte alls taggad och nej, jag ska vara ärlig, det beror inte bara på sjukan. Jag vet inte vad det är. Har inte lust med någonting och så har det varit i flera dagar nu.

Jaja, det ordnar väl sig.

Hoppas alla ni andra har en underbar dag av pynt, förväntan, famlij och vänner. Mycket kärlek och julstämning.


Vackra vinterdag

Nu mina vänner tar jag en liten paus igen. Jag får ju inte överanstränga mig när jag är sjuk.

Det är som sagt en ruskigt vacker dag idag och jag blir hönförd över den stillhet som naturen är i. Tyst och stilla och så vit. En mer passande dag för julmys hos pappa kan knappast finnas. Därför beger jag mig ikväll till lilla staden där det bjuds på middag och det som hör julmys till. Ska bli så mysigt att få träffa pappa, storebror och lillasyster. Det blir kramkalas, förmodligen till de andras förtret. Men så får det bli.

Nu ska jag dock fortsätta med städningen här i huset. Det är bara så svårt att lämna fåtöljen här framför den varma mysiga brasan. Men mysa får man göra efter slitet. 
 
(Här hade jag tänkt lägga ut bilder på den vackra dagen...men..ja, internet vill inte samarbeta såhär långt ut i skogen)

Den hårda verkigheten

Jag har varit med om något riktigt hemskt precis. Efter min övning inför julbönen i Väckelsångs kyrka skulle jag ta bussen hem. Här går inte bussarna en gång var 5:e minut utan en gång varannan timme. Jag väntade, väntade, men ingen buss kom. För att hålla värmen gick jag till nästa håpllplats. Bussen kom tillslut och väl framme vid "Min" hållplats har jag drygt 1 km att gå hem. Det är verkligen inte långt, men det var verkligen kallt. Äntligen inne värmen trodde jag att kusten var klar, men då kom värmen. Händerna, kinderna och låren började värka så jag grät högt.

Nu sitter jag framför brasan med värmd mjölk med lite sprit i, dels för kylan men också för min förkylning. Snart ska jag ut igen och fodra hästarna men då tänker jag ta på mig mammas ogenomträngliga vinterdress.

Livet på landet är ibland romantisk, ibland inte...

Men fan vilken fin dag det är! :)

Pre-jul, no peace of cake!

Är nu i full fart med dammsugare, damtrasor och mopp. Det ska bli skinande rent här innan jul. Vi arbetar under ett tight tidsschema så denna lilla paus blir kort. Det är blod, svett, tårar och så en rinnande näsa. Jag snyter mig, nyser och städar och gnor om vartannat. Det håller i alla fall värmen uppe och tankarna borta. Hoppas alla har en fin pre-jul tid. Kanske är det fler som städar och står i, kanske är det några som redan gjort det där och ägnar dessa dagar innan dopparedagen åt att pynta, mysa och ta det lugnt. Vad kan jag säga...grattis till er! :)

Ledighet

Nu är jag efter en lång resa hemma i skogarna. Jag har hoppat i hemma-kläder och sitter nu framför brasan och löser korsord. Senare ska jag ut i stallet och imorgon väntar städning i full fart. Det är blandade känslor att komma hem veta att man ska vara här i flera veckor, men vad annat kan jag göra än at gilla läget och göra det bästa ut av det. Om jag känner mig själv rätt kommer jag snart vara inne i detta livet och trivas som fisken i vattnet.

Men nu åter till korsordet...





Plutteb undrar om jag stannar längre denna gången.

Avgång

Nu är det snart dags att bege sig. Att gå upp idag var inga problem då jag är mer förkyld än trött. Det är ingen såndär liten söt förkylning med täppt näsa och nysningar, nej, allt sitter som en hård klump runt struphuvudet. Jag har inte provat att prata, men jag känner på mig att det kommer göra ont.

Idag hoppas jag faktiskt att tåget, inte är försenat från stockholm, men till Växjö. Jag har verkligen inget emot att sitta på tåg, lyssna på musik, filosofera och slumra till. Men som sagt, snälla, låt det avgå i tid.

Nähä, nu ska jag slänga ned det sista och sedan bege mig. Hej då Stockholm, ses om tre veckor!


En bra känsla

Vet ni? Jag har nu rentvättade kläder, rentvättade nya sängkläder, rentvättat täcke och kudde och överkast, nyskurat golv och bänkar, nya rutiner och ny utbildningsform som väntar. Jag har ny sångpedagog, ny hårfärg och ny attityd. Jag har nya erfarenheter och värderingar.

Denna hösten har varit omtumlande, galen, hektiskt, rolig och väldigt händelserik. Denna hösten har jag lärt mig så mycket om mig själv, jag har lärt känna nya människor, nya ställen och nya sätt att tänka.

Jag har samtidigt hittat hem. Jag har hittat hem till en sund sångteknik, hem till bra men även härliga rutiner, hem till mig själv. Jag har en stadig och stark inre kraft inför nästa termin och en riktigt bra känsla i magen när jag tänker tillbaka på tiden efter sommaren.

Åh, tack alla som på något sätt varit en del av mitt liv denna höst. Trots en del komplikationer har detta varit en helt fantastisk tid!

Imorgon lämnar jag Stockholm för några veckor och det med ett leende på läpparna.

Hur vill jag bli mött efter jul?

Jag har så svårt att säga hejdå. Jag drabbas av någon slags ångest. Vill inte lämna, vill inte släppa och allt omkring mig ser så mycket vackrare ut. Bara så att det bli svårare att lämna. Jag lider av avskedsångest även om det bara är för tre veckor.

Tur är att jag har massor att göra. Tvätta, städa och packa. 07.27 imorgon går tåget mot Småland. Då vill jag lämna bakom mig ett ordnat rum, rena sängkläder och ett städat liv. Nu blir det väl inte riktigt så, men det är betydligt mer städat än jag först trodde.

Nu fortsätter städningen, allt för att hålla ångesten så liten som möjligt.


Skratta eller gråta. Lätt val.

Nähä! Nähä som i nu är det dags att bege sig. Nähä som i nu får det vara nog med dåligt humör. Nähä som i någon motta får det vara, jag tänker få min vilja igenom. Nähä som i Kajsa skärp dig för tusan!








Hemska drömmar....

Som jag trott drömde jag lustiga drömmar igår, obehagliga drömmar. Det var väl Wozzeck och så givetvis mitt humör just nu. Det var en högst dålig och obehaglig stämmning i drömmen och så bestämde jag mig för att ta självmord. När jag tagit tabletterna ångrade jag mig. Det var panik kan jag säga. Vår scenframställningslärare var den som hjälpte mig. Lustigt. Det var mycket om skolan i drömmen och det är högst förståeligt.

När jag sedan vaknade kände jag att förkylningen är påväg. Om jag bara kan hålla den borta till efter sånglektionen är jag glad.


All sans och all vett

Ja, ikväll blev det spontanbesök på Operan, men man säger inte nej till parkettplats för 50 spänn. Att det var Wozzeck som skulle spelas var ju bara spännande...eller? Oja, spännande var det. Mer teater än opera men en ruskigt bra Wozzeck hade de i form av Gabriel Souvanen. Även gestaltandet av Kaptenen var ganska klockren, denne spelad och sjungen av Graham Clark. I överigt har jag just nu inteså mycket att säga om operan. Det var spännande. Punkt.

I övrigt har jag haft en pissdag med gråten i halsen hela dagen. Eller, ja, nästan hela dagen. Jag blev på bättre humör på eftermiddagen. Tänk vilka fina människor jag har omkring mig. Givetvis beror det lite bättre humöret också på ett litet hopp om att det faktiskt ska lösa sig ändå.

Imorgon är det en del att göra, folk att prata med och så sånglektion. Åh, vad jag älskar mina sånglektioner.


Inte snäll nog?

Dags att sova. Imorgon väntar pianolektion och så ska jag sitta med på veckans masterclass. Vad gäller min önskelista, verkar det inte som om jag varit tillräckligt snäll i år. Men om inte tomten tänker fixa det, får jag väl försöka lösa det själv. Vill man bara något tillräckligt mycket...

God natt!

Jag dööööör!

Min längtan efter rysk romantik eskalerade idag när min eminenta sångkamrat sjöng Lenskijs aria ur Eugen Onegin. Med tända ljus och ett nyuppslaget glas rött vin avnjuter jag Tjajkovskijs första pianokonsert på högsta volym. Jag spricker snart av längtan.

Det är längtan efter jullovet, längtan efter den perfekta sångutbildningen, längtan efter att få sjunga stora smäcktande operaarior. Det är längtan efter kärlek, passion och stora känslor. Det är längtan efter perfektion, efter lycka och glädje. Det är längtan efter längtan och längtan efter det omöjliga. Det är längtan efter att ha något att längta efter.

Det är inte hunger efter mat, det är hunger efter dig!  Det är inte tanken på oss, det är tanken på dig! Det är inte känslan av läppar, det är känslan av dina läppar. Det är inte saknaden av närhet, det är saknaden av din kropp mot min. Det är inte längtan efter kärlek, det är längtan efter dina ord, dina händer och dina blickar.





Greta Garbo som Anna Karenina


Min korta önskelista

Mår väl sådär lagom, men ska iväg på möte med prefekten. Dags att kämpa för sin sak. Nu längtar jag bara efter att få som jag vill och givetvis jullovet. Jag räknar timmarna tills jag åker hem till skogarna på lördag. Jag försöker dock tänka positivt och vill försöka göra dessa sista dagar i staden så bra som möjligt. Hur det går idag är ganska avgörande för hur de kommer se ut.

Snälla tomten, jag har en önskan detta år och du vet vad jag menar. :)


Äntligen hemma...?

Nu är jag hemma igen. Efter en 40 minuters försenad tågresa begav jag mig direkt till skolan där jag var med i en konsert. Det var en gitarrkonsert, jag och Karima Essabih framförde Carmens Seguidilla. Jag är ingen van gitarrlyssnare, men det är verkligen något speciellt över gitarrtoner. Det skapar en speciell stämning och kan vara hjärtslitande vackert. Inte stort och svullsitgt som 1800-tals opera, men vackert, klagande, målande och lidelsefullt. Ruskitgt vackert.

Jag har precis värmt den sista slurk glögg och tänt det tredje ljuset i min adventsljusstake. Jag lyssnar på vinter-listan. Höstlistan funkar inte längre, nu måste jag skaffa mig vintermusik. Dags att skaffa sig ny musik och nya upplevelser, nya minnen och nya erfarenheter. 

 


Spiegel im spiegel

Nu är jag åter påväg mot huvudstaden, denna gången för bara en vecka. På lördag åker jag hem till Småland för jul och kommer inte tillbaka förrän om tre veckor.

Med Spiegel im spiegel i öronen fladdrar vi förbi ett stilla vinterlandskap, det skymmer och med granarna, snön och husen som fladdrar förbi fladdrar mina tankar. Tankar om den kommande veckan, tankar om lovet, tankar om känslor. Likaså fladdrar mina känslor. Känslor om den kommande veckan, om lovet och känslor om tankarna. Det är tankar om det år som gått och känslor inför vad jag lämnat bakom mig. Det är ännu inte känslor och tankar kring det som kommer, bara kring det som varit. Vill jag lämna? Jag har inget val. Vill jag glömma? Det är omöjligt.

Jag är ständigt på väg, jag är på en ständig resa.

Men hörrninini

Men vet ni vad? Jullovet ska inte bara innehålla opera och slapp i soffan. Lovet ska även innehålla vänner, dans i mörka nätter, drinkar och skratt. Det ska innehålla fart och fläkt, klackskor på kullersten och frusna ben. Det ska innehålla förväntan, hög ljudnivå och underbara hits från i somras. Det ska innehålla musik, känslor och pånyttfödda minnen från det som varit. Det ska innehålla förväntan om det som kommer, det som väntar på andra sidan. Ny frisyr, nya hits, nya känslor och nya tankar och nytt år. Jag kan redan känna luften av nytt och fräscht i mina lungor. Jag kan redan känna doften av vad de nya vindarna drar med sig. Jag känner den ljuva doften av läppglans, hårspray, hund, av mamma och av lussekatter. Jag känner doften av nattklubb, tequila och av parfym. Jag känner doften av gott.

Jag känner doften. Gör du?!


Dessa resor

Det är inte tanken på oss, det är tanken på dig! Det är inte känslan av läppar, det är känslan av dina läppar. Det är inte saknaden av närhet, det är saknaden av din kropp mot min. Det är inte längtan efter kärlek, det är längtan efter dina ord, dina händer och dina blickar. Det är inte hunger efter mat, det är hunger efter dig!

Nu sitter jag åter på tåget mot skogarna med opera i öronen. Vilken opera? Jo, men Andrea Chenier såklart! Jag fullkomligt avgudar musiken. Jag blir liksom alldeles till mig, oförmögen att uttrycka och oförmögen att göra något åt det. Det är likt en känslostorm som drar fram i mig. Tänk då en hel opera som är nästan 3 timmar. Man är ganska slut efter en föreställning eller en genomlyssning. Men det är en skön trötthet.






En tacksam varelse

Jag är nyss hemkommer från sånglektionen. Nu sitter jag och lyssna, antecknar känner efter och funderar. Allt detta med fötterna i fotbad och med tända ljus. Jag är så tacksam varje gång jag varit i vasaparken och gjort en massa ljud. Jag är så tacksam att denne sångpedagog vill ta sig an mig och min röst. Jag är verkligen lyckligt lottad. Vad andra, som tror sig veta bäst, tycker och tänker, det skiter jag i. Jag känner mig hemma.

Imorgon drar jag hemmåt till skogarna igen. Det är stipendieutdelning på söndag, vilken är anledningen att jag åter ger mig iväg med osäkra sj. Men jag har hela lördagen bokad för ingenting förutom mys med famlij och tillhörande djur.

Nu ska jag lyssna igenom lektoinen en gång till sedan fortsätter jag mitt Andrea Chenier-maraton. 


Så gör man inte!

Jag hade lite svårt att somna igår. Dels för musik i huvudet efter kvällens opera, dels för hysterisk ilska. Ja, mycket riktigt, ilska. Jag är förbannad på människor, människor jag litar på och tror gott om. Jag är förbannad på dem för att de uppträder illa, vekt och allmänt dåligt. Har de inget hyffs?!

Jag är ett stort fan av ärlighet. Jag är inget praktexempel själv, men jag gör mitt bästa. När människor ljuger, går bakom ryggen och inte vågar säga vad de tycker till mig tappar jag förtroendet för dem. Detta är precis vad som hänt. Det hade inte varit så stor sak om det varit en avlägsen vän eller liknande, men när det är en lite mer offentlig person med ansvar och förtroende. Det äcklar mig.

Ja, ja. Jag skiter i vad de tycker, jag vet själv vad som är rätt för mig och om de sitter och tror att de är gudar och vet allt är det ju mest synd om dem.


ett nytt tillskott

Nyss hemkommen från en föreställninga av operan Andrea Chenier av Umberto Giordano. En opera jag inte precis känt till tidigare, men som innehåller den fantastska arian La mamma morta.

Låt mig säga, detta var en opera helt och hållet i min smak. Bara smäktande tongångar och handling med krig, kärlek, blod, död och svartsjuka och makt. Uppsättningen var även den i min smak med underbara kostymer, snygg scenografi och en fantastisk stämning. Musiken var vekrligen helt underbar! Jag vet inte om jag var extra sentimental idag, men jag tror inte det. Herregud, jag är helt upprymd!!!

De medverkande för kvällen var:

André Chénier Gustavo Lopez Manzitti
Charles Gérard Ola Eliasson
Madeleine de Coigny Raffaella Angeletti
Bersi Susann Végh
Grevinnan de Coigny/Gamla Madelon Kristina Martling
Roucher Gunnar Lundberg
Fléville/Fouquier Magnus Lindén
Mathieu Johan Edholm
Abbén/En Incroyable Magnus Kyhle
Hovmästaren/Dumas/Fångvaktaren Michael Schmidberger

 
Dirigent Pier Giorgio Morandi

Jag måste verkligen få lyfta fram Ola Eliasson. Han är en klippa både i sången och i skådespelet. Hans aria, hans golden-moment i opern var nog de bästa minutrarna under denna föreställning. För att få klaga har jag inte mycket gott att säga om Manzitti. Däremot var kören och orkestern på bra humör och visade sig från sin bättre sida.

Men återigen - herregud vilken underbar opera och vilken underbar musik! En nytt tillskott på önske-repertoarlistan är Madeleine de Coigny.

GÅ OCH SE!


Vad händer?!

Jag vet inte riktigt vad det var med mig igår. Kanske var det att jag släppt allt inför lovet, att jag hade en jobbig dag i måndags eller att jag kanske är sjuk. Jag var hur som helst helt död. Helt död. Jag spenderade nästan hela dagen i sängen och gjorde jag något var det mycket motsträvigt och med rörelser liknande en zombie. Jag är fortfarande kvar i ett koma-liknande tillstånd, men jag är uppe och gör det jag ska.

Idag ska jag ha pianolekion, instudering och öva med Karima. Sedan ska jag på opera.

Jag känner inget idag, jag bara gör.


Break från livet

Idag har jag bara tagit ett break från livet, ett behövligt sådant. Tagit sovmorgon. Ätit frukost i sängen, sett på webb-tv. Jag har också ordnat upp mitt liv lite, mitt liv hemma. Jag har plockat upp den trasiga ljuslycktan, dammsugit och plockat undan.

Idag har jag tagit ett break från livet och verkligen njutit av det. Jag längtar mer och mer efter att få jullov och komma hem och bara få ta ett ritkigt break från skolan i tre veckor.


Tid för längtan?

Så var jag äntligen där jag längtat efter att vara i över ett dygn nu. Hemma, vid datorn och med denna måndagen bakom mig. I lördags var jag där jag längtat efter att vara länge. Hemma, framför brasan tillsammans med syskonen och mamma (och lille plutten såklart). På fredag är det dags att åter ta (helvetes)tåget mot skogarna. Det är en stipendieutdelning som ska äga rum på söndag. På måndag far jag till stan igen.

När jag sitter här och förundras över att jag lyckats överleva denna dag, får jag plötsligt tid att tänka tillbaka på helgen och dess mysigheter. Få krama storebror, få krama lillasyster, mamma och och pappa. Få skratta ögonen och all kraft ur sig vid middagsbordet. Skrika av skratt, vrida sig och gråta av skratt. Få göra ingenting, bara va, kanske se en film och bara vara. Jag älskar min familj, min alldeles speciella (konstiga?!), familj. <3








Nu kör vi...eller ja, åker i mitt fall.

Nä, nu jävla byter jag depp-musiken mot något lite mer pepp. Varför inte den gamla hiten Barbara Streisand som väcker fina minnen (säger bara Paradice). Nu är det bara två veckor, en vanlig skolvecka, kvar till jullovet och det är bara att bita ihop. Ibland vill jag bara bryta ihop, kasta mig i mammas eller pappas armar och ge upp, skita i allt. Men nä, nu får det vara nog. Vila får jag göra på lovet, nu är det skola som gäller. Skola och...ja, ni vet ;)

Ikväll är det julkonsert och jag ska göra det bästa jag kan, jag lovar.
Imorgon är det sånglektion på ackis, för övrigt är det den allmäna essä-dagen. Det ska skrivas så fingrarna blöder.
På onsdag är det instudering, pianolektion. 
Torsdag bjuder på massor med roligheter. Övning med Karima, instudering och fredagen bjuder på gehör och sånglektion och så en tågresa till småland.

Nu kör vi racet, vänner. Slutspurten är jobbig, men kort. Håll ut!


Livet också

Visst, men ibland är det också försenade tåg, uteblivna tåg. Ibland är det stelfrusna tår och fingrar, maska i strumbyxan och ingen sömn. Ibland är det också väntan, väntan och väntan. Ibland är det väntan i onödan och ibland på något ont. Ibland är det också tårar i en biljettkassa, mens och trasigt bredband. Ibland är det också fyra essäer och gehörsläxa. Ibland är det den bittra smaken av livet och den ljuva tanken på koma.

Den svåra konsten att spilla tid

Sitter på Wayne's och försöker tiden gå med hjälp av brittiska Elle, te, sallad och så datorn då. Om en timme ska jag repa inför nästa helg. En timme! Ja, ja, har jag nu suttit här en timme kan jag väl sitta här en till. Efter en lång och försenad tågresa som började alldeles för tidigt för att jag ska se representabel ut, är jag tröttare än någonsin. Om jag inte håller mig aktiv, kommer jag somna här på Wayne's.


Livet ibland

Ibland är livet det där extra, det där söta på toppen, det varma och nybakta i mitten och det goda skrapet i botten. Det är det goda, det söta, det salta och sura. Det är det feta och det smöriga, det sträva och det mjuka. Ibland är livet allt det där.
Ibland är det ett eller kanske två glas på Gondolen med en god vän och en fantastisk utsikt, kusinträffar och nya familjeförhållanden, sena kvällar och tidiga morgonar. Ibland är det gälla röster på sätena bredvid men ibland är det roliga och söta ryska taxichaufförer och vacker musik på tåget. Ibland är det fruktansvärda reklambrott på Spotify när man lyssnar på innerlig musik. Ibland är det också iskall näsa och knarr underfötterna när man går hem sent en kväll i december. Ibland är det smaken av lycka och tacksamhet för livet, för allt som livet ger.


Uppe innan tuppen

Så är jag uppe innan tuppen och stökar. Jag har packat, tvättat mig, sminkat mig, klätt mig, ätit en apelsin och till och med bäddat sängen. Nu är det 40 minuter tills taxin kommer. Tidspessimist? Jo, men visst.

Antalet timmar av sömn blev väldigt få, då jag låg i säng ett efter en mycket trevlig AC (After Concert) på Gondolen. Konserten, ja, nu är den avklarad. I första första sången, Abschied von Frankreich, drabbades jag av en knäpp nervositet. Jag blev stum. I pausen sa min fina vän till mig att ha kul istället. Ja, men just det, det är ju roligt att sjunga! Då gick det givetvis mycket bättre.

Det är konstigt att man ska bli nervös vid konsert. Konstigt och jäkligt onödigt. Man sjunger ju för att man tycker det är kul, och det är först när man kan inse det som man kan förmedla. Min konsertvana är något jag verkligen måste göra något åt.

Nu är det bara 35 minuter kvar...

Åh, du ljuva fredag

Jag har varit uppe i två timmar, jag har påbörjat packning, påbörjat håret, sminket och kläderna och jag har påbörjat frukost. Inget blir liksom klart. Jag har varit uppe i två timmar och snart drar dagen igång på riktigt och då ska allt vara klart. Idag är det gehör, övning, gemensam lektion och slutligen konsert. Jag måste också hinna med att springa och köpa strumpbyor, varför går de alltid sönder med en gång?! Dessutom är jag supersugen på sushi-lunch. Hoppas det är någon mer som delar suget.

Imorgon ska tåget gå 06.27. Det blir en tidig morgon och jag hoppas innerligt, innerligt att trafiken går som den ska. För inte vill man gå upp halv sex i onödan.

Se upp, fredag, här kommer jag!


A winter wonderland. Indeed.

Marshmallow world. Ja, det sjöng Ella Fitzgerald ur mina högtalare idag på morgonen. När jag under sången drog upp persiennerna var det en syn av just marshmallow world som mötte mig. Vilken fantastisk vinterdag!

Skogen sofer sjöng Agneta Eiechenholtz på veckans konsert som jag tittade på igår. En konsert fylld av operasångare av skiftande röster, ålder och begåvning. Låt mig bara säga, utan att vara kritiskt eller trycka ned någon, att vissa var sämre än andra.

Och sova, ja, det försökte jag göra tidigt igår. Jag gick och la mig halv nio, men lyckades nog inte somna förrän halv ett. Det var olidligt kallt men med långtröja, långbyxor, tjocka strumpor, vantar och en yllefilt under täcket lyckades jag tillslut sjunka in i drömmarnas värld, som på senaste tiden varit högst rörig och händelserik.

Nu är det mycket att stå i. Vi hörs.

Good day!

Ja, det blev allt en bra dag. Träning, tvätt och en runda på skolan. Imorgon blir en heldag bestående av rep, sånglektion, träning och konsert. Ja, jag ska lyssna på konsert alltså, inte sjunga själv. På fredag däremot är det dags för konsert och redovisning av det tyska semenariet vi haft med pianisterna på skolan. Då ska jag framför Abschied von Frankreich av Schumann och Botschaft av Brahms.
Tjugo över sex på lördag går sedan mitt tåg mot Småland. Hoppas bara att det inte blir några problem med resan, det är ju ömtåligt med tåg såhär års. Men jag förutsätter att allt kommer gå som på räls.

Nu ska jag översätta lite sånger och kanske, kanske börja på de där essäerna. Ciao!

Gårdagen och framtiden

Hur kan man beskriva gårdagen? Upp och ned, åt höger och åt vänster. Diagonalt, lodrätt, vågrätt och käpprätt åt skogen? Nja, men en konstig dag var det, en konstig dag som dock avslutades på bästa sätt. En tre timmars lång fika med en underbar vän! Det är så skönt att ha någon här man kan prata öppenhjärtat med, det är verkligen guld värt.

Allt börjar för övrigt kännas lättare. Jag har visserligen 4 essäer att skriva till nästa vecka, men gör jag bara dem är det inte mycket mer arbete innan jul. Jag har lite sångsaker, men inget betungande, bara roligt. Jag tänker som följande:

Jag betar av essäerna så fort som möjligt och njuter därefter av julen i staden. Jag har trots allt bara drygt 2 veckor kvar här.


1:a december

1:a december och jag sover längre än tänkt. 1:a december och jag känner mig lätt i själen och går och tränar innan frukost. 1:a december och jag glömmer att det är första december, men blir så otroligt glatt överraskad. 1:a december och jag pratar med min lillasyster och längtar till jullovet. 1:a december och jag är så glad man kan vara. Det är så nära nu.


RSS 2.0