Vila är skönt..

...men jag hatar känslan av oduglighet och lättja, känslan av att man inte gjort något man tänkt, något man borde. Jag hatar den rastlöshet som infinner sig. Alltid på kvällen. När man ägnat en dag åt ingenting blir man svårt trött när man borde. Man ägnar istället tiden åt att planera hur duktig man ska vara dagen efter. Imorgon ska jag göra både det ena och det andra dubbelt så mycket och dubbelt så bra. Liksom för att kompensera.

Egentligen är jag en duktig person, jag är en person som gör det jag borde, då jag borde göra det. Jag är en person som tar tag i saker med en gång. Jag är en person som mår bra av planering, men bäst när jag kan följa den och sämst när jag inte kan följa den.

Imorgon är en ny vecka, en ny månad, det är som upplagt för ett duktigare jag.

Söndag

Herregud, hur slapp får man bli?! Idag skulle jag ha tränat och städat. Vad har jag gjort? Tittat på Mad Men, läst modemagasin och lyssnat på musik.

Imorgon får alltså bli en dubbelt så produktiv dag. Två träningspass, städning och tvättning, övning och scenframställning. Det kan gå :)

Men visst är väl söndagar till för att vila?! Kanske gäller inte det om man även vilat på lördagen...

...but what can I do..


Ingenting

En slappdag indeed. Sitter nu med tända ljus (har kommit att bli en vana), chips, lyssnar på musik och kramar min nya pälskudde.

Det slog mig idag att det var längesedan jag var på operan. Varför?! Ingen aning. Jag har inte ens klar koll över vad som går nu. Nästa vecka får det bli ändring på detta. Nästa vecka ska bli ändring på mycket. Det blåser starka vindar idag, a wind of change? Kanske.

Nu ska jag fortsätta med den jag gör bäst. Ingenting.

Lördagar är till för återhämtning

Ja, nu kommer ljusen till användning. Skulle egentligen tvätta nu, men lyckades hitta en tid på måndag istället. Idag ska bli en riktig slappedag, en riktig mysdag. Jag behöver ta det lite lungt, då jag sovit riktigt dåligt denna veckan. Detta är alltså en återhämtningsdag and I like it! :)

Fira fredag

Nya ljus, pälskudde och en flaska rött inhandlat. Men nej, tro inte att jag ska sitta hemma och mysa. Ska snart iväg och fira fredag. Ljusen är för en annan dag.

Det har varit en dag av berg och dalbana, men i stort en mycket bra dag.

Nu - dusch, smink och klädombyte.

Sen - Ja, vem vet! :)


Äntligen fredag?

Hade en riktigt underbar sånglektion igår. Helt underbar.

Men ack så trött jag var. Hela dagen var jag en zombie-människa, så jag var förvånad att det gick så bra på lektionen. Väl hemma slängde jag mig i princip direkt i sängen och somnade som en stock. Jag sov, drömde som en idiot, och vaknade lite över nio. Ännu inte utvilad, men tvungen att gå upp.

Nu sitter jag och lyssnar på sånglektionen och försöker peppa upp mig. Herregud, det är ju en helt underbar dag idag!!! :)

Saker som ger gott humör

Nä, men se nu har det klarnat upp och bara för att det är torsdag behöver det inte vara en dålig dag. Det är faktiskt en väldigt bra dag. Promenad, lunch med vän, shoppingrunda med vän, fyndköp och snart sånglektion. Jag skulle säga att detta är en riktigt bra dag. Nu ska jag snart iväg och öva på skolan lite.


Torsdag

Med sovmorgon men ändå ingen sömn steg jag upp och begav mig ut mot Djurgården. Efter en helt underbar och fantastisk promenad beger jag mig in till city för lunch/frukost med bästa Jenny!

Sånglektion hägrar ikväll och lite övning ska hinnas med innan dess. En grå och blåsig dag behöver inte vara fel. Let's find out.


En längtan

Lyssnar på en kompis spellista. Vi har bytt icke-opera-eller-klassisk-musik-spellistor med varandra. Väldigt intressant. Plötsligt ljuder summertime (jazz-version) och jag drabbas av en längtan till sommaren i staden. Jag drabbas av en längtan efter långa promenader på Djurgården i kvällsolen. Efter varma shoppingrundor och glassar i farten.

Men nu är det höst. Det är inget fel med det. Imorgon blir det i alla fall med säkerhet promenad i paradiset. Känner för att gå och aldrig stanna, inte stanna förrän tankarna och känslorna är sorterade och utredda. Jag känner för att samtidigt lyssna på musik och inte stoppa förrän allt är klart. Jag känner för en ledig dag, en mellanlandning.

Men samtidigt känner jag inte alls för att mellanlanda, jag känner för att fortsätta frammåt, utan att stanna, utan att stoppa.

Imorgon blir definitivt en promenad i paradiset.


Lillördag

Fotbad, ett glas rött, jazz och brittiska Elle. Kan en onsdagskväll spenderas på bättre sätt?! Självklart, men det är inte så illa ändå.

Imorgon är det träning för hela slanten och givetvis sång för lika mycket slantar. Men nu ska jag njuta av vad onsdagskvällen erbjuder.


La voila!

Idag har jag haft pianolektion och det går mycket, mycket sakta frammåt. Små bitar i taget liksom. Mest pratade jag och min pedagog om inställning idag. Hon bad mig göra lite improvisationer över en dess-moll kadens. Jag kröp genast ihop och gjorde en orolig min.

Jag har blivit bättre att våga prova nya saker, saker jag inte har så bra självförtroende i, men det är fortfarande en del arbete kvar på den fronten. Innan jag ens prövat bestämmer jag mig för att det inte går, att jag inte kan. Fel inställning alltså. När någon frågar om jag kan testa ska jag säga JA! Tjejer är allt fjöntiga ibland.

Snart ska jag iväg på instudering. Har så otroligt mycket sånger att studera in, men jag vet inte vart jag ska börja och hur jag ska börja.

La volià, la voilà, la voilà la Carmencita!


De med det där extra

Sitter just nu och lyssnar på Schumann och hans "Stille Tränen". Några som medverkar på samma seminarium som jag framförde den idag och herregud vad den är vacker! En riktig Kajsa-sång, svullst, stora känslor, laddningar så man svettas och näst intill dör. Undrar om den finns i låg sättning...

Tänk vilka duktiga musiker som gömmer sig på skolan. Det har kommit att bli en självkarhet att man rör sig bland begåvade människor, men så finns det de som sticker ut, som liksom har så mycket mer än alla andra. Det är svårt att sätta ord på vad det är, men de har förmågan att verkligen musicera, att leverera och beröra.

De är ofta inte de som syns och hörs mest i korridoren, inte oftast de som visar upp sig själva. Men när de väl musicerar, när de väl börjar spela förstår man att detta, detta är något alldeles extra.

Ett brutet löfte

Som förutspått har det varit en bra dag. Har i eftermiddag spenderat ett antal timmar på fik. Sorgligt nog var det med samma person som jag lovat att aldrig fika med, utan istället träna med. Det höll liksom inte hela vägen, men vi har båda varit sjuka länge och det är vårt argument. Men nu blir det ändring. Aldrig mer fika igen, men träning så det slår...om vi inte är sjuka då vill säga...

På fredag blir det för övrigt förmodligen Body Combat. Nu ska jag sparka igång min kropp.

 


Back on track

Vaknade och hörde hur det droppade utanför och med inställning på regn drog jag upp persiennerna och blev så glatt överraskad att jag nästan skrattade till. Blå himmel och solsken. Antar att det var nattens frost som droppade på fönsterkarmen.

Solen ler och jag ler. Det händer bara bra saker idag och jag är inte mer förkyld än igår. Men detta kan ju knappast misslyckas.

Är dessutom sugen på att lyssna på klassisk musik och opera, något jag inte varit på ett tag. Detta har förmodligen att göra med att jag äntligen börjat komma igång med min egen sång. Inspirationen och motivationen börjar leta sig tillbaka. Är det vår eller höst? Naturen säger höst, men magen säger vår.


Livet i allmänhet

På väg hem från ytteligare en fantastisk sånglektion satt jag mitt emot en kvinna i medelåldern. Hon satt där och läste tidningen, nyklippt, lagom sminkad, piffiga kläder och med en lugn och harmonisk min. Hon var kanske på väg hem från jobbet, ett jobb som hon går till varje dag, ett jobb som ger henne fast inkomst, ekonomisk trygghet och som gör att hon kan klippa håret regelbundet, köpa smycken och piffiga kläder. Hon åker hem till sin familj och äter lugn middag där det talas om dagen, morgondagen och framtiden.

Hon är trygg. Hon har ett jobb, en familj och ett hem.

Mitt emot henne sitter jag. Jag är på väg hem från en sånglektion som kostat mig ett antal hundralappar. Jag är lycklig och inspirerad. Jag sitter i hetsiga och spridda tankar om sång, känslor och livet. Varje månad dimper det ned csn-pengar som går till mat, viktiga nödvändigheter och lite nöje. Med god planering kan man nästan få lite livskvalité. Jag är på väg hem till ett litet, litet rum där jag som högst lagar till gröt i micron och dricker en kopp te i min ensamhet.

Tänk vad olika liv vi lever. Kommer jag någonsin leva ett liv som den kvinnan som satt mitt emot mig? Eller frågan är egentligen om jag Vill leva det livet?!

Those days

Somnade halv tolv. Vaknade nio. Utvilad och pigg. Nu är det tvättid och sångplugg som gäller. Sedan står övning, övning, dejt med Sophie och sånglektion på programmet. Jag känner att detta kommer bli en produktiv, rolig och givande dag.

Njut av din måndag! :)


Ich zieh' dahin, dahin...

Lyssnar på Gedichte der königin Maria Stuart av Schumann. Jag läser just nu även en bok om just denna drottning av Skottland. Jag har inte läst hela, Maria har precis lämnat Frankrike (egentligen så långt jag behöver läsa inför semenariet då jag bara sjunger den första sången) men jag vill verkligen inte sluta läsa nu. Det är ett intressant och tragiskt livsöde.

Gillar verkligen när det finns material, verkliga händelser och människor, bakom sånger man sjunger. Det kan man i flesta fall hitta, om inte annat från kompositören eller diktaren själv. Om man skaffat sig lite bakgrund får sångerna, texten, harmonin och melodin en helt annan betydelse.


Regn

En riktig höstdag som spenderats och spenderas som sig bör. Promenad i regnet, fika på fika och musik. Stockholm har sina sidor och jag gillar nog faktiskt allihop.

Imorgon är det ingen musikhistoria och inget annat heller vad jag vet än. Med andra ord är det tvätt och sovmorgon som gäller. Sovmorgonen är välförtjänt eller snarare behövlig. Antal sömntimmar denna helgen är lätträknade, men det har det varit värt.

Ikväll blir det nog musiklyssning, te och filtmys. En riktig höstdag och en riktig höstkväll.


Oktobersöndag

Melissa Horn, regn och ett ledset men ändå lyckligt Stockholm. Gårdagen var den mest spontana kvällen på länge. Trevligt, oväntat och helt ok! Idag åker lillasyster hem och lämnar fantastiska Stockholm bakom sig alldeles för tidigt enligt min åsikt. Har vi ens hunnit umgås?! Vart tog dagarna vägen?!

Idag är en riktig mysdag, en riktig höstdag. Man vill bara göra höstiga saker, mysiga saker. Frågan är bara om orken finns där. Jo, men visst gör den det! :)


Hebreiskan lämnad libanesiskan slipas

Konserten avklarad. Försöker inte tänka på det dåliga, utan det bra...eller försöker att inte tänka på det alls faktiskt. För nu ska jag iväg med lillasyster och äta libenesiskt. Det blir vår sista måltid tillammans, i och med att vi räknar med att försova oss och missa frukosten imorgon.

Ha en fantastisk lördagskväll! Nu ska vi gästa libaneserna. :)


Kings and queens

Igår gav vi, drottningar av Småland, oss ut i natten för att uppleva jazziga tongångar, goda drinkar och glada människor. Vilken besvikelse.
Vad kan sägas om gårnatten? Fasching var en stoor besvikelse men Burger King höll mottet.

Idag är det konsert med Oktoberensemblen och nu håller vi tummarna hårt för att det ska gå!



En besviken Småländsk drottning hos kungarnas Kung


På språng

På utfart. Ska se vad fasching har att erbjuda. Ha en underbar fredagskväll!


Jag yrar inte, snön yr!!

Ja, Herre Gud, vad finns det att säga mer än "Jippie"! Det snöar ju! :)

Det snöar och lillasyster är på besök. Idag blir det heldag i skolan med gehör, rep och gemensam sång. Idag blir en bra dag!


Oh yeeeah!

Vad kan jag säga, jag har den mest underbara sångpedagogen. Det är inte bara det att hon är fantastiskt sprudlande och får mig på gott humör hon lär mig även sjunga som ingen annan! Jag har verkligen hittat hem.

Hon sa att ibland kan det faktiskt vara bra att sjunga lite när man är krasslig och idag kunde det inte finnas någon bättre medicin. Jag skuttade och dansade på vägen hem. De andra på gatan måste trott jag var lite knäpp, men det var ju i Vasastan och där bor jag ju ändå inte. De får tro vad de vill.

Nu ska jag skutta vidare här hemma med dammsugare och skurmopp. Det ska städas innan lillasyster kommer hit. Inte ska hon väl ligga bland damm och smulor.

Hej hopp!


Till min syster

Har förstått efter tusen statusuppdateringar på fb att snön är kommen i Småland. Här är det minsann ingen snö, bara kallt.

Men idag kommer min syster till staden.
Men idag ska jag äntligen ha sånglektion.
Men idag kommer ju bli en fantastisk dag trots snöbrist och kyla.

Dagens tips: Njut av varje sekund av denna dag! :)




Lillördag

Kom hem från repet tidigare än jag trott, ett rep som gick bättre än jag trott. Nu är det som om det lättat något tungt från mina axlar. Nu är det "bara" konserten på lördag som oroar mig...ja, och min förkylning givetvis.

Hur som helst. Det är onsdagsmys på hög nivå (dock utan päls). Tända ljus, mysig musik och te. Imorgon kommer min kära syster till staden. Det kommer bli galet och galet kul! Som jag längtat efter henne. Efter att ha spenderat hela sommaren tillsammans har det varit lite tomt nu. Men i helgen ska vi ha quality-time.

Ciao, mes amis!

Bänädiiktos qui väänit...



Är hemma en sväng och lyssnar, studerar och nynnar med i de käcka melodierna i Mozarts requiem. Ikväll är det rep med orkestern och nej, jag kan inte allt felfritt. Det är några insatset jag bara inte kan få till, jag hittar inte. Jag har ingen ambition att lära mig dem tills ikväll, men plugga ska jag göra ändå.

Reeeeeeeeeecordaaaare Jeeeesu piiiiiie...

Vilja vila

Nu sitter jag här med min päls igen. Jag sitter men vill hellre gå och lägga mig. Lyssnar på Melissa Horn, musik jag aldrig trodde jag skulle tillåta på min dator, och känner mest för att göra ingenting. Fast jag borde göra mer än ingenting, jag borde lyssna på Requiem och körsångerna igen.

Men jag orkar inte. Bara en liten stund av ingenting, sen kan jag ta itu med saker och ting. Men vi vet ju hur produktiv man ändå inte är de sista timmarna på dygnet...

En dag av piano..

Så var jag hemma, ca 6 timmar tidigare än igår och ungerfär dubbelt så pigg.

En skön, rolig och givande dag. Sång, sång på piano, sång med piano, sång och piano och piano på piano.

Jag lyckades sjunga hos min sångpedagog och ser ljust på mitt tillfrisknande.
På pianolektionen arbetade vi med att "sjunga" med högerhanden.
På sång och piano-semenariet var det piano i sångerna
På min pianolektion arbetade jag även med att spela piano...alltså pianissimo.

Pianissimo är nog den mest energiska och laddade i musiken. Jag har sagt det förr, men att lyckas tygla energi ger en otrolig laddning som känns i hela kroppen. Det är en härlig men jobbig känsla, en arbetsam men sexig känsla. Motpoler är ju underbart.


Uppe lite senare än tuppen, but still...

Om det var svårt att gå upp igår var det en omöjlighet idag. Men vet ni vad?! Jag har gjort det omöjliga, jag har stigit upp och jag sitter duschad och äter frukost. Det är knäppt och pinsamt att behöva erkänna att det var vid nio väckarklockan ringde. Tänk de som går upp tidigt på riktigt!!

Hur som helst. Idag ska jag träffa min sångpedagog på skolan, min pianolärare och sedan ska jag även ha instuderingssemenarium. Kommer inte bli riktigt en lika lång dag som igår, men sådär halvlång blir den ändå. Ikväll ska jag lägga mig i tid.

Watch me!


Trött men glad

Detta har varit en riktigt, riktigt lång dag. Började med musikhistoria på morgonen då vi hade lite av en salong. VI fick musikunderhållning av några i klassen och vi fortsatte att prata om romantiken. Åh, vad jag älskar allt från denna tid. Trängtan, längtan och allt på en gång.

Därefter träffade jag tillsammans med de andra solisterna i Mozarts requiem dirigenten som ska leda oss genom detta. Det är inte kul att när man för första gången träffar en dirigent är sjuk och hes. Man vill ju göra så gott intryck som möjligt, men särskilt gott kan det knappast blivit. På onsdag ska vi träffas med orkestern. Snälla Gud, låt mig bli bättre tills dess.

Från kl. 18.30-21.30 har jag haft rep med "oktober-ensemblen". Att sjunga i kör när man inte är riktigt frisk är ingen hit kan jag lova. 

Men hörrni! Tro inte att jag är bitter, jag har skrattat mig igenom denna dag. Jag har varit glad, kanske trött, men ändå glad. Nu ska jag avsnjuta en kopp te, tända lite ljus och lyssna på icke-klassisk musik. Få landa i mig själv helt enkelt.


Levande? Ja. Normal? Knappast.

Är det normalt att bo i sin päls inomhus? Det är inte värst kallt, men jag bor i den ändå.

Lyckades för en stund sedan dra igång brandlarmen. Kommer någon och knackar på och ser om man brinner inne eller lever? Nej. Denna bostad kan bli min död. Tur för mig att jag bara blåste ut ett ljus.

Jag har skrivit klart musikhistorian och skickat in den, jag har övat ensemblesångerna. Nu återstår requiem. Kämpa, kämpa, kämpa.




Pirr i magen

Himmlen är blå även idag, kanske mer blå än någonsin? Löven är kanske av vackrare färger än någonsin och luften är kanske friskare än aldrig förr. Allt är lite bättre än innan.
Livet är lite vackrare, lite bättre och en förväntan lurar under huden.

Jag har ett pirr i magen.


Produktivitet

Idag är jag uppe och igång. Sitter och lyssnar till de körsånger vi i "oktober-ensemblen" ska framföra nästa helg. Det är plugg, plugg, plugg och då inte bara noter utan text. Danska och hebreiska. Denna söndagen ska jag även lära mig altparierna i Mozarts Requiem samt skriva en recension i Musikhistorian. En produktiv söndag. Here we go!


En stund i tankar

Sitter nu nyduschad i pälsen och långklänningen jag numera lever i. Här sitter jag och ler över hur saker och ting aldrig blir vad man tänkt sig. Egentligen har man så lite att säga till om sitt eget öde, eller rättare sagt har man ingenting att säga till om. Man står maktlös inför det, men det är en skön känsla om man bara kan släppa kontrollen och flyta med.

Sedan ska man ju inte bara släppa taget om allt, då går allt åt skogen. Men det är en trygg och härlig känsla att ödet håller i trådarna.

Sitter och njuter av nocturnes av Chopin och tänker att äntligen kan jag börja livet som sångerska igen. Som jag längtat efter att få sjunga och jobba med musiken, leva musiken.

Musik är livet och livet är verkligen musik!

Diana Damrau som Rosina i Barberaren i Sevilla av Rossini.


Helgen i korthet

Lagom trött efter en lång natt och morgon. En sjukt rolig utgång med sjukt roliga människor. I helgen ska jag lära mig alt-partierna i Mozarts Requiem, jag ska försöka lära mig sångerna som jag ska sjunga i vokalensemblen. Givetvis är det omkring en miljon ytterligare saker att göra, men jag måste prioritera. Det är så mycket man vill göra när man äntligen blivit frisk och det finns så mycket man måste ta i tu med nu när man blivit frisk.

 Denna helgen måste bli och kommer att bli effektiv.

Friday night

Nu är det fredag mina vänner och jag mår bra! Jag kan svälja utan att det gör ont. Detta ska firas. Hur ska ni spendera denna kväll? Jag ska iväg och träffa trevliga människor och ha trevligare än någonsin! Önskar dig en ruskigt trevlig och mysig kväll.



BTW Ja det är en obäddad säng i bakgrunden. Det var en stressig morgon...

Fredag

Klarblå himmel, färgglada löv, frisk luft. Detta är en fredag som inte kan misslyckas.


Imorgon

Imorgon har jag tvättid och denna gången ska jag inte missa den. Mitt lilla rum är i princip bara tvätthögar just nu. Det stora arbetet blir att sortera och prioritera för allt hinner jag inte tvätta imorgon. Jag nämligen även ha gehör och gemensam lektion. Därefter blir det diverse fredagsaktiviteter. En riktigt bra fredag med rena kläde helt enkelt!


Vindarna vänder

Jag tror faktiskt det håller på att vända. Svullnaden har gått ned och jag känner mig pepp och redo att sätta igång med det som kallas livet igen. Imorgon bli förmodligen första gången på ca 2 veckor jag ska försöka ta ton på riktigt. Det ska sannerligen bli spännande att se vad det är för slags ljud jag lyckas åstadkomma.

Jag vet inte om det var sushin, djurgårdens friska luft eller alla böner jag bett, men jag tror minsann det vänder.




Att börja dagen med Requiem

Ingen bättre lycka idag med halsen. Sov dessutom bort tiden för bokning på vårdcentralen. Jag får testa jouren i eftermiddag i stället. Sitter just nu och lyssnar på Mozarts Requiem och nej, det är inte för att jag är deprimerad utan för att jag på något vis måste lära mig altpartierna utan att sjunga. Det är ett av mina projekt för dagen. Wish me good luck!

Kanske tar jag mig en liten runda kring Djurgården idag igen, om det bara inte blåser för kalla vindar. :)




Det kurrar i själen

Är hungrig på livet.


Onsdag och oväntade äventyr

Har idag gjort två rundor på Djurgåden även om jag bara planerat...ingen! Jag skulle egentligen till affären, men benen bar mig liksom förbi och iväg mot mitt paradis. Som om jag inte fått nog av en runda gav mig ut igen. Det är verkligen en magisk plats morgon, dag som kväll. Nu är det ju lillördag och det firas med...bok om Maria Stuart, grönt te och förhoppningsvis lite sömn. Försvinn nu dumma förkylning så jag får leva ett normalt liv!




Ger snart upp

Jag vet att jag lovat att inte skriva mer om min sjukdom, men nu är det oundvikligt. Det är nämligen det enda som tar upp mitt sinne och min energi just nu. Igår började en svullnad växa fram igen och under kvällen blev det värre. Jag fick inte många timmars sömn på natten då jag hade så ont i mina köttlar att tårarna kom varje gång jag svalde.

Jag drabbades av en slags ångest över att jag aldrig blir frisk. En ångest över att detta är något som kommer tillbaka med jämna mellanrum och har gjort i åratal nu. Vad är det för fel på mig? Har jag någon obotlig sjukdom? Kommer jag aldrig få sjunga igen?! Är mitt liv som sångerska bara en krossad dröm?

Ja, jag är lika uppgiven som det verkar. Är min högsta dröm ouppnåeligt? Vad finns det då för mening?


Svar

Avbokade mitt pass BodyPump. Varför? Vet inte om jag har något svar på det. Är trött, men ändå pepp. Är sugen men ändå seg. Är inte bra i halsen men frisk i kroppen. Vet ni vad som skulle passa helt perfekt? En promenad på Djurgården. Kanske är det just det jag ska göra. Men det är ju så kallt ute...det blir kanske gymmet ändå. :)

Med andra ord har jag fortfarande inget svar på frågorna varför jag avbokade mitt pass eller vad jag ska göra istället.

To be continued...

Tjuren och dess förbannade horn

Nu har jag gjort något jag fruktat länge, något människor i min omgivning försökt övertala mig att göra, något jag inte velat inse att jag måste göra. Jag har skjutit på det länge, länge och bortförklarat mig med att det ännu inte är någon brådska, att det nog ändå inte är nödvändigt. Idag har jag verkligen tagit tjuren vid hornen. Idag har jag ringt till en halsspecialist och bokat tid. Den 12 november ska jag dit och få reda på om min hals är som den ska.

Den egentligen anledningen till att jag skjutit på det är inte ekonomisk, är inte för att jag inte tror att det är något eller inte tror att det kan behövas. den egentligen anledningen är att jag är rädd för vad han ska säga. Just nu surrar huvudet av olika missöden som kan drabba mig under detta besök.

Men nu är tiden bokad och jag ska dit. Jag ska ta tjuren vid hornen.

Tisdagar är väl fina?!

Yes! Lika härligt väder idag. I got a feeling, that today's ganna be a good day. :)

Julie London i Stockholm

Musikaliskt har jag idag gjort en resa från Kanye West till Mozart via Moby, Kanye West, Beethoven, Mahler och Rihanna.

Nu sitter jag och blickar över det lilla jag ser av Stockholm i oktober-mörker. Jag ser kanske inte staden, men jag vet hur den känns och hur den ser ut, hur den doftar och hur den är. Jag lyssnar på Julie London med tända ljus och avnjuter en kopp te. Stockholm och jazz är verkligen en kombination som skapar speciella känslor hos mig. Jazz är stadsmusik, inte sant?



Jag tränar för livet

När jag för någon dag sedan kände att det var något i luften måste jag ha fått det i lungorna. Jag är på sådant toppenhumör! Jag var på toppenhumör innan träningen och är på ännu bättre humör nu efteråt. Jag log mig igenom hela cykelpasset. Ok, tänker ni, antingen var leendet ett grin av smärta eller så tog hon helt enkelt inte ut sog tillräckligt.

Fel och fel. Jag pressade allt ut de krafter jag hade i benen (även om man nu i efterhand känner att man kanske kunde ge lite till). Jag blir bara så himla glad av att träna, av energin i gruppen och framför allt av energin i musiken. Har man bara bra musik blir träningen dubbelt så rolig och effektiv.

Aaah. Underbart i alla fall!

Det är verkligen en förändring i mitt liv! Allt ser annorlunda ut och jag har till och med bestämt mig för att ha datorn på skrivbordet och inte i sängen. Ett stort steg kan jag säga.



Klärobskyr / clair-obscur

Idag är det dags att återuppta operationen "blivande longlasting-kick-ass-operasångerska". Idag ska jag nämligen möta upp Jenny för att sedan gå till Sats och träna. Cykling står på schemat och jag siar att jag imorgon kommer ha svårt att gå. Detta för att jag inte tränat på ca två veckor nu. Sjukan är nästan över, men någon sångröst har jag ännu inte. Men denna vackan kommer jag med all säkerhet bli frisk!

Jag är glad att jag hittils överlevt denna dag, då jag i morse trodde att jag skulle falla ned och somna mitt på gatan. Men vädret är fantastiskt, luften är frisk och med träning på schemat kan knappast dagen misslyckas!

Just nu håller vi på att arbeta med romantiken på muskhistorian, något som givetvis bidrar till att man inte somnar på föreläsningen. Det är ju denna musik jag brinner så för. Och vem kan inte älska det? Mycket från denna tid är ju fantastisk - konst, musik, dikter och romaner. Länge leve det drömska, det trolska, det svärmiska och det extatiska. Länge leve det känslostormande, det utopiska, det visionära och det klärobskyra. :) Länge leve romantiken!



Bita ihop, svälja och bara göra

Konstigt det där med att måndagsmornar alltid ska vara så oerhört svåra att gilla. Jag hade gärna flyttat hela denna process till imorgon. Få vända sig om när klockan ringde och skjuta på måndag en dag. Men nu är det måndag vare sig jag vill det eller ej och musikhistoria har jag vare sig jag vill det eller ej. Det är bara att göra.


Något i luften

Nu känner jag något igen. Det var något i luften när jag var ute innan. Något friskt, något nytt och det gav mig ett pirr i magen. Det är livet och framför allt lusten att verkligen leva ut det som gör sig till känna. Jag känner mig annorlunda än igår, än alla dagar innan det. Det är absolut något på gång och jag gillar det. Stegen var lätta och luften var frisk, löven hade ny färg och ljudet av staden var ljuv.

Ja, det är definitivt något i luften och i hela mig. Är det bara jag, eller är det verkligen en ny tid som hägrar?




En ovanlig lördag



Ready to go! Känner mig faktiskt nästan levande och är hoppfull inför kvällen. Ha en trevlig kväll du med vettja!

Inte en vanlig fredag.

Nej, det blev verkligen ingen vanlig fredag, men vilken fredag är egentligen det?

For ut på stureplan och hade verkligen roligare än jag haft på länge. Gud, vad jag behövde det! Idag har därför varit en riktig slapp-dag. Synd på det vackra vädret, men ibland kan man helt enkelt inte ta till vara på allt.

Sitter nu och laddar om. Ska träffa upp lite vänner för en ruskigt trevlig kväll.


En helt vanlig fredag

Your heart is as black as night. Du är sångens Zlatan. Allt detta är citat från kvällen. Hoppas ni har en minnevärd och härlig kväll.

I drömmen du mig budskap bringat?

Inatt har jag drömt. Inatt har jag drömt riktigt mycket och riktigt skruvat. Allt var med. Väldigt konstigt och det var just konstig jag kände mig när jag vaknade. Jag visste inte riktigt var jag var.

Nu är jag uppe och vet vart jag befinner mig. Det är kusligt det där med drömmar.

Idag väntar scenframställning och sedan rep med en vokalensemble. Givetvis blir det väl inte så väldigt givande rep, då jag inte kan sjunga. Men känner ändå att jag behöver vara där. Sedan får vi väl se vad som händer. Det är ju fredag.


Ett brev till er jag måste skriva, det står ej annat i min makt

"I drömmen du mig budskap bringat,
Fast synlig ej, du var mig kär,
Din sköna blick mig plågat där,
i själen har Din stämma klingat.
En dröm, så envis...den var sann!
Så snart då kom, jag genast visste,
min kind blev röd och handen riste,
och tyst jag tänkte: Det är han!"

Detta är en del ur Tatjanas brev i Eugen Onegin av Pusjkin. Tänkte lära mig den till morgondagens scenfrämställning. Hade först en ambition att lära mig hela brevet, men så mycket tid har jag inte. Dessutom skulle jag ändå inte hinna med att jobba med hela. Så det blir denna lilla snutt eller något annat. Om inte annat kan jag ta en text ur en romans eller något. Det löser sig.

Men det finns så mycket ambition, så mycket vilja, men så lite tid. Jag älskar våra scenframställningar och då även vår lärare som verkligen kan få oss att hitta bra saker. Det är verkligen intressant det där med teater. Om man ändå hade lite talang för det. Meningen är väl ändå att försöka locka fram den lilla talang man besitter och arbeta och utveckla den nu under dessa år. Scenframställningen känns faktisk som den viktigaste och mest utvecklande kursen på utbildningen.




S wonderful

Är fortfarande ett vrak, men efter att ha sett Funny face med Audrey Hepburn och Fred Astaire känner jag ändå för att försöka ge mig av till skolan och eftermiddagens scenframställning. Jag är ännu inte frisk, men vad tusan!






Fika för folket och Tiffanys till teet

Som väntat blev jag på mycket bättre humör när jag träffat underbara Jenny. Det är skönt att ha någon man kan tala och vara med helt fritt. Det blev först fika för att fira hennes namnsdag och sedan mathandling på hemköp. Med matvarorna i famnen traskade jag åter hemmåt till min lilla lya. Nu har har avnjutit Breakfast at Tiffany's med tända ljus, te och givetvis lite godis.



Vad kan jag säga om filmen? Ingen storfilm, men helt klart ett bra komplement för SATC. En föregångare på någotvis och givetvis en klassiker. Man kan ju inte låta bli att älska den med sin ytliga handling och underbara soundtrack - Moon river.

Se den, flickor. Ni pojkar kan nog inte se något större värde i den.

Så, fortfarande sjuk, men med ett klarare sinne och med en trygg känsla av att man inte är ensam.


Redo?

Duschad. Check.
Vrak. Check
On my way out. Check
Redo att möta civilisationen. Inte alls


Vem är hon?



Vad kan jag säga. Jag är ett vrak. Jag var hemma igår och är hemma även idag. Jag har spenderat det senaste dygnet åt alleldes för lite sömn och kanske för mycket av tv-serien Mad Men? (knappast) Idag är jag ett verkligt vrak och jag har inte bara tittat på Mad men utan även tittat mig själv i ögonen, i spegeln. Jag liksom fastnade och stod där alldeles förlänge för att vara normalt.

Så många tankar slog mig där jag stod, de snurrar och jag kan inte riktigt sortera dem. Det var en ganska läskig upploevelse kan jag erkänna, att se igenom sig själv på något vis. Vem är hon?!

Jag hade bestämt mig för att isolera mig från omvärdlen idag. Ingen mobil, inget internet, så det var med skräckblandad förtjusning jag fick sms om "fik-förfrågan". Men så slog det mig, kanske är det bra för mig att gå ut bland civilisationen trots allt.

Men som jag sa till min fik-kompanjon - det är på egen risk. Jag är finnig, rödögd och ett allmänt vrak. Jag tror inte riktigt hon vet vad hon gett sig in på.


Smak av tid

Igår innan jag somnade, precis innan jag somnade, fick jag smak av tiden som varit. Smaken var så distinkt att när jag blundade var jag nästan där, allt var så verkligt. Jag blev hänförd av hur sött den smakade. Hur mjuk och len, hur söt och hur ljuvligt var inte smaken av den tiden!

Det slog mig att man aldrig kan känna smak av framtiden på samma sätt. Det är därför man så gärna längtar tillbaka. Om man någongång känner smaken av framtiden smakar den oftast torrt och mjöligt. Det beror inte på att man inte ser ljust på framtiden, utan helt enkelt för att framtiden inte smakar lika sött som tiden som varit.

Idag rycktes jag upp ur mina drömmar, ljuvliga drömmar, och smaken var som försvunnen. Idag smakar ingenting.


Är du pigg?

Pling, pling, plingeling. Så vaknar jag till väckarklockan (läs. mobilen) och tänker att lite till kan jag allt sova.

PLLLLIIIIIIIIIRRRRRRRRRRRRRR, PLIIIRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR, PLLIIIIIIIIIIIIIRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR. Så vaknar jag till dörrklockan och far upp som en stucken gris (ok, kan medge att detta ger bilder.asg). Ja, men klockan är ju halv nio och reperatörerna vill checka ventilationen på rummet.

-Är du pigg? undrar han
-Mycket, svarar jag med jordens förmodligen mest basiga och skorriga röst och detta med en tovig fläta i håret och halvöppna svullna ögon.

Jag tror inte han trodde på mig...

Gilla läget..

Ok. Nu har jag tyckt synd om mig själv och deppat över min utdragna förkylning. Kanske är det dags att acceptera den och gå vidare? Det är ändå inget kul för omgivningen att bara tjabba om hur sjuk man är, om hur halsen käns och om hur synd det är om mig. Inte kan det vara särskilt roligt att läsa inlägg efter inlägg som bara innehåller sjukrapporter.

Nej, nu är jag sjuk. Låt oss säga att jag säger till när jag är frisk igen.

Så. Sånglektion idag, som ju blev lite kort i och med att jag inte kunde sjunga. Imorgon masterclass vilket innebär lyssna, lyssna, sitta, sitta och förhoppningsvis skratta, skratta. Läste någongång, någonstans att man varje dag måste le och skratta om man så ska fejka det. Kan nog stämma. Tänk nu på det mina vänner.




Måndag

Vaken. Check.
Förkyld. Check.
Dålig hårdag. Check.
Dåligt humör. Inte alls.


Söndagsrapport

Vad kan jag säga. Jag är fortfarande vaken och i full gång med att städa, diska, plocka och dona. Varför gör man alltid sånt på konstiga tider? I detta fall hade jag nog egentligen tänkt att skjuta på städningen någon dag men kom på att de ska komma och kolla ventilationen i veckan, och inte vill man väl visa upp sitt allra grisigaste jag. Nej, det vill inte jag i alla fall, så nu är det städning som gäller.

Vet inte riktigt var min förkylning står just nu. Det känns bättre, men är det bättre? Det får morgondagen utvisa. Enligt min planering ska jag ju vakna frisk som aldrig förr imorgon. Jag tror fortfarande.

To be continued...

Söndagsrapport

Ja, vad kan jag säga. Jag är fortfarande vaken. :)

Söndagsrapport

Ja, vad kan jag säga. Jag är vaken! :)

This, this is my life

...eller ja, i alla fall min helg. Att spendera sin helg med sig själv på 16 kvm kan gå en på nerverna. Det är verkligen ett test. Tänk vad som händer när man sätter ett flertal personer i ett hus (vilket ju så många tv-serier bygger på) och tänk då alla dessa konflikter och dessa intriger med bara en person. Ok, jag kan inte precis säga att jag lever som en dokusåpa, men lite schizo blir man.

Lite schizo och lite galen. Deppig och uppåt om vartannat, rastlös och trött om vartannat. Om jag bara hade varit frisk...

hur som helst lider jag fortfarande av förkylning och undrar vad jag ska ta till här näst. Känns som om jag gör allt som står i min makt. Visst har det blivit bättre, men jag är ju fortfarande inte riktigt frisk. Men imorgon så.

Ha för tusan en riktigt bra lördagskväll och ha kul åt mig, snälla!

Hälsningar från en nerbäddad och smått uppgiven Kajsa.

Syndast i hela världen!



Japp, japp, japp, nu är det riktigt synd om mig. Det där med det-är-så-synd-om-mig-helg är inget skämt, jag går all in! Jag hoppas ni ser hur synd det är om mig! Det är så synd om mig. Jag har tänt ljus, lyssnar på synd-om-mig musik och dricker det-är-synd-om-mig te. Det är så synd om mig! Det är förmodigen syndast om mig i hela världen. Ja, så är det nog. Herregud vad synd det är om mig. Jag går verkligen in för denna känslan och tänker att jag kanske blir friskare då? Hur som helst är det det jag prövar ikväll, imorgon kör jag en annan metod.

...men visst är det synd om mig. Det är syndast om mig i hela världen...


Remember me



Så var första filmen sedd. Jag är felt förkrossad. Filmen heter Remember me och jag gråter fortfarande, men nu något lugnare. För någon minut sedan låg jag och vred mig i sängen och grät högt och ljudligt (undrar vad grannarna tror...). Men det var verkligen brutalt, känndes som om någon huggt mig i magen eller i hjärtat. Fy fan...


Projekt kurering

God eftermiddag mina vänner! Nu inleds min det-är-så synd-om-mig-helg. Jag har bunkrat upp med filmer, opera dvd, frukt, vitaminer, te, filtar, ljus  och för att vara ärlig lite godis men i lagom mängd faktiskt(!).

Jag vet inte riktigt hur helgen kommer se ut, men jag vet att det är synd om mig men att jag på måndag kommer vakna frisk och kry som aldrig förr. Projekt kurering har startat.


God morgon

Lyckades faktiskt genomlida natten utan större besvär. Igår var det värre. Igår vaknade jag med den där underliga känslan av att ha varit med om något obehagligt eller konstigt. Man vet att man drömt något riktigt skrivat, men kommer inte ihåg vad, man bara har en lustig känsla i magen.

Hur som helst, vaknade idag och var som vanligt igentorkad i halsen. Min förkylning är väldigt seg, vilket gör mig lite nedstämd, men annars är ju allt så bra, så det är ju lite synd att låta det ta ner en.

I helgen ska jag kurera mig, och endast kurera mig. Jag har två nya opera-DVD som ska ses. Lohengrin och Norma. Två mycket spännande operor som man ju hör så mycket om, men aldrig sett. Så ikväll väntas lite fördjupning i någon av dom och sedan visning.

And that, my friends, is how my friday will be spent!

RSS 2.0