Romantik så det slår

Nu har jag varit och sjungit på bröllop. Är det inte drömväder idag? Hur som helst var det ett av de vackraste bröllop jag sjungit på. Jag kände bruden lite, då hon sjungit med i kören innan.

Jag har väldigt sällan problem med att hålla mina känslor i styr när jag sjunger. Är jag ledsen, eller något, kommer det efteråt. Idag hade väldigt svårt att hålla tårarna borta, just för att det var så otroligt vackert. Paret var så vackra tillsammans och det var en sådan pampig ingång och en såå vacker klänning. Ja, det var verkligen som en dröm. Jag skulle sjunga den första sången direkt efter ingången, och det var då jag hade svårt att kontrollera mina känslor. Ännu svårare blir det ju när det så vackra paret står vänd mot en, och man sjunger de där smäcktande kärlekstexterna in i deras lyckliga ögon. Åh...så underbart.

Och nu när man är i ett sådant romantiskt "mood" så passar det väl inget bättre än att lyssna på Taras theme ut Gone with the wind-the most romantiska filmen av de alla. Åh, vad längesen jag såg den...

Ja, idag är verkligen en fantastisk dag!

På som grädde på moset, visar SVT 2 Operans produktion av Askungen ikväll kl. 21.05, självklart med Malena Ernman. Det får man inte missa.

På bröllopet fick jag tillfälle att ha på mig min nya, fina kjol. Jag var i valet och kvalet om jag verkligen skulle vara barbent för man är ju vit som ett lakan. Men som kantorn som spelade idag sa (hon  hade haft samma kval idag på morgonen), att man kan ju faktiskt inte hjälpa det och det är ju faktiskt bara vår än.

Jag i nya kjolen, färdig för bröllop.

Sovdags

Åh, nu är det sent. Allt för sent. Men jag kan inte sova! Det är så mycket som rör sig i huvudet nu. Hela denna dag har jag gått och längtat till hösten och till Stockholm! Det är bara en lägenhet som saknas, sen är mitt liv perfekt.

Var på förmiddagen och pratade med min handledare för kursen och vi gick igenom rapporten. Nu är rapporten avklarad, liksom arrangeringsuppgiften så nu är det en uppgift kvar i gehörshäftet sen är det sommarlov som gäller. Gud vad jag längtar!!

I helgen blir det mycket sång. Imorgon ska jag sjunga på bröllop och på söndag ska jag sjunga med kulturskolans kammarkör kl. 17.00 och med Väckelsångskören kl. 19.00. Det blir stressigt, men det får gå.
 Nästa vecka har kammarkören två konserter på universitetet och sedan avslutar vi terminen med middag på Villa vik. Det ska bli mysigt.

I mitten av nästa vecka kan man säga att mitt sommarlov börjar. Jag har beställt tid hos frisören med. Jag är i stort behov av att klippa mig nu, och jag var en aning drastisk då jag gick till en ny frisör. Jag har klippt mig hos samma person sedan jag var liten och kände kanske att det kunde vara spännande att pröva något nytt.

Nä, nu måste jag försöka sova, lovade nämligen lillasyster att följa med ut på morgonpromenix kl. 06.30 imorgon.

Taggar till...

Idag ska brevet postas. Brevet som innehåller svarsblanketten från Kmh. Svarsblanketten som säger att jag vill ta min plats på IE på Kmh. Sen finns ingen återvändå. Men, for en tanke genom mitt tomma huvud igår, tänk om jag kommer in på musiker! Varför ska man gå och undra, så jag ringde, handlingskraftig som jag kände mig, till kmh och frågade vilken reservplats jag stod på nu. Vad jag förstod hade fem tackat ja, och jag stod nu som 3:e reserv. Alltså, ingen stor chans att jag kommer in där, så det får bli IE.

Även om jag tidigare sagt att IE nog inte är något för mig, känner jag mig väldigt taggad. Vad jag har hört från folk som går där, är det tufft och mycket arbete. Jag är taggad att jobba, men mest taggad för att prioritera sångstudierna framför allt! Nästa år ska jag söka till musiker och då ska jag bannemej komma in! För det är ju musiker jag vill gå...och ska gå!

Nu ska jag iväg och lyssna på mina klasskamrater som har en lunchkonsert med afromusik på universitet. Det ska bli roligt att se vad de går för. Jag har nämligen inte fått höra dom in action. Så det ser jag fram emot.

Faaann....

Min fina, fina cykel är stulen! Jag skulle hämta den från stationen idag, men hittade inte den! Jävla sate som tagit den!! Vad ska jag nu ta mig till?!?!

Annars har denna dagen varit riktigt go. Vi hade sista brukspiano-lektionen idag och vår kära Singe bjöd på glass. Och vad passar inte bättre en dag som denna? Är det sommar eller är det sommar? Jag längtar så otroligt mycket till sommarlovet nu. Jag känner på mig att denna sommaren kommer bli den bästa jag någonsin upplevt. Jag tänker mig massor av sol, glass, picknick, grillning, gamla bekanta, ljumma sommarkvällar, bad och en massa musik! aahh
 Och förhoppningsvis även en perfekt lägenhet i Stockholm. Det hade väl varit något? 

Men nu är jag ju förbannad! Jag saknar min cykel.... 


Dagsrapport...

Lägenhetsjakt-rapport: Jag är i full gång. Letar, letar, ringer och hör för mig. Detta ska nog ordna sig, det är ju trots allt några månader kvar.

Ikväll har jag gjort arrangerings-uppgiften, och jag vet inte hur det blev egentligen, men den är färdig att lämna in. Rapporten skickades i fredags. Inte rikgtigt fulländan, men på god väg. Nu, mina damer och herrar är den "bara" gehörshäftet kvar. Jag har gjort 12 uppgifter hittils....bara 13 kvar!! Hjälp! De lätta uppgifterna är redan gjorda, så det är bara knöliga ackorduppgifter kvar. Jag och Jenny har dock bestämt oss för att anamma den stora gehörsdagen imorgon. Förhoppningsvis ska jag nästan vara klar imorgon kväll. 

Jag blev väldigt glad idag när min kära sångpedagog ringde med goda nyheter inför mina kommande studier i Stockholm till hösten. Jag börjar se fram emot detta mer och mer. :)

Nu måste jag sova, om jag ska orka med morgondagen och dess aktiviteter.

God natt.


Lååånghelg

Långhelg är verkligen skönt! Igår hade jag en riktig slapp-dag och jag känner att jag behöver ta det lugnt några dagar nu. Det har varit ganska intensivt ett tag, men det blir det ändring på nu. Det som blir intensivt nu är sökande efter lägenhet.

Ibland blir jag lite tvivelaktig. Kanske är det bättre att stanna hemma ett år till? Jag kanske inte är redo än eller ska jag kanske inte nöja mig med IE? Men va fan. Tänker man så, kommer man som sagt aldrig iväg! Man måste pröva sina vingar och det blir bara bra att komma upp och börja på skolan för att sedan förmodligen söka till Musiker igen nästa år.

Jag har fått en lite fix idé om att min bror ska flytta med mig till Stockholm. Han avslutar sina studier som serietecknare i Gävle nu, och ska söka jobb som vanliga dödliga. Det hade varit bra för honom som person och som tecknare att bo i stora smeten. Jag har dock inte talat allvarligt om dessa planer för honom. Jag vet inte om han verkligen skulle vara intresserad, men varför inte? Om nu Jenny inte ska til Stockholm till hösten kan jag ju dra med någon annan. ;)


Kungl. Musikhögskolan i Stockholm

Jag fick igår ett samtal från högskolan att jag kommit in. Jag stod som 3:e reserv  på IE, men de före mig hade tackat nej. Så jag har kommit in på IE i Sthlm. Egentligen vill jag gå Musiker, men IE får duga för ett år. Sthlm är ändå sthlm och musikhögskolan är ändå musikhögskolan, så liksom varför inte? Varför inte dra upp och se hur det är?

Kungl. Musikhögskolan i Sthlm

Ja, det är spännande för lilla mig, men lite vemodigt också. Jag var nog egentligen inställd på att stanna hos min kära sångpedagog ett år till, men om man tänker så kommer man ju aldrig iväg. Och det är som min kära sångpedagog sa igår att om man inte tycker utbildningen är bra-är det bara att vända hem igen. Det är skönt att veta :)

Så-känner ni någon som vill bli av med sin centrala fina etta så vet ni vem som är intresserad. Boende är ju nästa problem, men sånt löser sig alltid. Ska kolla efter lägenheter nu. Ha det fint!




P.S Idag har jag gehörstenta, så håll lite extra hårt i tummen...för det kan gå hur som helst D.S


Vårkonsert Musikalisk Specialisering

I går hade vi i Musikalisk specialisering Vårkonsert, eller redovisning/examenation som Holger påminde oss om.

Hela dagen var jag i högvarv och hade så otroligt roligt hela dagen! Vi var duktiga allihop, och jag är stolt över oss! :)
Och det kom ju faktisk lite åhörare. Det går ju liksom inte att komma undan att det är lite roligare att hålla en konsert med publik än utan. Vår kära ångpedagog verkade nöjd också, men visst finns det alltid saker man kunde gjort bättre? Men det är ingen idé att gräma sig över det. Gjort är gjort och det blev ju trots allt bra ändå.

Jag kommer sakna mina två damer, mina kompanjoner, och lite synd tycker jag att det är tt vi bara får framföra stycket en gång, men vi får återvända hem om ett år och göra om det.

Jag tycker dessa bilder fångar våra karaktärer ganska bra ...


Jenny, Lisa och jag framför de tre damerna ur trollflöjten

Jag, jenny och lisa framför de tre damerna

Lisa, jag ocg jenny framför de tre damerna ur Trollflöjten

Norges bidrag?

Jaha, så ångrar man sig igen att man satt uppe hela natten för att kolla på Schlagerkatastrofen. Varför envisas man med att sitta kvar och kämpa mot tröttheten bara för att se vad det sista landet ger för poäng. Ännu mer meningslöst ar det ju i går då Norge stod klara som vinnare väldigt tidigt, kanske till och med innan röstningen börjat...

Jag förstår ärligt talat inte storheten med deras bidrag?! Jag gör helt enkelt inte det, men något måste det ju vara eftersom så många röstat på det. Ja, jag bryr mig väl egentligen inte, det var ju kul för Norge! (ändå sitter jag som sagt uppe halva natten...)

Idag har jag varit och övat inför ett bröllop jag ska sjunga på om någon vecka. Det är så mysigt att sjunga på bröllop! Jag ser verkligen fram emot det.

Jag ser även fram emot konserten imorgon...i alla fall gjorde jag det ändå tills efter övningen i tisdags då min röst började strejka. Jag har sjungit väldigt få toner sen dess men jag är inte bra i halsen än! När jag idag skulle sjunga lite på en av sångerna jag ska sjunga på bröllopet var det som om det var något som tog emot. Jag ska vila resten av dagen, sen får det gå som det går imorgon, men jag måste vara noga med att inte vråla sönder mig på repetitionen, utan spara krafterna till själva konserten. Ja, det ska sannerligen bli spännande att se hur det kommer gå för mina stackars stämband...

Glädjerus


Jag kan bara inte sluta dansa! Kan inte sitta still. Kanske beror det på de gamla tonerna av glömd musik från 80 och 90-talet, men mest är det nog för att jag börja inse vissa faktum. Dessa faktum kommer jag ta upp senare, jag lovar, men jag vill inte offentligöra det än, i och med att det inte riktigt är klart.

Men dansar, det gör jag ändå. Jag dansar med mig själv, med gosedjuren i soffan och mimar gör jag just nu till "Tell her about it" av Billy Joel.

Solen går snart ner över sjön utanför balkongen. Det är jag, solnedgången, go musik, en växande glädje och min lilla hemlighet! Yeehuuuu! :D

Vad gör jag för fel?

Följande blogginlägg betår av en lång klagan över min hals. Kalla mig nojig och överdriven, men detta är vad jag känner:

I tisdags sjöng hade vi ett ordentligt övninspass med de tre damerna, ett stycka sång som är väldigt svår att hålla igen på-den är ju så fruktansvärt roligt att sjunga! På slutet av övning sprack min röst till mitt i sången och sedan dess har min hals inte alls mått bra! Det kliar och sticker i halsen och nu har det även börjat värka. Jag har gjort allt vad som står i min makt för det ska lindras och inte ansträngas. Jag har druckit vatten och te, jag har inte sjungit något (förutom lite lätt idag eftersom det var den enda övningen innan konsrten på måndag), och jag avslappningövningar, jag har tagit ett varmt bad och helt enkel tagit det lugnt och försökt att vara så tyst som möjligt! Har det hjälpt? NEJ! Det känns till och med värre!

Jag mår så fruktansvärt dåligt av att min hals och mina stämband mår såhär! Jag har inga större problem med min vanliga talröst, utan det är när jag ska igång och sjunga, särkilt på de lite högre tonerna. Dessa symptom är ju tydliga för överansträngning eller trötthet. 

Den slutsats man kan dra av detta är att jag helt enkelt gör fel när jag sjunger! Varför skulle jag annars darbbas av detta?! Jag måste överbelasta min stackars stämband på något vis! Men vad är det? Vad gör jag för fel? Vad kan jag göra åt det?

Svaret på den sista frågan för tillfället är ju att vila, men det är ju svårt när man ska ha konsert på måndag!!! FAN!

Jag är uppriktigt och seriöst väldigt deppig och ledsen för detta och jag börjar tro att det trots allt inte är meningen att jag ska satsa på att bli sångerska...

Imorgon ska jag träffa min kära, kära sångpedagog och jag behöver vekrligen prata med honom om detta! Snälla, kära sångpedagog-hjälp mig!!

Malena Ernman-mer opera åt folket!

Marlena framför La Voix

Det var en lättnad att höra att Malena gått vidare till ESC-finalen på lördag. Jag såg faktiskt hela spektaklet igårkväll, och jag måste säga att Malena var en klass för sig. Det var liksom inte förrän hennes bidrag satte igång som energin och spänningen kom. Det kändes som som det var en ganska lam inledning och när de första bidragen uppträdde kändes det inte som om det hela hade börjat. Det kändes verkligen konstigt, men som sagt när Malenas sång satte igång kände man ju att stadion fick en helt annan stämning. 
 Hennes framträdande kändes dock inte helt klockrent. Jag fick för mig att det var något fuffens med ljudet. De hade ju ändrat på en del saker sen sist, med kören til exempel, och kanske var det bara ovant. Det var i alla fall skönt att hon gick vidare så att hon på lördag kan få revanch! Heja Malena!!!!

Innan semifinalen började visade SVT en dokumentär om Malena. Som ni kanske vet vid det här laget älskar jag sånt! Det är så inspirerande!! Mer dokumentärer om opera och operaartister!! Mer opera åt folket!! 
 

Tamino is my playboy..

Idag har det blivit mycket sång! Mellan 9.40-11.30 övade vi med Ulrik inför konserten på måndag och mellan 9.40-11.00 jobbade vi med de tre damerna ur Trollflöjten. Vår kära sångpedagog var med och hjälpte oss med riktningar och gestaltning. Herrejesus vad roligt jag hade. Denna trio är så underbart härlig att sjunga och särskilt när man har en bra 1 Dam och en bra 3 Dam. Vi har fått olika karatärer. Lisa (1:a dam) är oskulden, Jenny (3:e dam) är modern och jag är horan. Även om det kanske inte låter så smickrande är det väldigt roligt. Lisa vill ha Tamino för att han är prins och vill vara prinsessa, Jenny vill ta hand om honom och jag vill ha honom som "playboy". Ja, jag ser verkligen fram emot konserten på måndag. 
 
Jag har dock ett dilemma. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig. Att jag ska ha mina svarta lackskor är bestämt, men sen? Det står just nu mellan en svart klänning med rosor på, eller en svart lite längre klänning. Just nu lutar det åt den blommiga-det är ju trots allt en vårkonsert! :)
Svart klänning med rosor

Den är mer figursydd än vad bilden säger. 

 

Sweeney todd

Ja, Sweeney todd står på tur.

Och till er som inte tror på att kärlek kan vara som på film....Ja, ni har fel! :)



Filmkärlek á Trollflöjten

Filmsöndag!

Denna dag har varit en verklig filmdag. En dag då jag och min syster frossat i romantiska och härliga filmer.
*Den första filmen vi såg var en film baserad på Trollflöjten. Det var hela operan med sång och musik, men i filmversion och några justeringar i story och manus. Om inte annat var det en intressant upplevelse, men jag tycker nog att det var underhållande i alla fall. 
*Den andra filmen var Hairspray. Jag vet, det är en ganska töntig film och som grädde på moset dansar stor John Travolta kring i damkläder, men jag måste erkänna att den är väldigt härlig. Det blev ju en grov kontrast till Mozarts musik, men det var ju samma tema-kärlek! (vilka filmer har inte detta tema?) Jag blev hur som helst väldigt glad efter att ha sett denna film.
*Den tredje filmen var 27 dresses med svenska Malin Åström (eller vad hon heter). Ett klassiskt romantiskt drama som innehåller alla ingredienser till lyckad effekt. Effekten är lycka, sorg och åter lycka. När man sett en film som denna får man åter upp hoppet om att Mr Right kommer dyka upp i ens liv förr eller senare. Man tar tillbaka de tankar om att man kanske är för kräsen-jag har ju faktiskt rätt att ha den man jag verkligen vill ha-Mr dreamy...
 Ibland kan filmer som 27 dresses ha motsatt effekt. Man tänker på hur lätt det är för karatärerna i filmen och önskar att ens eget liv kunda vara som deras. Så känner jag inte alls nu! Jaja, nog schafsat om det.

Frågan är: Kommer det att bli en tredje film? Ja, kanske är det en på ingång, men sen vill jag nog inte se film på ett bra tag...


 


Fredagskväll

Fredagskväll. Denna veckan har rusat iväg. Den har till och med gått så fort att jag inte ens hunnit skriva ett enda inlägg på hela veckan! Nu är det fredag, och det är hög tid för en uppdatering.

Idag har vi tillsammans med min kära sångpedagog planerat inför vår konsert den 18 maj. Det blir ett bra och varierat program med allt mellan Tre damerna ur trollflöjten till Tears in heaven av Clapton. Jag garanterar bra underhållning!

Nu när besked från antagningprov börjar ramla in och vänner kommer in på olika skolor börjar inspirationen och motivationen växa. Jag är redan nu väldigt laddad inför nästa års sökninar. Nästa år ska jag visa vad jag går för! :)
 Jag är väldigt glad för de som kommit in på de olika utbildningarna. Grattis Åsa som kommit in på Sundsgården på klassisk piano och grattis Sofie som kommit in på Birka med klassisk sång och ett stort Grattis till Lisa som kommit in på IE i Malmö!!

Ja, jag är sannerligen glad för att ha sådana duktiga vänner, och jag är även tacksam för att ha en sådan vän som Jenny som hela tiden hjälper en att hålla sig uppdaterad i sångarvärlden.

Just nu sitter jag och tittar på Grease med John Travolta och Olivia Newton John. Det är en annorlunda musikresa om man jämför med vad jag lyssnat på tidiagre idag. Jag kom nämligen idag på att det var ett tag sedan jag lyssnade ordentligt på La Nilsson. Jag satte därför på skivan Birgit Nilsson sings Wagner och njöt i fulla drag. Vilken röst, vilket teknik och vilken tant!! Hon är sannerligen en förebild på många sätt!
 Men musiken i Grease är ju långt ifrån dålig och den får en att tänka på sommar, those summernights... Det är en speciell känsla. Jag älskar dessutom klänningarna och kjolarna! Killarnas frisyr kan man däremot diskutera...

Nähä, nu ska jag återgå till Danny och Sandy och gänget! Ha en trevlig fredagskväll!

Snart måndag igen

Nu är helgen slut och imorgon är det dags att fara tillbaka till verkligheten! Äh, vem försöker jag lura?! Jag lämnar aldrig verkligheten...eller lämnar jag aldrig drömmen? Ja, det är en bra fråga...

Hur som helst! Jag har haft en långhelg, i och med att jag varit ledig från och med torsdag. Underbart! Jag har varit på landet och gjort lite nytta. Det har faktiskt varit riktigt härligt att vara där ute när det varit så fint väder. Jag har klippt gräset och tvättat både bilen och hästtransporten, vilket för övrigt höll på att bli min död. Transporten är ganska stor och hög och för att nå uppe på taket fick jag klättra på en stege och den ville inte alltid stå still, om jag säger så.

Jag älskar verkligen att vara ute på landet när våren och sommaren kommer. Det är så vacker, grönt, det luktar så gott (för det mesta) och framför allt är det så tyst och stilla. Jag kan ofta längta till de där ljumma sommarkvällarna då man sitter ute och det är aldeless fridfullt och stilla. Det är helt underbart!

Nästa vecka skulle regnet och kylan komma tillbaka. Det gillas inte, men vad kan man göra?!

RSS 2.0